| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 178
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Uporaba brezšivne skrbi pri pacientih s pridruženimi kroničnimi nenalezljivimi boleznimi
Sabina Repec, 2024, magistrsko delo

Opis: Uvod: Brezšivna skrb je na posameznika usmerjen proces, katere glavni namen je preverjanje skladnosti predpisane farmakološke terapije s ciljem zmanjšanja napak, ki se pojavljajo v povezavi s farmakološko terapijo. Gre za proces, ki zahteva multidisciplinarno sodelovanje strokovnjakov na različnih ravneh zdravstvenega varstva. Metode: V teoretičnem delu magistrskega dela smo uporabili deskriptivno metodo analize in sinteze virov, pridobljenih s pomočjo domače in tuje znanstvene ter strokovne literature. V empiričnem delu magistrskega dela smo izvedli intervjuje s kliničnimi farmacevti v izbrani bolnišnični instituciji, kot instrument raziskovanja pa smo uporabili pol strukturiran intervju. Rezultati: Na podlagi analize in sinteze virov ter izvedenih intervjujev smo ugotovili, da brezšivna skrb pomembno vpliva na varnost in kakovost obravnave hospitaliziranih pacientov s pridruženimi kroničnimi nenalezljivimi boleznimi in da imajo intervjuvanci dobro percepcijo glede implementacije brezšivne skrbi v prakso. Razprava in zaključek: Brezšivna skrb pomembno vpliva na zmanjševanje napak, ki se pojavljajo v povezavi s farmakološko terapijo v praksi in so pogostejše, kot si predstavljamo. Posledično lahko izpostavimo prednosti tako za posameznika kot javno-zdravstveni sistem.
Ključne besede: Brezšivna skrb, pacient, kronične nenalezljive bolezni, usklajevanje zdravljenja z zdravili, klinični farmacevt.
Objavljeno v DKUM: 22.04.2024; Ogledov: 142; Prenosov: 27
.pdf Celotno besedilo (1,31 MB)

2.
Usklajevanje delovnega in družinskega življenja zaposlenih na Kliniki Golnik
Katja Abruč, 2023, diplomsko delo

Opis: Spremembe v demografski sestavi delovne sile, spremembe na trgu dela in tehnološke spremembe so razlog, da vse več zaposlenih doživlja konflikt med delom in družino, kadar poskušajo uravnotežiti zahteve delovne in družinske vloge, saj vsaka vloga zahteve čas, energijo in predanost. V diplomskem delu nas je zanimalo, ali zaposleni na Kliniki Golnik uspešno usklajujejo delovno in družinsko življenje, ali delo bolj vpliva na družino kot obratno ter ali pri uspešnosti usklajevanja dela in družine obstajajo razlike glede na spol. Omenjeno smo preverjali z anketnim vprašalnikom, ki so ga lahko izpolnili vsi zaposleni na Kliniki Golnik. V teoretičnem delu smo preučili domačo in tujo literaturo, ki se nanaša na usklajevanje delovnega in družinskega življenja ter konflikta med delom in družino in predstavili pojme, pomembne za to področje. V raziskovalnem delu smo ugotovili, da so zaposleni na Kliniki Golnik v povprečju uspešni pri usklajevanju dela in družine ter da, glede na spol, ni pomembnih razlik pri uspešnosti usklajevanja obeh področij. Ugotovili smo tudi, da je konflikt delo-družina bolj izražen kot konflikt družina-delo, stopnja konflikta med delom in družino v obeh proučevanih smereh je bila nizka. Anketiranci so se v povprečju strinjali, da imajo pri delu dobro podporo sodelavcev, prav tako so se v povprečju strinjali, da jih pri usklajevanju delovnega in družinskega življenja podpirajo njihovi neposredno nadrejeni in vodstvo Klinike. Zaključili smo, da je Klinika Golnik organizacija, ki zaposlenim nudi ugodne politike in prakse pri usklajevanju dela in družine, saj se zavedajo, da s tem v zameno dobijo zadovoljne, motivirane in predane delavce.
Ključne besede: delo, družina, usklajevanje, konflikt med delom in družino
Objavljeno v DKUM: 21.11.2023; Ogledov: 348; Prenosov: 42
.pdf Celotno besedilo (1,20 MB)

3.
Pravice zaposlenih staršev v luči direktive 2019/1158 : magistrsko delo
Teja Drofelnik, 2023, magistrsko delo

Opis: V preteklosti je tradicionalna delitev vlog očeta in matere pomenila, da so se za uveljavljanje starševskega dopusta in pravic do prožnih oblik dela največkrat odločale matere otrok, v zadnjem času pa se spodbujata tudi aktivno sodelovanje obeh staršev pri vzgoji in predvsem »aktivno« očetovstvo. Največje ovire za usklajevanje poklicnega in družinskega življenja zaposlenih staršev so nedvomno neugodni in nepredvidljivi delavniki, saj morajo pretežni del dneva starši preživeti v službi, posledično toliko manj časa preživijo z družino. Vedno hitrejši tempo življenja pa od staršev pogosto terja še večjo pripadnost službi, kot kdaj koli prej. Varstvo pravic zaposlenih staršev že dolgo ne predstavlja zgolj varstva pred odpovedjo in pravic do starševskega dopusta ter nadomestila, vedno bolj pomembne postajajo prožne oblike dela, ki za starše predstavljajo dobro alternativo pri usklajevanju poklicne poti ter družinskega življenja. Direktiva 2019/1158 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 20. junija 2019 o usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja staršev in oskrbovalcev ter razveljavitvi Direktive Sveta 2010/18/EU na pravni parket Evropske unije prinaša dobro smerno izhodišče za oblikovanje osnovnih pravic zaposlenih staršev, hkrati pa je do posameznih vprašanj novodobne družbe in s tem povezanih vedno novih oblik družin, še vedno precej zadržana, posledično je končni uspeh direktive tako še vedno odvisen tudi od tega, kako posamezna pravna vprašanja ureja notranji pravni red države članice. Sam nabor pravic in ugodnosti za zaposlene starše, ki jih je direktiva 2019/1158 prinesla, pa v slovenski pravni red ne vnaša bistvenih nadgradenj, saj je bil standard urejanja pravic zaposlenih staršev že do sedaj na zelo visokem nivoju, prav tako pa je bogata tudi slovenska sodna praksa.
Ključne besede: pravo EU, delovno pravo, socialna varnost, delavci, Direktiva EU 2019/1158, starševstvo, usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja, prožna ureditev dela
Objavljeno v DKUM: 17.10.2023; Ogledov: 484; Prenosov: 50
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

4.
Preverjanje obstoja meje med poklicnim in zasebnim življenjem pri delu od doma
Jona Senčur, 2023, magistrsko delo

Opis: Poklicno in zasebno življenje predstavljata večinski del posameznikovega življenja. Njuno usklajevanje, ter postavljanje meje med enim in drugim delom, lahko vsakemu posamezniku predstavlja izziv. V času ko se je delo od doma začelo v Sloveniji uveljavljati, sta se poklicno in zasebno življenje pričela prepletati med seboj in tako je delo od doma v nekaterih primerih poleg olajšanja, prineslo tudi otežitve, saj posamezniki niso vedeli kako v istem okolju usklajevati delovne naloge, ter zasebno življenje, ki vključuje tako prosti čas, kot družino, osebne obveznosti ipd. Namen naloge je bil predstaviti teoretične osnove dveh glavnih (že omenjenih) področij – poklicno in zasebno življenje, ter njuno usklajevanje. Na začetku smo s kritičnim pregledom sekundarnih virov literature opisali omenjeno teorijo, kasneje pa z anketnim vprašalnikom zbrali podatke za analizo in kasnejšo raziskavo. S statističnimi analizami smo preverjali šest vnaprej postavljenih hipotez, ter tri raziskovalna vprašanja. Rezultati raziskave so pokazali, da ljudje menijo, da meja med poklicnim in zasebnim življenjem obstaja. Na postavljanje meje vpliva več različnih dejavnikov, eden izmed njih je tudi delo od doma. Ko ljudje delajo od doma, opravijo manj ur kot v pisarni, vseeno pa menijo, da imajo doma več miru in manj distrakcij, kot pri delu v pisarni. Samo mejo z definicijo težko določimo, saj izhaja iz subjektivnega razumevanja vsakega posameznika. Osebnost posameznika tako igra pomembno vlogo, skupaj s kulturo organizacije in njeno prilagodljivostjo.
Ključne besede: poklicno življenje, zasebno življenje, delo od doma, usklajevanje, kadrovski management
Objavljeno v DKUM: 16.10.2023; Ogledov: 362; Prenosov: 50
.pdf Celotno besedilo (1,48 MB)

5.
Analiza koristi certifikata "Družini prijazno podjetje" za zaposlene v Zdravstvenem domu Ljubljana
Taja Bricelj, 2023, diplomsko delo

Opis: Usklajevanje dela in družine združuje sferi delo in družina, ki morata biti dobro usklajeni, da lahko njuno povezovanje dobro deluje. Posebej je to pomembno v službah, kjer zaposleni opravljajo večizmensko delo, oziroma pri dejavnostih, kot je na primer zdravstvo. V diplomskem delu nas je zanimalo, kako zaposleni v Zdravstvenem domu Ljubljana menijo, da imajo ti sferi urejeni. Na podlagi ankete v omenjeni organizaciji smo preučevali mnenje anketirancev o usklajenosti dela in družine, kakšno vlogo ima certifikat »Družini prijazno podjetje« v organizaciji glede na ukrepe, ki jih ima organizacija. Izkoriščanje ukrepov smo ugotavljali tudi glede na spol. Rezultati raziskave so pokazali, da zaposleni menijo, da imajo razmeroma dobro usklajeno delo in družino, želeli pa bi si ukrepe, ki bi jih lahko zaradi narave dela bolj izkoristili. Družini prijazni ukrepi so pomemben dejavnik pri usklajevanju dela in družine, vendar morajo biti prilagojeni željam zaposlenih ter dejavnostim organizacije. V empiričnem delu diplomskega dela smo tudi podali nekaj predlogov ukrepov, ki bi si jih zaposleni v organizaciji želeli.
Ključne besede: usklajevanje, delo in družina, certifikat Družini prijazno podjetje, Zdravstveni dom Ljubljana
Objavljeno v DKUM: 04.08.2023; Ogledov: 459; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (952,06 KB)

6.
Vpliv usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja na izgorelost
Barbara Budja, 2023, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi je predstavljen vpliv usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja na izgorelost. V teoretičnem delu smo opredelili oba koncepta in predstavili posamezne dejavnike, ki vplivajo tako na usklajevanje dela in zasebnega življenja kot tudi na stopnje izgorelosti. Dejavnike pa smo razdelili na organizacijske in posameznikove ter notranje in zunanje. V raziskovalnem delu magistrskega dela smo uporabili kvantitativno metodologijo dela. Raziskavo smo izvedeli med naključno izbranimi posamezniki. V raziskavi smo preverjali, kateri dejavniki na posameznikovi in organizacijski ravni vplivajo na usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja ter na izgorelost ter ali nanju vplivajo enaki dejavniki. Zanimalo pa nas je tudi, ali težave pri ustaljevanju poklicnega in zasebnega življenja vplivajo na izgorelost. Ugotovili smo, da na usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja vplivajo predvsem organizacijski dejavniki, na stopnje izgorelosti (izčrpanost, utrujenost in izgorelost) pa bolj vplivajo tako dejavniki na posameznikovi kot tudi organizacijski ravni. Ugotovili smo tudi, da težave pri usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja vplivajo na izgorevanje posameznika. Usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja je čedalje pomembnejša tema znanstvenikov in kadrovikov, saj ta vpliva na zadovoljstvo zaposlenih in ohranjanje zdravega kadra. Posamezniki, ki se srečujejo s težavami pri usklajevanju, so namreč bolj utrujeni in izgoreli. Ker je delo danes postalo pomemben del posameznikovega življenja, je treba raziskati področje vpliva usklajevanja dela in zasebnega življenja na izgorevanje zaposlenih.
Ključne besede: usklajevanje, izgorelost, stopnje izgorelosti, dejavniki, vpliv
Objavljeno v DKUM: 03.08.2023; Ogledov: 563; Prenosov: 165
.pdf Celotno besedilo (2,41 MB)

7.
Usklajevanje poklicnega in družinskega življenja v javni zdravstveni ustanovi
Maja Stokić, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi nas je zanimalo, ali so zaposleni v konkretni javni zdravstveni ustanovi zadovoljni z usklajevanjem poklicnega in družinskega življenja, kako zadovoljni so glede tega s podporo vodstva ter ali obstajajo razlike pri usklajevanju zaposlenih glede na zakonski status, otroke in glede na spol. V teoretičnem delu diplomskega dela smo preučili literaturo, ki se nanaša na usklajevanje poklicnega in družinskega življenja ter predstavili pojme, pomembne za to področje. Zanimalo nas je tudi s kakšnimi težavami se soočajo starši pri usklajevanju poklicnega in družinskega življenja ter kakšen je prispevek države oz. zakonodaje v smislu pomoči staršem pri usklajevanju obeh področij, nenazadnje pa tudi, kakšne družini prijazne politike in prakse posameznikom omogočajo lažje usklajevanje poklicnega in družinskega življenja. V raziskovalnem delu smo s pomočjo anketnega vprašalnika prišli do rezultatov, ki so pokazali, da imajo zaposleni v preučevani javni zdravstveni ustanovi usklajeno poklicno in družinsko življenje, da so s podporo vodstva glede tega zadovoljni ter da med zaposlenimi glede na zakonski status, otroke in spol ni razlik pri uspešnosti usklajevanja poklicnega in družinskega življenja. Kljub temu pa menimo, da bi bilo smiselno v nadaljnjih raziskavah ugotoviti, kakšna je slika glede usklajevanja poklicnega in družinskega življenja na ravni celotne organizacije. Ravno tako se nam zdi pomembno o problematiki usklajevanja poklicnega in družinskega življenja ozaveščati ljudi z namenom, da bi se uvedle izboljšave, ki bi prinesle koristi tako zaposlenim kot organizaciji.  
Ključne besede: poklicno in družinsko življenje, usklajevanje, družini prijazne politike
Objavljeno v DKUM: 28.06.2022; Ogledov: 1029; Prenosov: 126
.pdf Celotno besedilo (578,33 KB)

8.
Usklajevanje dela in družine v času pandemije covid-19 v sloveniji
Sara Jerant, 2021, magistrsko delo

Opis: Vladne odredbe in socialno distanciranje v času pandemije COVID 19 so prebivalcem Slovenije povzročile veliko težav na področju usklajevanja dela od doma in družinskega življenja. Tako država, kot tudi delodajalci in zaposleni so se srečevali s številnimi izzivi in problematikami, za vzpostavljanje novega delovnega okolja in kadrovskih procesov, ki pa so posledično vplivali na usklajevanje dela in družine. Magistrsko delo je razdeljeno na teoretičen in empiričen del. V teoretičnem delu smo želeli predstaviti področje z analiziranjem obstoječe literature domačih in tujih avtorjev ter prikazati predhodno opravljene raziskave preučevanega področja. V empiričnem delu smo na osnovi pregleda literature in raziskav sestavili vprašalnik ter izvedli raziskavo med delom prebivalstva Slovenije. Cilj raziskave je bil prikazati vzroke zakaj je do problematike usklajevanja dela in družine v času pandemije COVID 19 prišlo ter tako približati širši javnosti dejansko sliko kjer je vzrok in tako spodbuditi ljudi ter delodajalce k iskanju in vpeljevanju rešitev. Anketni vprašalnik je v celoti izpolnilo 157 prebivalcev Slovenije, v raziskavo so bili vključeni vsi, tudi tisti, ki v času pandemije COVID 19 niso opravljali dela od doma. Za analizo rezultatov smo uporabili primerne statistične metode na podlagi katerih smo ugotovili zanimive izsledke, ki bi lahko pomagali pri iskanju rešitev na področju uspešnega usklajevanja dela in družine. V raziskavi smo ugotovili, da so anketiranci večje težave v času pandemije COVID 19 na področju usklajevanja dela in družine kot prej. Največ težav so imeli tisti, ki so delo opravljali od doma, najmanj pa tisti, ki so delo opravljali pri delodajalcu. Na usklajevanje dela in družine so vplivali tudi otroci saj so imeli največ težav tisti, ki so imeli otroke v primerjavi s tistimi, ki otrok niso imeli. Prav tako je na področje vplivala starost otrok saj so imeli največ težav tisti, ki so imeli otroke v 1. triadi osnovne šole. Več težav na področju usklajevanja dela in družine so imele ženske v primerjavi z moškimi kljub temu, da smo zasledili povečanje enakopravnosti med partnerjema v času pandemije COVID 19. Anketiranci so poročali, da so imeli dovoljšno podporo s strani delodajalca pri usklajevanju dela in družine kar pomeni, da so imeli največ težav zaradi nezadostne samodiscipline pri načrtovanju in organizaciji časa ter postavljanju meja med obema sferama. Končni rezultati so nam prikazali pomembno problematiko in sicer potrebo po nadaljnjem izboljševanju komunikacije v partnerskih odnosih, spodbujanje enakopravnosti med spoloma pri opravljanju gospodinjskih in starševskih opravil, potrebo po dodatnih izobraževanjih in večji fleksibilnosti urnikov ter dela s strani delodajalcev in potrebo po večji razpoložljivosti varstva otrok s strani države tudi v izrednih situacijah kot je bila globalna pandemija COVID 19. Izsledki so pomembne informativne narave tako za posameznike kot tudi za delodajalce in državo, ki že opravljata dobro prakso pa vendarle lahko vpeljeta nove metode in ukrepe za olajšanje težav posameznikov pri usklajevanju dela in družine.
Ključne besede: usklajevanje, delo, družina, pandemija, COVID 19
Objavljeno v DKUM: 29.11.2021; Ogledov: 1547; Prenosov: 298
.pdf Celotno besedilo (1,59 MB)

9.
Spodbujanje in dojemanje dvojne kariere pri učencih športnikih : magistrsko delo
Saša Draš, Maša Karanovič, 2021, magistrsko delo

Opis: Dvojna kariera, ki pomeni usklajevanje izobraževanja in športa, se lahko prične razvijati že v osnovni šoli. Otrok, ki se izobražuje in hkrati redno ter tekmovalno ukvarja z izbranim športom, je vključen v proces dvojne kariere. Nekateri šport tekom izobraževanja opustijo, drugi se usmerijo le v šport, tretji pa s trudom usklajujejo oboje. Za uspešno dvojno kariero je ključnih veliko dejavnikov, med njimi so prav gotovo najpomembnejši starši, učitelji in trenerji. Namen magistrske raziskave je bil raziskati do sedaj malo poznano področje dvojne kariere osnovnošolskih učencev športnikov. Zanimalo nas je, kako učitelji in učenci športniki oziroma učenci s statusom športnika dojemajo dvojno kariero in njeno spodbujanje. V raziskavo je bilo vključenih dvesto sedeminšestdeset učencev športnikov in petinosemdeset učiteljev iz različnih šol v Sloveniji. Za merjenje navedenih konstruktov smo uporabili dva anketna vprašalnika, enega za učence s statusom športnika in drugega za učitelje. Na podlagi rezultatov smo ugotovili, da je dojemanje dvojne kariere s strani učiteljev pozitivno, takšno naravnanost s strani učiteljev pa čutijo tudi učenci. Enotni so si v dojemanju pomena učitelja in njegovih spodbud v procesu dvojne kariere, pri čemer oboji izražajo njihovo pomembnost. Oboji tudi zaznavajo pozitiven vpliv dvojne kariere na organiziranost učencev. Nekoliko drugače pa eni in drugi dojemajo ovire v procesu dvojne kariere, pri čemer je zelo zanimivo, da učitelji ovire ocenjujejo večje kot učenci sami. Njihovi pogledi se razhajajo tudi v dojemanju načinov in pogostosti spodbujanja dvojne kariere s strani učitelja ter v povezanosti učiteljevih spodbud in ovir. Na podlagi rezultatov smo pri učencih opazili, da več spodbud s strani učiteljev pripomore k zmanjšanju ovir v procesu dvojne kariere, medtem ko te povezave pri učiteljih ni bilo moč zaznati.
Ključne besede: dvojna kariera, učenci športniki, učenci s statusom športnika, usklajevanje izobraževanja in športa, spodbujanje
Objavljeno v DKUM: 24.11.2021; Ogledov: 916; Prenosov: 141
.pdf Celotno besedilo (1,71 MB)

10.
Usklajevanje delovnega in družinskega življenja zaposlenih v bolnišnici za ginekologijo in porodništvo kranj
Sandra Sintič, 2021, magistrsko delo

Opis: Z zaostrovanjem kompetitivnosti delovnega okolja naraščajo zahteve in pritiski na zaposlene, zagotavljanje ravnotežja med delovnim in družinskim življenjem pa postaja vse pomembnejša prioriteta posameznikov in organizacij. Za dohitevanje potreb po učinkovitih ukrepih usklajevanja so pomembni sistematično raziskovanje, oblikovanje konceptualnega razumevanja in snovanje rešitev. Z magistrskim delom prispevamo k razumevanju dejavnikov uspešnosti usklajevanja delovnega in družinskega življenja v specifičnem okolju porodnišnice. Namen zaključnega dela je bil ugotoviti, kje in kakšne so težave pri usklajevanju delovnega in družinskega življenja zaposlenih v izbrani organizaciji ter na podlagi identifikacije stanja oz. pomanjkljivosti oblikovati predloge za izboljšanje možnosti usklajevanja ter zmanjšanje negativnih posledic neusklajenosti. Rezultati anketne raziskave med zaposlenimi so pokazali, da zaposleni v izbrani porodnišnici v povprečju nimajo težav z usklajevanjem delovnega in družinskega življenja, kot blago problematične pa ocenjujejo zgolj razpoložljivost družini prijaznih ukrepov, pomoč organizacije pri usklajevanju delovnega in družinskega življenja ter negativni vpliv delovnih obveznosti na družinsko življenje. Med dejavniki, ki vplivajo na usklajevanje delovnega in družinskega življenja, je raziskava izpostavila delovni čas in delovne položaje, ni pa kot pomembnega dejavnika potrdila spola, števila otrok in zakonskega stanu.
Ključne besede: usklajevanje delovnega in družinskega življenja, družini prijazne politike in prakse, organizacija, porodnišnica.
Objavljeno v DKUM: 17.11.2021; Ogledov: 815; Prenosov: 95
.pdf Celotno besedilo (1,46 MB)

Iskanje izvedeno v 1.27 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici