| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
Vgrajevanje in nega betona : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa
Milena Iskra, 2005, diplomsko delo

Ključne besede: gradbeništvo, transport, vgrajevanje
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 3575; Prenosov: 0

4.
5.
IZGRADNJA FEKALNE KANALIZACIJE NA OBMOČJU SPODNJE POLSKAVE
Simona Kučiš, 2010, diplomsko delo

Opis: Gradbeništvo se čedalje bolj razvija, kar posledično pomeni, da se je potrebno prilagajati trgu in razvijati proizvode, ki so v danih razmerah aktualni. Proizvajalci gradbenih proizvodov in storitev se zavedajo, da le razvoj lastnih proizvodov omogoča konkurenčnost na trgu, saj z znanjem in izkušnjami razvijajo proizvode za katere vidijo uporabo v prihodnosti. Tako je podjetje Nivo, d. d., iz Celja razvilo montažne škatlaste elemente, ki jih uporabljajo za izgradnjo črpališč in propustov. Prav zato smo se odločili predstaviti način izgradnje črpališč z AB elementi, hkrati pa smo izdelali finančno analizo za vgrajevanje črpališč različnih materialnih karakteristik. Osrednje področje raziskave je predstavitev postopkov vgradnje kanalizacijskih cevi. Glede na to, da smo na primeru izgradnje primarnega kanalizacijskega sistema Spodnja Polskava uporabljali cev Terakan, smo se odločila predstaviti vse postopke za varno in pravilno izgradnjo kanalizacije. Zavedati se moramo, da je seznanitev z navodili pred pričetkom dela potrebna, saj le tako lahko preprečimo morebitne napake pri izvedbi. Prav tako je podana finančna analiza za vgrajevanje različnih tipov cevi. S tem pa potrjujem, da je bila izbira cevi Terakan pravilna, tako s časovnega kot tudi s finančnega vidika.
Ključne besede: kanalizacijski sistemi, kanalizacijska mreža, vgrajevanje cevovoda, AB montažno črpališče, nizke zgradbe, normativna analiza
Objavljeno: 06.12.2010; Ogledov: 2644; Prenosov: 471
.pdf Celotno besedilo (10,18 MB)

6.
TEHNOLOGIJA VGRAJEVANJA SAMOZGOŠČEVALNEGA BETONA
Bernarda Györköš, 2013, diplomsko delo

Opis: Predstavljena je metoda vgrajevanja samozgoščevalnega betona. Opisano je primerno ravnanje z njim od začetka zamešanja zasnove, transporta, do vgradnje na končnem mestu. V zadnjem poglavju so podani primeri njegove uporabe v sami gradnji in v proizvodnji montažnih betonskih elementov.
Ključne besede: samozgoščevalni beton, tehnologija, vgrajevanje
Objavljeno: 17.09.2013; Ogledov: 1283; Prenosov: 153
.pdf Celotno besedilo (1,92 MB)

7.
VPLIV PODAJNOSTI PODPORNE KONSTRUKCIJE NA BETON V ČASU VGRAJEVANJA BETONA
Marko Glavinič, 2016, magistrsko delo

Opis: Vsaka podporna konstrukcija opaža se ob obremenitvi opaža z betonom deformira. V primeru izvedbe podporne konstrukcije s tipskimi jeklenimi nosilci je ta deformacija večja kot pri ostalih tipih izvedb podpornih konstrukcij. Ker je vgrajevanje betona v konstrukcijo lahko dolgotrajno, saj traja tudi do 10 ur, se je pojavilo vprašanje, ali deformacija podporne konstrukcije, ki lahko v spodnjih plasteh vgrajenega betona pri dolgotrajni vgradnji povzroči razpoke, s tem škodljivo vpliva na končno kakovost betona. Z magistrskim delom smo na konkretni konstrukciji, kjer je bilo vgrajevanje betona v konstrukcijo izvedeno v 5 urah od pričetka vgrajevanja betona, pokazali, da deformacije podporne konstrukcije niso vplivale na končno kakovost betona. Iz teorije, meritev in dobljenih rezultatov sklepamo, da deformacije podporne konstrukcije niso škodljive za končno kakovost betona, če se konstrukcija ne deformira več v času po pričetku strjevanja betona.
Ključne besede: podajnost, deformacija, podporna konstrukcija, beton, vgrajevanje betona, most
Objavljeno: 07.10.2016; Ogledov: 843; Prenosov: 140
.pdf Celotno besedilo (7,17 MB)

Iskanje izvedeno v 0.24 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici