| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 16
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Uporaba in podpora knjižnic JavaScript v sistemu za upravljanje vsebin Wordpress
David Gojković, 2018, diplomsko delo

Opis: Večina spletnih strani danes stremi k čim večji funkcionalnosti in hkrati k dobremu estetskemu videzu. Pri zmanjševanju količine programiranja le-teh nam pripomorejo sistemi za upravljanje vsebin in knjižnice programskih jezikov. V diplomskem delu so opisani takšni sistemi in posamezne knjižnice ter ogrodja v programskem jeziku JavaScript. S pomočjo statističnih podatkov je prikazano, katere knjižnice se najbolj uporabljajo in podano je, kako se lahko te integrirajo v sistem za upravljanje vsebin WordPress. Na praktičnem primeru je prikazano, da lahko aplikacija, spisana s pomočjo ogrodja Angular, prikaže podatke iz sistema WordPress, ki jih pridobimo prek formata JSON. Podan je sklep, da JavaScript in knjižnice predstavljajo koristen dodatek sistemu, vendar za namenske spletne strani obstajajo boljše rešitve.
Ključne besede: WordPress, Javascript knjižnice, oblikovanje spletnih strani, sistem za upravljanje vsebin
Objavljeno: 25.10.2018; Ogledov: 564; Prenosov: 60
.pdf Celotno besedilo (1,41 MB)

2.
Prenova spletne podobe podjetja
Domen Malovrh, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu je bila predstavljena prenova spletne podobe podjetja Dedra šport, izdelovanje in popravilo športne opreme, d. o. o. Izdelana spletna stran je bila narejena v okolju za upravljanje z vsebinami CMS WordPress. V prvem delu sta predstavljena obravnavano podjetje ter obstoječa problematika. Osrednji del opisuje potek izdelave spletne strani, ki združuje informacije o samem podjetju, njihovih izdelkih in partnerjih. V zaključku so podani ocena učinkov in predlogi za nadaljnji razvoj rešitve.
Ključne besede: spletna stran, spletne tehnologije, sistem za upravljanje z vsebinami, WordPress, optimizacija spletnih strani, športna oprema
Objavljeno: 21.09.2017; Ogledov: 498; Prenosov: 79
.pdf Celotno besedilo (1,24 MB)

3.
Razvoj predloge spletne strani
Žan Vodnjov, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: V okviru diplomske naloge sem raziskoval razvoj izdelave spletnega mesta, ki lahko konkurira na današnjem digitalnem trgu. Osredotočil sem se na celoten proces izdelave sodobnega spletišča. Izbral sem ustrezen CMS sistem, na katerem bo tekla končna rešitev. V celotnem procesu sem izdelal lastno predlogo spletne strani, ki tako programersko, kot grafično ustreza zahtevam sodobnega digitalnega trga. Spletna rešitev bo v nadaljevanju razvoja implementirana v vsakdanjo produkcijsko rabo, z zakupom domene in gostovanja ter s selitvijo na svetovni splet. Končna rešitev je prijazna tako namiznim, kot tudi mobilnim napravam. Produkt pomaga zagonu konkretnega podjetja iz prakse, ki je trenutno še v fazi razvoja. Ravno zaradi tega menim, da je nova spletna stran več kot dobrodošla, saj že pripomore k razvoju novega podjetja.
Ključne besede: spletna stran, predloga spletne strani, wordpress, sistem za upravljanje vsebin, bootstrap
Objavljeno: 01.09.2017; Ogledov: 467; Prenosov: 57
.pdf Celotno besedilo (2,06 MB)

4.
Izdelava spletne strani za podjetje PHPSOS
Mirko Mrđa, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo opisali razvoj dinamične spletne strani za podjetje PHPsos. Predstavili smo sistem za upravljanje vsebin Joomla, v katerem smo naredili stran, pri čemer smo uporabili ustrezne vtičnike in komponente. Stran smo testirali na lokalnem računalniku s pomočjo spletnega strežnika WAMP. Grafično predlogo smo uredili z urejevalnikom besedila Notepad++. V diplomskem delu smo opisali izvajanje optimizacije spletne strani, ki pripomore k višji uvrstitvi spletne strani v iskalnikih. Predstavili in opisali smo spletno oglaševanje na Facebooku in Google Adwordsu, ki je najbolj učinkovit način oglaševanja, ter orodje Google Analytics, s pomočjo katerega spremljamo spletne statistike. V zaključku so podani SWOT-analiza ter predlogi za morebitni nadaljnji razvoj spletne strani.
Ključne besede: - Sistem za upravljanje vsebin - Joomla - WAMP - Optimizacija spletne strani - Spletno oglaševanje
Objavljeno: 15.05.2017; Ogledov: 802; Prenosov: 120
.pdf Celotno besedilo (2,15 MB)

5.
OPTIMIZACIJA SPLETNE STRANI AMZS
Uroš Grilc, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V podjetju AMZS d.d. smo se po prenovi spletnih strani, ki je bila prepuščena zunanjemu izvajalcu, soočili s slabimi rezultati v spletnih iskalnikih. Po spoznanju, da za to ni kriva tehnična izvedba, smo se lotili pregleda vsebin in delne prenove. V diplomski nalogi bodo predstavljeni tisti bistveni elementi vezani na optimizacijo, ki jih je možno urejati v okviru sistemov za upravljanje vsebin. Prav tako bodo predstavljeni poglavitni sestavni moduli in funkcionalnosti sistemov za upravljanje vsebin. Izpostavljene bodo rešitve, ki so na voljo informatikom ali urednikom spletnih vsebin v podjetjih, ki prepustijo izdelavo spletne strani zunanjim izvajalcem, ki njihove stroke ne poznajo. Rešitev problema bo oblikovana s pomočjo študija strokovne literature ter znanja pridobljenega z delom na tem področju in na različnih konferencah na temo trženja. Priprava in izvedba rešitve bo prikazana na primeru spletne strani www.amzs.si in njenega sistema za upravljanje vsebin.
Ključne besede: spletno mesto, spletna stran, SEO, optimizacija spletnih strani, CMS, sistem za upravljanje vsebin
Objavljeno: 29.11.2016; Ogledov: 1230; Prenosov: 144
.pdf Celotno besedilo (4,31 MB)

6.
RAZVOJ SPLETNE STRANI ZA TRANSPORTNO PODJETJE
Gašper Kuhar, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Spletne strani so v današnji digitalni dobi ena izmed najmočnejših marketinških orodij. Danes ljudje iščejo storitve in izdelke večinoma na spletu. Če podjetje nima spletne strani izgublja potencialne stranke. Spletna stran je pomembna tudi, ker podjetju daje kredibilnost. Z nizkimi cenami spletnega gostovanja in domen, ni razloga zakaj katerokoli podjetje ne bi imelo spletne strani. Spletna stran je ves čas dostopna javnosti, zato lahko stranke kadarkoli dostopajo do podatkov podjetja. Dobra spletna stran privabi tudi veliko podjetij v tujimi, ki si želijo sodelovanja. V diplomski nalogi je predstavljena izdelava spletne strani za transportno podjetje BT Transport prevozi in storitve d. o. o., z uporabo sistema za upravljanje spletnih vsebin (angl. Content management system) WordPress. Cilj izdelave spletne strani je povečanje prepoznavnosti podjetja. Rezultat diplomske naloge je izdelana moderna spletna stran z možnostjo spletnega naročanja prevozov. V prvem delu se predstavi podjetje in opredelitev problema. Sledi predstavitev teoretičnih osnov in predstavitev odprtokodne platforme WordPress. V tretjem delu pa je predstavljen potek izdelave spletnega mesta. Na koncu smo naredili še SWOT analizo spletne strani.
Ključne besede: - spletne strani - sistemi za upravljanje vsebin - WordPress - transportno podjetje
Objavljeno: 03.10.2016; Ogledov: 850; Prenosov: 84
.pdf Celotno besedilo (2,36 MB)

7.
UPRAVLJANJE SPLETNEGA STREŽNIKA IIS
Rok Levačič, 2016, diplomsko delo

Opis: Razlog, zakaj je vedno več podjetij ter uporabnikov, ki se odločajo za vzpostavitev strežniškega operacijskega sistema Windows Server 2012 R2 z Internet Information Service tehnologijo, bomo utemeljili z prikazom delovanja ter upravljanja spletnega strežnika IIS. Slednji bo tako dokazal, zakaj sodi med ene izmed najbolj priljubljenih storitev ta hip. Prikazali bomo vzpostavitev spletnih strani, SMTP in FTP vlog in se spoznali z konfiguracijo omenjenih vlog na strežniku.
Ključne besede: Windows Server 2012 R2, spletni strežnik, IIS 8, FTP, SMTP, ASP.NET, konfiguracija, upravljanje strani
Objavljeno: 23.09.2016; Ogledov: 873; Prenosov: 136
.pdf Celotno besedilo (1,87 MB)

8.
DINAMIČNE SPLETNE STRANI ZA NOGOMETNI KLUB
Mladen Vukadinović, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu je predstavljen potek izgradnje dinamične spletne strani za lokalni nogometni klub NK Postojna z uporabo obstoječih odprtokodnih orodij za izdelavo spletnih strani in lastnih rešitev. Cilj diplomskega dela je bil vzpostavitev novih, stroškovno učinkovitih komunikacijskih poti do zainteresirane javnosti. Ker je NK Postojna manjši lokalni klub, je pri izgradnji spletne strani pomembna stroškovna učinkovitost, kar je bil tudi glavni vzrok, da smo se odločili za lastno izdelavo spletne strani. Uporabili smo brezplačne odprtokodne rešitve, ki smo jih poiskali na spletu in po testiranju ustreznosti vključili v končni izdelek. Tako smo uporabili spletni strežnik Apache, bazo podatkov MySQL in skriptni jezik PHP, ki so po raziskavi najbolj razširjeni in za katere obstaja največ rešitev, ki jih lahko uporabimo. Za sistem za upravljanje z vsebinami smo izbrali rešitev Joomla! in jo dopolnili s potrebnimi funkcionalnostmi. Za bolj enostavno upravljanje smo razvili dodatek, ki nam omogoča enostaven vnos statistične vsebine. Na spletni strani lahko sedaj obiskovalci dostopajo do aktualnih ali arhivskih novic o klubu, do podatkov o treningih in sodelujejo prek povezav tudi na ostalih družabnih omrežjih. Odziv uporabnikov je pozitiven in obisk se povečuje. V prihodnje je treba posloveniti ostale komponente, dodati forum in predvsem pritegniti dodatne avtorje vsebin. Kot potencialni izziv se pojavlja tudi možnost vzpostavitve spletne trgovine.
Ključne besede: spletne strani, spletne tehnologije, odprtokodna orodja, sistem za upravljanje z vsebinami (CMS), Joomla!.
Objavljeno: 23.06.2015; Ogledov: 801; Prenosov: 84
.pdf Celotno besedilo (1,99 MB)

9.
SIMULATOR ALGORITMOV ZA ZAMENJAVO STRANI PRI VIRTUALNEM POMNILNIKU
David Pandel, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo zasnovali in implementirali simulator za zamenjavo strani pri virtualnem pomnilniku. Simuliramo lahko naslednje algoritme: kdor prej pride, prej melje; redko uporabljen; najdalj časa neuporabljen; algoritem druge možnosti ter naključni. Po literaturi smo povzeli opise in lastnosti teh algoritmov, predstavili delovanje s psevdokodom ter izpostavili njihove prednosti in slabosti. Po zastavljenih zahtevah in specifikacijah smo zasnovali simulator, ki smo ga napisali v programskem jeziku C#, razvili pa v programskem okolju Visual Studio. Grafični uporabniški vmesnik med simulacijo nazorno kaže, kako se posamezne strani selijo iz diskovnih zapisov v delovni pomnilnik in kako ga zapuščajo, ko je poln, če so izbrane za zamenjavo. Simulator šteje napake strani, hkrati pa vodi simulirani čas za izvajanje procesov, ki vsebujejo te strani. V nalogi smo tudi analizirali delovanje simulatorja in ga preizkusili z nekaj izbranimi primeri, s katerimi smo želeli preveriti uspešnost različnih algoritmov za zamenjavo strani pri enakem naboru izvajanih procesov. Rezultate smo prikazali grafično in jih ovrednotili, primerjali obnašanje algoritmov v simuliranih situacijah.
Ključne besede: upravljanje s pomnilnikom, virtualni pomnilnik, algoritmi za zamenjavo strani, simulacije
Objavljeno: 25.09.2013; Ogledov: 972; Prenosov: 54
.pdf Celotno besedilo (3,31 MB)

10.
PRENOVA SPLETNE STRANI PODJETJA ISKRATEL
Jure Repnik, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisana celotna prenova spletne strani podjetja Iskratel, d.o.o., Kranj. Zaradi zastarele podobe in vsebine se je podjetje odločilo prenoviti tako sistem kot celotno predstavitev vsebine. Prav tako pa je bila želja preiti iz sistema Microsoft SharePoint Server 2007 na odprtokodni sistem, ki omogoča lažji, cenejši in hitrejši nadaljnji razvoj ob nižjih stroških vzdrževanja. Cilj diplomske naloge je bil zgraditi sistem, ki je sodoben, prijazen tako uporabnikom kot tudi urednikom in omogoča nadaljnjo gradnjo spletne strani podjetja. V uvodu je predstavljen problem in kratek opis podjetja Iskratel. Predstavljene so kratke teoretične osnove o izbranem novem sistemu za upravljanje z vsebinami Drupal, uporabljenih programskih jezikih in podatkovni bazi. Ker smo želeli končni izdelek oceniti tudi iz uporabniškega vidika, je predstavljena tudi standardizirana ocenjevalna lestvica uporabniške izkušnje. V osrednjem delu diplomske naloge je prikazano prejšnje stanje in kratka kritična analiza, nato pa sledi potek sistemske in grafične prenove, načrtovanje novih vsebin ter povezovanje z različnimi moduli in zunanjim sistemom za pošiljanje e-novic. Sledi analiza uporabniške izkušnje tako na uporabniškem kot na administrativnem nivoju. V zaključku so predstavljene ocene učinkovitosti in možnosti za nadaljnji razvoj spletne strani.
Ključne besede: Spletne strani, Internet, Sistem za upravljanje vsebin, Drupal, Prenova
Objavljeno: 17.07.2013; Ogledov: 1153; Prenosov: 125
.pdf Celotno besedilo (1,93 MB)

Iskanje izvedeno v 0.33 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici