| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Povezanost vertikalnega komuniciranja in zadovoljstva pri delu v izbranem podjetju : magistrsko delo
Metka Jelen, 2010, magistrsko delo/naloga

Opis: V preteklosti je veljalo, da podjetja niso dajala kaj dosti na mnenje zaposlenih v zvezi z njihovim delom. Torej komunikacija med vodstvom in zaposlenimi ni predstavljala neke stalnice pri internih odnosih. Raziskave kaţejo, da se je v današnjem času to bistveno spremenilo. Podjetja, vsaj uspešna, se zavedajo pomembnosti komuniciranja s podrejenimi, kajti dobra komunikacija je tudi temelj za uspešno poslovanje podjetja. Naloga je proučevala organizacijsko komuniciranje, s poudarkom vpliva vertikalnega komuniciranja na zadovoljstvo zaposlenih pri delu. Empirični del naloge je bil izveden na vzorcu 87 zaposlenih, ki so izpolnjevali anketo o komuniciranju vodstva z zaposlenimi in obratno, torej komuniciranja zaposlenih z vodstvom. Na osnovi prejetih odgovorov je bila izvedena analiza podatkov, iz katerih se je ugotavljala povezanost vertikalnega komuniciranja z zadovoljstvom zaposlenih v izbranem podjetju. Prav tako so se po končani analizi izbranemu podjetju podali predlogi za ravnanje z zaposlenimi v prihodnje.
Ključne besede: organizacijsko komuniciranje, vertikalno komuniciranje, zadovoljstvo zaposlenih
Objavljeno: 04.05.2011; Ogledov: 1831; Prenosov: 166
.pdf Celotno besedilo (952,96 KB)

2.
Analiza internega komuniciranja v izbranem podjetju
Alen Plaskan, 2016, magistrsko delo/naloga

Opis: Podjetja velikokrat prezrejo pomembnost internega komuniciranja, zlasti pri prehodu iz manjšega v srednja in velika podjetja. S pravilno usmerjeno interno komunikacijo in dobro postavljeno komunikacijsko klimo le-ta postanejo konkurenčnejša in uspešnejša ter lažje udejanjijo svoje vrednote, vizijo in cilje. Ker se zavedamo problema zapostavljenosti interne komunikacije pri rasti podjetja ter posledično zagotavljanja slabše komunikacijske klime, smo ocenili, da je vredno podrobneje raziskati izpostavljeni problem v izbranem podjetju. Predmet raziskave je interna komunikacija in komunikacijska klima v izbranem podjetju. Posebno pozornost smo namenili raziskavi kakovosti pretoka informacij, splošnim značilnostim komuniciranja v različnih smereh in ocenjevanju značilnosti komunikacijske klime. Analiza internih podatkov izbranega podjetja in izpolnjenih anketnih vprašalnikov lepo prikaže aktualno stanje internega komuniciranja in komunikacijske klime v izbranem podjetju. Na podlagi rezultatov smo izpostavili probleme in predložili njihove rešitve. Z njimi bi izboljšali interno komuniciranje, zastavili dobro podlago komuniciranja pri nadaljnji rasti podjetja in omogočili ugodno komunikacijsko klimo za delavce.
Ključne besede: interno komuniciranje, komunikacijska klima, vertikalno komuniciranje, horizontalno komuniciranje
Objavljeno: 11.02.2016; Ogledov: 745; Prenosov: 114
.pdf Celotno besedilo (1,02 MB)

3.
Zavedanje pomembnosti vertikalnega komuniciranja med nadrejenimi in podrejenimi v podjetju in vpliv na (ne) uspeh podjetja
Mojca Bezjak, 2017, diplomsko delo

Opis: Vertikalno komuniciranje je dvosmerno komuniciranje - povraten proces.Predstavimo vertikalno komuniciranje med nadrejenimi in podrejenimi v podjetju in vpliv na uspeh podjetja.Predstavitev različnih vrst komuniciranja, vplivov komuniciranja na človeka. Opišemo povezanost vertikalnega komuniciranja,medsebojnih odnosov in uspeh podjetja. V empiričnem delu diplomskega projekta z odgovori na vprašanja, ki se navezujejo na vertikalno komuniciranje in medsebojne odnose med nadrejenimi in podrejenimi, potrdimo ali ovržemo hipoteze, ki jih postavimo v uvodnem delu.
Ključne besede: nadrejeni, podrejeni, vertikalno komuniciranje, medsebojni odnosi, uspeh podjetja, osebna rast, vrednote in pričakovanja
Objavljeno: 17.07.2017; Ogledov: 363; Prenosov: 77
.pdf Celotno besedilo (1,79 MB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici