| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
BREZŽIČNI DIGITALNI PRENOS AVDIO IN VIDEO SIGNALA
Jure Podmenik, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili napravo, s katero brezžično pošiljamo avdio in videosignale. Opisane so osnove o avdio in videotehniki in njenih lastnostih. Dodatno smo preučili tudi v napajalno vezje in vezje za zaporo šuma za oba avdiokanala. Prav tako smo predstavili, kako zajemati videosignal z računalnikom in kako videosliko shraniti s programom. Opravili smo meritve brezžičnega sistema in predstavili ideje za alternativne prenose signalov.
Ključne besede: avdio, video, prenos, brezžični sistem, signali
Objavljeno: 20.12.2010; Ogledov: 2917; Prenosov: 200
.pdf Celotno besedilo (3,98 MB)

6.
UPORABA DIGITALNEGA FOTOAPARATA PRI MULTIMODALNEM NADZORU OKOLJA
Gašper Sedej, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu opisujemo sistem, ki smo ga razvili za multimodalni oddaljeni nadzor okolja. Sistem je sestavljen iz več komponent, med katerimi ima ključno vlogo digitalni fotoaparat. Ta je uporabljen za zajemanje žive slike in hkrati tudi fotografij z visoko ločljivostjo. Fotoaparat nadzira računalniški strežnik, ki poganja programsko opremo gPhoto. Video zajemamo preko fotoaparatovega analognega priključka in slikovnega pretvornika, ki pretvori analogni video signal v digitalnega. Strežnik nato pošlje stisnjeni video odjemalcu, na zahtevo uporabnika pa sproži fotoaparat in pošlje še visokoločljivostno fotografijo. Preklop med obema načinoma opravi posebno vezje, ki smo ga razvili za USB-priključek na fotoaparatu. Prenos videa in slik med strežnikom in odjemalcem poteka po medmrežju.
Ključne besede: digitalni fotoaparati, zajemanje videa, stiskanje videa, oddaljeni nadzor fotoaparata, prenos slik in video tokov
Objavljeno: 19.07.2011; Ogledov: 1958; Prenosov: 133
.pdf Celotno besedilo (2,52 MB)

7.
STREŽNIK ZA PREDVAJANJE VIDEO VSEBIN NA MOBILNIH TELEFONIH
Aleš Selčan, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo obravnava razvoj pretočnega strežnika za predvajanje video vsebin. Strežnik je namenjen pošiljanju video in avdio podatkov na mobilne telefone preko širokopasovnega IP osnovanega omrežja. V prenesenem pomenu besede, strežnik omogoča spremljanje video vsebin preko mobilnega telefona. V nalogi je predstavljena izvedba baze podatkov strežnika in vmesnik za upravljanje podatkov v bazi.
Ključne besede: IP komunikacije, TV, mobilna telefonija, video strežnik, prenos video signala
Objavljeno: 23.09.2011; Ogledov: 1440; Prenosov: 105
.pdf Celotno besedilo (3,24 MB)

8.
Sprotni prenos video vsebine med mobilnimi platformami z operacijskim sistemom Android
Nejc Novak, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je bila izdelana aplikacija za sprotni prenos videa med dvema mobilnima napravama z vmesniki Bluetooth, WiFi ali WiFi Direct. Aplikacija deluje na operacijskem sistemu Android ter omogoča hitro in varno povezovanje med vmesniki v načinu strežnik-odjemalec. Prilagaja se specifikacijam kamere na snemalni mobilni napravi in lastnostim zaslona na mobilni napravi za predvajanje. Narejene so bile optimizacije, testiranja in analize prenosa video vsebin. Najkvalitetnejši in najhitrejši prenosi video posnetkov so prikazani v rezultatih testiranj.
Ključne besede: Android, optimizacija, video, kamera, sprotni prenos.
Objavljeno: 22.09.2016; Ogledov: 326; Prenosov: 47
.pdf Celotno besedilo (2,36 MB)

9.
Zasnova mobilne aplikacije za prenos videa v živo v okoljih IMS
Aljaž Aš, 2019, diplomsko delo

Opis: Zaključni projekt obravnava zasnovo in izvedbo mobilne aplikacije za mobilno platformo Android, ki omogoča prenos videa z mobilne naprave na končno napravo v sistemu IMS (IP Multimedia Subsystem). Cilj je izdelati čim bolj priročno ter uporabniku prijazno aplikacijo, ki najbolj optimalno deluje v okolju IMS, hkrati pa predstavlja razvoj in kasnejšo uporabo tovrstnih aplikacij na svetovnem trgu. V nalogi opišemo uporabljene protokole za vzpostavitev seje in zapis ter prenos multimedijske vsebine po omrežju med napravama, naredimo kratek povzetek strukture sistema IMS, analiziramo omrežne zahteve ter predstavimo uporabljeno razvojno okolje, integracijo odprtokodnih rešitev ter zasnovo in razvoj aplikacije.
Ključne besede: IMS, video, prenos v živo, mobilna aplikacija, SIP
Objavljeno: 16.05.2019; Ogledov: 362; Prenosov: 51
.pdf Celotno besedilo (9,78 MB)

Iskanje izvedeno v 0.23 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici