| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 32
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
VAROVANJE ZASEBNOSTI PRI RABI INTERNETA
Saša Marolt, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu želim osvetliti problem varovanja zasebnosti ter osebnih podatkov na internetu. Definirala sem zasebnost na internetu in prikazala načine, kako se obvarovati ter se pravilno zaščititi pred morebitnimi vdori in grožnjami, ki jih dandanes predstavlja uporaba interneta. Velik poudarek pripisujem tehnologijam za boljše varovanje zasebnosti, katere podpirajo nadzor uporabnikov nad lastnimi osebnimi podatki. Predvidevam, da se uporabniki interneta premalo zavedamo oziroma premalo poznamo grožnje zasebnosti na internetu. Velikokrat brez potrebe razkrivamo svoje osebne podatke in premalo poznamo orodja za zaščito zasebnosti na internetu. Kljub temu pa čutimo določen strah pred razkritjem osebnih podatkov ter nadzorom, ki ga nove tehnologije omogočajo. Nadzor in ohranjanje zasebnosti posameznika na internetu s pomočjo spletnih tehnologij sta ključni vprašanji in smernici celotnega diplomskega dela.
Ključne besede: - zasebnost - internet - varnost - nadzor - zaščita
Objavljeno: 04.06.2009; Ogledov: 1981; Prenosov: 329
.pdf Celotno besedilo (944,99 KB)

3.
4.
INTERNET IN VARNOST OTROK V OSNOVNI ŠOLI
Danijel Korpar, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili aktualno problematiko varnega brskanja po svetovnem spletu, izpostavili nevarnosti pri brskanju in na kakšen način se lahko zoperstavimo nevarnostim na spletu. Analizirali smo, kako se najbolj ogrožena skupina uporabnikov svetovnega spleta, to so otroci in mladostniki, soočajo s težavami na spletu in na kaj morajo biti pozorni pri brskanju na spletu. Pregledali smo, kaj lahko za varno brskanje otrok in mladostnikov na spletu storijo starši, učitelji oz. izobraževalne ustanove in kako se s problemom varnega brskanja otrok in mladostnikov na spletu spopadajo znotraj in zunaj meja. Z anketnim vprašalnikom smo preverili obnašanje osnovnošolcev na spletu in kako se osnovnošolci sami zavedajo nevarnosti pri brskanju po spletu in ugotovili, da se otroci, predvsem devetošolci, že zavedajo nevarnosti na internetu in se jim v določeni meri tudi izogibajo.
Ključne besede: internet, osnovna šola, varnost otrok na internetu, zasebnost na internetu, internetne zlorabe, pozitivni in negativni vplivi interneta, internetna vzgoja, problem varnega brskanja na spletu, internetna družabna omrežja
Objavljeno: 10.02.2011; Ogledov: 3278; Prenosov: 246
.pdf Celotno besedilo (2,17 MB)

5.
PRAVNI VIDIKI SPLETNEGA IGRALNIŠTVA V EU IN V SLOVENIJI
Tanja Delič, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi predstavljamo področje spletnih iger na srečo z vidika uporabnosti, saj je le-ta namenjena širšemu krogu bralcev. V njej je vse, kar potencialnega igralca lahko zanima, torej od samih iger, ki se ponujajo na spletu, plačilnih metod in tveganj, do pomembnih mejnikov v zakonodaji, ki vplivajo na njegovo igranje in institucij, na katere mora biti pozoren. Specifično področje spletnih iger na srečo predstavlja dandanes globalen izziv tako na političnem, ekonomskem in pravnem področju. Države se bojujejo z nelegalnimi igralnicami, ki so krivec za proračunski primanjkljaj, uporabniki spletnih iger iščejo zabavo, lahek in neobdavčen zaslužek, ponudniki pa iščejo primerno okolje za nemoteno izvajanje dejavnosti spletnega igralništva in posledično velike dobičke. V diskreciji posamezne države članice EU je, kako bo uredila področje spletnega igralništva. Pri tem mora upoštevati omejevalne ukrepe v skladu s PDEU ter spremljati sodno prakso Sodišča EU in skladno z njo oblikovati nacionalno zakonodajo. Mnoge države se odločajo tu za izrazito restriktiven pristop, za kar pa se bo tudi v diplomskem delu izkazalo, da morda ni niti praktično niti smotrno. Razmah interneta je domala spletnim igram na srečo porušil vse navidezne meje med državami. In jasno je, da se bo spletno igralništvo razvijalo, potrebna pa bo regulacija na globalnem nivoju. Kako pa se bo v praski izvedla, pa bo pokazal čas. Potreben pa bo verjetno konsenz tako med državami, kot med ponudniki in uporabniki.
Ključne besede: Ključne besede: spletno igralništvo, varnost in zasebnost, sodna praksa Sodišča EU, internet
Objavljeno: 22.12.2010; Ogledov: 1898; Prenosov: 222
.pdf Celotno besedilo (6,39 MB)

6.
ANALIZA VARNOSTI, ZASEBNOSTI IN ZAUPANJA REŠITEV "GOOGLE APPS"
Robert Vahter, 2011, diplomsko delo

Opis: Rešitve »Google Apps« veljajo za ene izmed najbolj uporabljanih spletnih aplikacij na svetu. Ljudje v njih hranijo ogromne količine podatkov, ki so lahko zelo osebne narave. Namen in cilj diplome je, da odgovorimo na vprašanja, kako korporacija Google skrbi za varnost naših informacij, kako skrbi za zasebnost svojih uporabnikov ter kako, če sploh, uporabniki zaupajo v rešitve »Google Apps«. Da bi odgovorili na ta vprašanja, bomo uporabili študijo literature in primerjalno analizo. Zaupanje uporabnikov bomo ugotavljali z anketo. Rezultati raziskave so pokazali, da ima Google za varnost podatkov odlično poskrbljeno, večina uporabnikov zaupa rešitvam »Google Apps« in da imajo rešitve »Google Apps« težave z zasebnostjo uporabnikov.
Ključne besede: Zasebnost, Varnost, Zaupanje, Google, Google Apps, Anketa, Študija literature
Objavljeno: 21.04.2011; Ogledov: 2074; Prenosov: 230
.pdf Celotno besedilo (2,44 MB)

7.
Varnost in zasebnost v socialnih omrežjih : diplomsko delo
Denis Zver, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis:
Ključne besede: internet, socialna omrežja, Facebook, Myspace, varnost, zasebnost, diplomske naloge
Objavljeno: 19.09.2011; Ogledov: 1660; Prenosov: 251
.pdf Celotno besedilo (1,84 MB)

8.
Varnost v socialnih omrežjih : diplomsko delo
Marko Kalič, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis:
Ključne besede: internet, socialna omrežja, varnost, zasebnost, zaščita, diplomske naloge
Objavljeno: 13.10.2011; Ogledov: 1396; Prenosov: 284
.pdf Celotno besedilo (499,82 KB)

9.
Varovanje zasebnosti v internetu : diplomsko delo
Sara Hlastec, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis:
Ključne besede: internet, varnost, zasebnost, zaščita, diplomske naloge
Objavljeno: 17.10.2011; Ogledov: 1417; Prenosov: 184
.pdf Celotno besedilo (987,46 KB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.2 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici