| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Manipulacija plošč pri izdelavi sten mobilnih hišk za podjetje Magles d.o.o. : diplomsko delo
Tomi Krivec, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisan postopek zbiranja idej ter snovanja robotskega prijemala za manipulacijo plošč. Plošče se uporabljajo za izdelavo mobilnih hišk. Namen prijemala je prenašati različne dimenzije plošč z odvzemnega mesta na obdelovalno mizo ter čistilno napravo ter na koncu na odlagalno mesto. Prijemalo je sestavljeno iz aluminijastih profilov ter sklopov in komponent, ki so opisane v samem delu.
Ključne besede: avtomatizacija, manipulacija, prijemalo, robot, vakuum, toolchanger
Objavljeno v DKUM: 28.03.2019; Ogledov: 679; Prenosov: 83
.pdf Celotno besedilo (5,38 MB)

2.
Vodenje vgrajenega sistema livnega mehanizma v vakuumski komori
Matic Kolar, 2016, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Zaključno delo podaja pregled in razvoj krmilja za vodenje vgrajenega sistema livnega mehanizma v vakuumski komori, izdelan za potrebe vlivanja umetnih materialov v brezzračnem prostoru. Podrobneje so opisani gradniki krmilja, tehnike vlivanja, komunikacija z vgrajenim sistemom in prikaz meritev tlaka v komori na grafičnem LED prikazovalniku. Celoten sistem je zgrajen iz enote vgrajenega sistema in pripadajočega krmilja. Komunikacija z vgrajenim sistemom poteka preko UART dvožične komunikacije, po kateri prejemamo informacije o tlaku v vakuumski komori. Koračni motor, ki ga uporabljamo za nagib vpete čaše, krmilimo s pomočjo rotacijskega inkrementalnega dajalnika.
Ključne besede: tlačni senzor, vakuum, livni mehanizem, inkrementalni rotacijski dajalnik, krmilje vgrajenega sistema
Objavljeno v DKUM: 21.03.2017; Ogledov: 806; Prenosov: 117
.pdf Celotno besedilo (1,92 MB)

3.
UPRAVLJANJE VAKUUMSKE KOMORE S SAMODEJNIM ZAJEMOM MERILNIH PODATKOV
Tomo Jauk, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje razvoj aplikacije za upravljanje vakuumske komore s samodejnim zajemom merilnih podatkov. Aplikacija obsega temperaturno in vakuumsko regulacijo preko vmesnika na komori ter zajem merilnih podatkov preko zunanje enote. Opisane so metode krmiljenja vakuumske komore in metode zajema podatkov. Prav tako so opisane komponente na sami komori, kot tudi funkcionalnost naprave za zajemanje podatkov. Celoten sistem je zgrajen za termično preizkušanje elektronskih komponent v vakuumskem okolju, s katerim lahko določamo pravilnost delovanja v različnih temperaturnih območjih. Na takšen način je možno preizkušati primernost oziroma skladnost elektronskih komponent glede na pričakovanja njihovega delovanja pod specifičnimi temperaturnimi in vakuumskimi pogoji. Delovanje celotnega sistema in merilne aplikacije je predstavljeno na primeru temperaturno spremenljivega upora oziroma termistorja.
Ključne besede: vakuum, temperatura, komora, regulacija, preizkušanje, zajem podatkov
Objavljeno v DKUM: 15.07.2014; Ogledov: 1642; Prenosov: 116
.pdf Celotno besedilo (3,01 MB)

4.
5.
6.
PRIMERJALNA ANALIZA DELOVANJA PARNEGA EJEKTORJA IN ELEKTRIČNE VAKUMSKE ČRPALKE TURBOAGREGATA
Dušan Strušnik, 2011, magistrsko delo/naloga

Opis: Predmet magistrskega dela je analiziranje in podajanje osnovnih smernic pri izbiri ustreznega črpalnega sistema parne kondenzacijske turbine. Podani so osnovni parametri kvalitetnega vzdrževanja podtlačnega stanja turbinskega postrojenja, ki zagotavljajo nemoteno delovanje. Analizirali smo parni ejektorski sistem in električno vakuumsko črpalko ter ugotovili osnovne lastnosti črpanja sistema. Pridobljene rezultate smo modelirali in pridobili rezultate, ki nam podajajo fizikalno sprejemljive rešitve. Cilj naloge je izbira ustreznega črpalnega sistema turbinskega postrojenja z upoštevanjem odločitvenih meril za racionalno in zanesljivo delovanje naprave.
Ključne besede: modeliranje, vakuum, črpalka, ejektor, zanesljivost, izračun, analiza
Objavljeno v DKUM: 08.08.2011; Ogledov: 3181; Prenosov: 301
.pdf Celotno besedilo (5,64 MB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici