| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Uporaba kamer pri policijskem delu
Špela Prašnikar, 2016, diplomsko delo

Opis: Živeti v dobi tehnologije in vsakodnevnih odkritij pomeni, da se svet vrti zelo hitro. Redko se imamo čas ustaviti in premisliti, kaj vse se dogaja okoli nas. Če pomislimo, kolikokrat pogledamo na telefon, brskamo po računalniku, se peljemo po cesti, hodimo na ulici se zavemo, da te stvari počnemo vsakodnevno. Redko pa se zavedamo, da so vsi ti koraki velikokrat tudi nekje zabeleženi. V diplomski nalogi smo obravnavali temo uporabe kamer pri policijskem delu. Bolj specifično, uporabo kamer, ki so pripete na telesu policista. Osredotočili smo se na vplive, ki jih ima implementacija kamere, na mnenja policistov in državljanov o uporabi kamere, ter kakšni so zadržki in prednosti uporabe. Naše izsledke smo pridobili iz že izvedenih raziskav in poročil, ki so bila narejena med uporabo kamer. Kot smo domnevali, ima uporaba kamer veliko pozitivnih lastnosti, kot so zniževanje pritožb nad policisti, manjša uporaba sile, boljši odnosi policije do prebivalstva in obratno, kriminalna prevencija, krajši kazenski postopki, manj dela z dokumentacijo, nižji sodni stroški. Manj smo pričakovali negativnih posledic uporabe kamere. Tu se največkrat omeni težava pri shranjevanju posnetkov in nejasna pravila za uporabo. Glede vključitve kamere je na terenu odvisno od samega policista ali bo kamero uporabil ali ne, zato bi morala biti pravila uporabe določena bolj natančno. Na naše presenečenje se med glavnimi negativnimi dejavniki uporabe, ne pojavi skrb za vdor v zasebnost (državljanov ali policije). Pri pregledu raziskav smo ugotovili, da imajo na splošno, javnost in policija precej visoko zaupanje za uporabo sistema.
Ključne besede: policija, policijsko delo, policisti, video nadzor, kamere, diplomske naloge
Objavljeno: 22.12.2016; Ogledov: 1272; Prenosov: 314
.pdf Celotno besedilo (382,19 KB)

2.
Snemanje z visoko-hitrostnimi kamerami in obdelava posnetkov
Denis Vengust, 2016, diplomsko delo

Opis: Visoko-hitrostne kamere so naprave za zajemanje slik, ki so sposobne zajemati s hitrostmi nad 250 slikovnih okvirjev na sekundo. V diplomskem delu obravnavamo področje visoko-hitrostnih kamer, zgodovinski razvoj, tehnične aspekte, praktično uporabo in posebnosti pri tehnikah snemanja ter obdelavi posnetkov. Uporabljajo se predvsem v številnih raziskavah, proizvodnji, TV oddajanju in kinematografiji. S takšnimi kamerami je možno zajeti trenutke, ki prej niso bili vidni s prostim očesom. Uporabljajo se tudi za doseganje večje dramatičnosti posnetkov. Izbira in nastavitve visoko-hitrostne kamere je odvisna od raziskave v kateri se bo uporabila. Pri tej tehniki snemanja je za ustreznost posnetkov potrebna zadostna količina svetlobe in ustrezna strojna ter programska oprema.
Ključne besede: visoko-hitrostne kamere, počasen posnetek, obdelava posnetkov, video snemanje
Objavljeno: 22.09.2016; Ogledov: 1025; Prenosov: 103
.pdf Celotno besedilo (2,49 MB)

3.
Priročnik za izvedbo video projekta
Marjan Družovec, 2014, slovar, enciklopedija, leksikon, priročnik, atlas, zemljevid

Opis: Pri realizaciji video projekta je potrebno upoštevati precej formalnih zahtev za pripravo dokumentacije pri načrtovanju produkcije, pravil za dobro kompozicijo in osvetlitev v produkciji ter pravil za dobro montažo v zaključni fazi projekta. Z izkušnjami postane upoštevanje navedenega rutina, začetnik pa v množici pravil in zahtev lahko kakšne stvari tudi spregleda ali pozabi upoštevati. Vse to pa se potem odraža na kakovosti končnega izdelka. V priročniku so podani koraki in »pravila«, ki jih je potrebno upoštevati pri video produkciji. Za uporabo priročnika je potrebno imeti ustrezno teoretsko znanje in je namenjen predvsem študentom, kot pripomoček pri realizaciji enostavnejšega samostojnega projekta.
Ključne besede: video produkcija, uporaba kamere, osvetljevanje, snemanje zvoka, montaža, priročniki
Objavljeno: 29.09.2014; Ogledov: 1716; Prenosov: 258
.pdf Celotno besedilo (348,98 KB)

4.
Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici