| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 16
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
ANALIZA KAKOVOSTI IZOBRAŽEVANJA IN VOŽNJE ENOSLEDNIH MOTORNIH VOZIL V SLOVENIJI
Rok Seršen, 2009, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomske naloge smo v juliju 2009 naredili analizo kakovosti izobraževanja in vožnje enoslednih motornih vozil v Sloveniji. Slovenija je ena izmed najnevarnejših držav kar se tiče vožnje motornega kolesa. Zato smo s podrobno analizo Zakona o varnosti cestnega prometa (ZVCP) in procesa izobraževanja bodočih motoristov ugotavljali možne vzroke za trenutno stanje na slovenskih cestah. ZVCP bi moral podrobneje in z večjim ozirom na kakovost ter varnost opredeljevati izobraževanje bodočih motoristov, avtošole pa bi morale zagotavljati višji nivo usposobljenosti predavateljev in inštruktorjev ter izvajati varnejši in kakovostnejši proces izobraževanja. Za podkrepitev naših ugotovitev z dejstvi smo naredili tudi raziskavo med aktivnimi motoristi iz vse Slovenije. Vključena je vrsta predlogov za izboljšanje trenutnega stanja: za zagotavljanje višje kakovosti in varnosti na slovenskih cestah bi morali med drugimi popraviti in dodelati ZVCP, država bi morala z zakoni bolj »priviti« avtošole, da bi delo opravljali kakovostneje in z večjim poudarkom na varnosti bodočih motoristov.
Ključne besede: Varnost motoristov, Kakovost izobraževanja motoristov, Kakovost vožnje motoristov, Zakona o varnosti cestnega prometa, Šola varne vožnje
Objavljeno: 25.09.2009; Ogledov: 2081; Prenosov: 165
.pdf Celotno besedilo (2,14 MB)

7.
VIZIJA NIČ - NIČ SMRTNIH ŽRTEV NA CESTAH V SLOVENIJI
Mario Kaiser, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje področje prometne varnosti in detajlneje opisuje Vizijo nič. Prometna varnost je nekaj, za kar naj bi vsi, ki lahko nanjo kakorkoli vplivajo, prispevali svoj delež s skupnim in enotnim ciljem, da promet, kot omogočanje mobilnosti, ne bi jemal krvnega davka — da torej ljudje v prometu ne bi umirali, niti bi bili poškodovani, kar je cilj Vizije nič. Diplomska naloga povzema področja cestnega okolja, človeka oziroma voznika in avtomobilske industrije kot najpomembnejše faktorje, ki vplivajo na prometno varnost. Na teh področjih je potrebno še veliko postoriti, da dosežemo dolgoročni cilj — Vizijo nič.
Ključne besede: varnost cestnega prometa, Vizija nič, Volvo, Eurorap, Euroncap
Objavljeno: 21.12.2009; Ogledov: 4118; Prenosov: 464
.pdf Celotno besedilo (1,75 MB)

8.
9.
ANALIZA PONOVNE PRIDOBITVE VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN VPLIV NA ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI V CESTNEM PROMETU
Anita Guzej, 2011, diplomsko delo

Opis: Pričujoče diplomsko delo govori o posameznikih, ki se srečujejo s prekrškovnimi organi, sodniki, uslužbenci upravnih enot, zdravniki, inštruktorji avtošol itd., skratka z vsemi, ki sodelujejo v verigi od ugotovitve storitve prekrška v cestnem prometu, prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja do ponovne pridobitve le-tega. Tovrstna veriga je kompleksna in interdisciplinarna, nad njo pa bdi zakonodaja. Le-ta mora biti usmerjena k povečanju varnosti v cestnem prometu. V diplomskem delu je bila opravljena analiza prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, kar ima za posledico ponovno pridobivanje le–tega. Glede na statistične podatke smo ugotovili, da se veliko posameznikov, ki jim je bila izrečena stranska sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, ne odloča za ponovno pridobivanje tovrstnega dovoljenja. To lahko pomeni, da se posamezniki vozijo nelegalno in s tem ne zagotavljajo varnosti v cestnem prometu.
Ključne besede: varnost cestnega prometa, vozniško dovoljenje, prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, ponovna pridobitev vozniškega dovoljenja, prekrški, statistična analiza
Objavljeno: 07.06.2011; Ogledov: 1590; Prenosov: 136
URL Povezava na celotno besedilo

10.
VARNOST PRIPADNIKOV SLOVENSKE VOJSKE PRI UPORABI MOTORNIH VOZIL
Nives Pesjak, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili varnost v cestnem prometu. V praktičnem delu diplomskega dela, smo predstavili obstoječe stanje tečaja varne vožnje, ki so ga opravljali pripadniki Slovenske vojske na poligonu AMZS na Vranskem. Seznanili smo se s potekom teoretičnega in praktičnega dela treninga varne vožnje. Analizirali smo odgovore na anketna vprašanja. Za Slovensko vojsko predlagali Program varnosti cestnega prometa za obdobje 2011 – 2016.
Ključne besede: Slovenska vojska, varnost cestnega prometa, program varnosti cestnega prometa v Slovenski vojski, šola varne vožnje.
Objavljeno: 16.10.2011; Ogledov: 1280; Prenosov: 61
.pdf Celotno besedilo (902,81 KB)

Iskanje izvedeno v 0.23 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici