| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Uvedba sistema kanban za proizvodnjo odtočnih ventilov tipa 230 v podjetju Geberit - Sanitarna tehnika, d.o.o.
David Javornik, 2013, magistrsko delo

Opis: Globalizacija in finančna kriza sta pahnili podjetja v položaj, ko se morajo vsak dan znova boriti za svoj obstoj na tržišču, ob vsem tem pa dosegati še temeljni proizvodnji cilj – dobiček. Ob uporabi nekaterih naprednih sistemov, ki jih predvideva ti. vitka proizvodnja, se konkurenčnost podjetij ohranja in celo povečuje, saj gre za metode, ki s svojo filozofijo stremijo predvsem k znižanju vseh nepotrebnih stroškov v proizvodnji, za kar pa si prizadeva vsako napredno podjetje. Ena izmed temeljnih in najbolj pomembnih metod je vsekakor kanban, saj z novim, edinstvenim načinom pretoka informacij in izdelkov po procesih omogoča zmanjšanje nepotrebnih zalog in zagotavlja veliko večjo prilagodljivost in odzivnost sistema na nihanja, vse to pa dandanes predstavlja prav največjo prednost. Zaradi tega se je tudi podjetje Geberit – Sanitarna tehnika, d.o.o, odločilo, da v svoje proizvodnje sisteme vpelje kanban. Tako sem v svojem delu v nadaljevanju predstavil nekaj principov in tehnik, ki so potrebne za uvedbo samega sistema, ter jih tudi praktično uporabil na primeru iz podjetja.
Ključne besede: Kanban, proizvodnja ob pravem času, vitka proizvodnja, sistem vlečenja, velikosti serij, velikost zalog, EPEI, supermarket.
Objavljeno: 04.07.2013; Ogledov: 1913; Prenosov: 93
URL Povezava na celotno besedilo

2.
Uvedba sistema kanban za proizvodnjo odtočnih ventilov tipa 280 v podjetju Geberit - Sanitarna tehnika d.o.o.
Danijel Pogorevc, 2013, magistrsko delo

Opis: Cilj vsakega podjetja je doseganje dobička, da pa podjetje lahko preživi v današnjih časih, se mora boriti za svoj obstoj na trgu in posledično strmeti k izpopolnjevanju, bodisi same organizacije bodisi tehnologij, ki jih uporablja. Temeljna metoda vitke proizvodnje je kanban, ki temelji na zmanjšanju nepotrebnih zalog, posledično tudi stroškov, ki so vezani na zaloge, zagotavlja urejeno shemo pretoka informacij izdelka po posameznih procesnih področjih, kar pripomore k večji fleksibilnosti, to pa daje podjetju prednost in konkurenčnost na trgu, saj se je sposobno hitro odzvati na potrebe kupcev. V podjetju Geberit – Sanitarna tehnika, d.o.o., so se odločili vpeljati metode vitke proizvodnje, natančneje kanban, saj so primorani v hiter odziv, ki ga zahteva vse večja konkurenca. Cilj samega podjetja je zmanjšanje zalog, ki so za današnji čas prevelike. V magistrskem delu bomo v nadaljevanju predstavili uvedbo sistema kanban v samem podjetju, tehnike in principe samega sistema ter naredili praktičen primer vpeljevanja sistema kanban na primeru odtočnega ventila tipa 280.
Ključne besede: Kanban, JIT, vitka proizvodnja, samopostrežni zalogovnik, sistem vlečenja, velikosti serij, velikost zalog.
Objavljeno: 18.12.2013; Ogledov: 1690; Prenosov: 75
URL Povezava na celotno besedilo

3.
Analiza sistema kanban v proizvodnji polnilnih ventilov tipa 333 v podjetju geberit d.o.o.
Gregor Serdinšek, 2019, diplomsko delo

Opis: Želja vsakega podjetja je ustvarjenje maksimalnega dobička z namenom nadaljnjega razvoja in obstoja na trgu. V tej želji se je podjetje Geberit-proizvodnja d.o.o. preselilo na novo lokacijo in organiziralo proizvodnjo po metodi kanban. V diplomskem delu je predstavljena analiza sistema kanban v proizvodnji polnilnih ventilov tipa 333, pri čemer je predmet obdelave predvsem supermarket in njegove vmesne zaloge. Analiza proizvodnega sistema vodi do primerjave med idealnimi pogoji, v katerih bi lahko sistem kanban deloval, in dejansko proizvodnjo, v kateri je sistem kanban že vzpostavljen. Na osnovi opravljene analize lahko potrdimo, da metoda kanban prinese v proizvodni proces večjo preglednost nad zalogami ter samim proizvodnim procesom. Sistem kanban tako omogoči podjetju zmožnost prilagajanja zalog, da je proizvodni proces čimbolj racionalen.
Ključne besede: proizvodnja, kanban, velikost serij, zaloge, supermarket
Objavljeno: 12.02.2020; Ogledov: 117; Prenosov: 23
.pdf Celotno besedilo (2,30 MB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici