| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
IZGRADNJA SISTEMA VHODNE KONTROLE V PODJETJU MERSTEEL D.O.O.
Benjamin Žumer, 2010, diplomsko delo

Opis: Pri svojem delu v trgovskem podjetju se vsakodnevno srečujemo s problematiko zagotavljanja kakovosti vhodnih materialov. Vhodne materiale, ki nam jih posredujejo dobavitelji, skladiščimo, obdelujemo in prodajamo naprej našim kupcem. To so temeljni procesi, ki privedejo do končnega zadovoljstva kupcev. Cilj našega podjetja je, da so naši kupci zadovoljni, saj tako zagotavljamo dolgoročno rast in obstoj podjetja. Ker problem vhodne kontrole v podjetju, kljub temu da se ga dobro zavedamo, še ni v celoti rešen in se vedno znova srečujemo z njim, smo v diplomski nalogi skušali priti do celovite rešitve. V prvem delu diplomskega dela je po predstavitvi okolja in predstavitvi našega videnja kakovosti narejena celovita analiza trenutnega stanja in sam potek procesa prevzema materiala. Izgradnja procesa vhodne kontrole je zasnovana na natančni opredelitvi kriterijev za sprejetje ali zavrnitev materiala in določitvi vseh postopkov, dokumentov in odgovornosti v zvezi s tem. Sledi pismeni in grafični opis na novo izdelanega procesa sprejetja ali zavrnitve. Pri samem fizičnem prevzemu smo uporabili metodo certifikacije in vzorčenja ter v ta namen izdelali kontrolno listo, ki bo služila kot osnova za analiziranje podatkov. Ob koncu smo se še dotaknili naše vizije vhodne kontrole v prihodnosti.
Ključne besede: celovito obvladovanje kakovosti, vhodna kontrola, količinski prevzem, kakovostni prevzem, vzorčenje.
Objavljeno: 10.01.2011; Ogledov: 2371; Prenosov: 454
.pdf Celotno besedilo (1,88 MB)

5.
IZBOLJŠAVA ORGANIZACIJSKEGA PREDPISA ZA POSLOVANJE VHODNE KONTROLE
Romano Mulec, 2014, diplomsko delo

Opis: POVZETEK Leta 2005 je Kovinoplastika Lož uvedla nov operacijski sistema SAP (Systems Applications and Products). Po uvedbi novega operacijskega sistema se je vodstvo Kovinoplastike Lož odločilo zmanjšati števila zaposlenih v vhodni kontroli. V vhodni kontroli je tako ostal samo en kontrolor. Število vhodnih materialov (surovin, polizdelkov,…) se ni bistveno zmanjšalo. Metoda ugotavljanja neskladji je ostala še vedno ista, zaradi neučinkovitega ugotavljanja neskladji prejetih materialov je bilo veliko reklamacij. V letu 2009 je bilo samo na enem materialu zabeleženih 76 reklamacij, od tega jih je ostalo nerešenih 31. Ker je novi operacijski sistem izkazoval visoke stroške ne rešenih reklamacij se je vodstvo podjetja odločilo izboljšati oz. dopolniti organizacijske predpise. Takrat se je bilo potrebno odločiti po kateri metodi bo vhodna kontrola izvajala oz. ugotavljala neskladja vhodnih materialov. Namen diplomskega dela je bil izboljšati oz. dopolniti organizacijski predpis poslovanja vhodne kontrole na tak način, da bo kljub zmanjšanju števila zaposlenih in spremenjenemu načinu dela vhodna kontrola po uvedbi novega informacijskega sistema SAP lahko kvalitetno opravljala svoje delo. Rezultat diplomske naloge je izboljšan oz. dopolnjen organizacijski predpis za poslovanje vhodne kontrole. Po uvedbi novega predpisa so se hitro pokazali pozitivni rezultati, saj se je število reklamacij precej zmanjšalo. V letu 2011 je bilo zabeleženo vsega 31 reklamacij od tega 7 nerešenih.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE  Kakovost,  Vhodna kontrola,  Dokumentacija,  Predpis,  Poslovanje
Objavljeno: 08.04.2014; Ogledov: 937; Prenosov: 191
.pdf Celotno besedilo (2,58 MB)

6.
Izboljšave v procesu vhodne kontrole v podjetju Plastika Skaza d.o.o.
Andreja Cerkovnik, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: Plastika Skaza, d.o.o. je srednje veliko podjetje, ki se ukvarja s predelavo plastičnih mas, s sedežem v Velenju. Predelali so že več kot 4.300 ton plastičnih materialov, več kot 90% izdelkov pa izvažajo v tujino. Vse to pa jim omogoča delovni park s kar 45-imi brizgalnimi stroji. Odločili smo se, da kot rešitev ponudimo dodaten kader za pomoč v skladišču, ki bo odgovoren, da naredijo kakovostni prevzem, katerega potem izvede vhodni kontrolor. Skozi analizo smo dokazali, da je naša rešitev za izboljšavo procesa vhodne kontrole v oddelku skladišče bistveno izboljša proces vhodne kontrole, saj se delo lahko izvaja ažurno in sproti.
Ključne besede: skladiščno poslovanje, kakovost, vhodna kontrola
Objavljeno: 03.12.2014; Ogledov: 913; Prenosov: 145
.pdf Celotno besedilo (1,12 MB)

7.
Preverjanje kakovosti vhodnih materialov v programu PSA podjetja Gorenje, d. d.
Matjaž Kolenc, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Stalno izboljševanje kakovosti procesov in proizvodov, povečevanje produktivnosti in zmanjševanje stroškov so najpomembnejša zagotovila za dolgoročen obstoj in rast organizacije na konkurenčnem svetovnem trgu. Za vsako podjetje, ki se želi vključiti ali obdržati na konkurenčnem trgu, sta odločilnega pomena kakovost izdelkov, ki jih proizvaja, in storitev, ki jih nudi. Nivo kakovosti izdelkov in storitev, predvsem pa njena stalnost, niso nikoli rezultat naključja, temveč odraz kakovostnega dela in prizadevanj vseh, ki sodelujejo pri načrtovanju in proizvodnji izdelka ali storitve. Podjetje Gorenje, d. d., je eno izmed vodilnih evropskih proizvajalcev aparatov za dom z več kot šestdesetletno tradicijo na področju izdelovanja in prodaje gospodinjskih aparatov in bele tehnike. Spada med osem največjih proizvajalcev gospodinjskih aparatov v Evropi. Letna proizvodnja in prodaja znašata 3,7 milijona velikih gospodinjskih aparatov, podjetje pa prodaja v več kot 90 državah sveta. Kakovost je v zadnjem desetletju močno pridobila na pomenu. Postala je najpomembnejše sredstvo za pridobivanje in ohranjanje prednosti pred hudo konkurenco na trgu. V diplomskem delu smo predstavili splošen pomen kakovosti, opozorili na pomen kontrole vhodnih materialov in podrobno opredelili naloge vhodne kontrole v programu PSA (pralno sušilni aparati). Opozorili smo tudi na pomembnost, da so morebitne napake dobavljenih materialov odkrite čim prej, saj imajo napake, ki so odkrite šele v proizvodnem procesu, za posledico nepotrebne zastoje in dodatne stroške. Podali smo predloge za izboljšave obstoječega operativnega procesa za posamezne že utečene postopke oz. operacije z namenom, nadgraditi že obstoječi proces in razvijati priložnosti za nadaljnje izboljševanje kakovosti dela vhodne kontrole. Rezultat diplomskega dela je izboljšan oz. optimiran postopek kontrole dobavljenih materialov, ki ima za posledico boljše, hitrejše in zanesljivejše kontroliranje vhodnih materialov ter zniževanje stroškov neustrezne kakovosti. Glede na to, da se kakovost vhodnih materialov oblikuje že pri dobavitelju, smo opozorili tudi na pomen korektnega in poštenega poslovnega sodelovanja med dobaviteljem in kupcem, saj je dejansko dobavitelj strokovnjak za sisteme merjenja oz. kontrole materialov, medtem ko naj bi bila kontrola materialov, ki se izvaja v podjetjih, namenjena le potrditvi podatkov dobavitelja.
Ključne besede: Kakovost, Vhodna kontrola, Kontrolni pregled materialov, Dokumentacija, Predpis.
Objavljeno: 30.05.2016; Ogledov: 1515; Prenosov: 154
.pdf Celotno besedilo (2,08 MB)

8.
Ocenjevanje dobaviteljev livarskih orodij po tehniški specifikaciji ISO/TS 16949:2009
Matija Jerčič, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisano in analizirano ocenjevanje dobaviteljev livarskih orodij po tehnični specifikaciji ISO/TS 16949:2009. S pomočjo strokovne literature smo prikazali sistem vodenja kakovosti, zahteve standardov za sistem vodenja, potek nabavnega procesa ter metode za ocenjevanje dobaviteljev. V sklopu naloge smo na osnovi sistemskega navodila podjetja x ocenili tri dobavitelje livarskih orodij. Uporabili smo ocenjevalne liste z vnaprej predpisanimi kriteriji, kot so sistem kakovosti, reklamacije, dostava ukrepov, stabilnost cen, plačilni pogoji, zanesljivost dobav in odzivnost na spremembe. Rezultat naloge je razvrstitev obstoječih dobaviteljev v kakovostne razrede A, B in C
Ključne besede: kakovost, ocenjevanje dobaviteljev, vhodna kontrola, livarska orodja
Objavljeno: 22.09.2016; Ogledov: 441; Prenosov: 48
.pdf Celotno besedilo (1,24 MB)

9.
Uvedba modula QM v sklopu uvedbe Perftech.Larga v Livar, d.d.
Gregor Milivojevič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Tema diplomskega dela je uvedba modula Kontrola kakovosti v sklopu projekta Uvedba celovite programske rešitve Perftech.Largo v podjetju Livar, d. d. Vhodna kontrola kakovosti ni bila podprta z obstoječim informacijskim sistemom Livex. V diplomskem delu predstavljamo osnove celovitih programskih rešitev, dejavnike za izbor in načine uvajanja. Prikazano je posneto izhodiščno stanje v nabavi in vhodni kontroli, kot delu nabave. Z načrtom uvedbe predlagamo novi način dela, opredeljene so tudi dodelave programa. Podrobneje je prikazan postopek izvedbe dodelave za izpis obrazca za pogojni prevzem. Uvedba modula Kontrola kakovosti je izvedena skladno z načrtom uvedbe po interni metodologiji podjetja Perftech. V zaključku diplomskega dela so podani predlogi za možne spremembe, dopolnitve in nadgradnjo sistema.
Ključne besede: Uvajanje celovite programske rešitve Projekt uvedbe Načrt uvedbe Poslovni proces Vhodna kontrola kakovosti Perftech.Largo
Objavljeno: 09.11.2016; Ogledov: 772; Prenosov: 77
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

Iskanje izvedeno v 0.26 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici