| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 36
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
Postavitev sistema za upravljanje identitet v poslovnem okolju v Dockerju : diplomsko delo
David Brinovec, 2023, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava postavitev sistema za upravljanje identitet v Dockerju v poslovnem okolju. V diplomskem delu je opisano področje upravljanja identitet, različni pristopi k upravljanju identitet in prednosti avtomatizacije sistema za upravljanje identitet v poslovnem okolju. Po obravnavanju področja upravljanja identitet je bilo raziskano delovanje Dockerja. Postavljen je bil sistem za upravljanje identitet, ki je vseboval Docker vsebnike One Identity Manager. Za nadgradnjo celotnega sistema se je raziskalo in uporabilo orkestracijo s programsko opremo Kubernetes. Z uporabo Dockerja in Kubernetes je bilo ugotovljeno, da je bil sistem izboljšan.
Ključne besede: upravljanje identitet, avtomatizacija procesov, Docker, One Identity Manager, Kubernetes
Objavljeno v DKUM: 05.10.2023; Ogledov: 202; Prenosov: 14
.pdf Celotno besedilo (945,12 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
Uporaba metod in orodij zagotavljanja kakovosti pri načrtovanju in nadzoru procesov : magistrsko delo
Jaka Kos, 2023, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu je obravnavano vodenje kakovosti z uporabo metod in orodji zagotavljanja kakovosti na izbranem izdelku podjetja ETI Elektroelement d. o. o. Cilj dela je bil preučiti izdelek in proces izdelave, identificirati morebitne napake in predlagati izboljšave, ki bi pripomogle k izboljšanju kakovosti proizvodnje. Prav tako so v magistrskem delu predstavljene teoretične osnove metod in orodji, s katerimi se je izvajala analiza kakovosti izdelka in procesa izdelave. Praktični del magistrskega dela se osredotoča na prikaz izvedbe izbranih metod in orodji za zagotavljanje kakovosti v proizvodnji izdelka. V diskusiji so razloženi pridobljeni rezultati, ki opravičujejo smotrnost in uporabo izvedenih metod in orodji za izboljšavo kakovosti procesov in proizvodov, kar zajema tudi sledenje odstopanj, odkrivanje napak, njihovo analizo in odpravo ter implementacijo izboljšav.
Ključne besede: vodenje kakovosti, statistični nadzor proizvodnih procesov, meritve, upravljanje tveganj
Objavljeno v DKUM: 15.09.2023; Ogledov: 278; Prenosov: 36
.pdf Celotno besedilo (3,24 MB)

3.
Prenova poslovnih procesov v transportnem podjetju
Kristina Vesković, 2023, diplomsko delo

Opis: Podjetja danes delujejo v zelo močni konkurenci in morajo izkoristiti vsako priložnost, ki se pojavi, da ostanejo konkurenčna in preživijo. Diplomsko delo se osredotoča na pomen poslovnih procesov in njihovo upravljanje. Raziskava poudarja, da so poslovni procesi ključni za uspešno poslovanje podjetja. V teoretičnem delu diplomskega dela so obravnavani najpomembnejši koncepti, povezani s poslovnimi procesi in njihovim upravljanjem ter prenovo poslovnih procesov. Teoretični del smo uporabili kot osnovo za podrobno analizo poslovnih procesov v transportnem podjetju. Raziskava vključuje analizo obstoječih poslovnih procesov transportnega podjetja, identifikacijo njihovih prednosti, slabosti in potencialnih izzivov. Na podlagi tega so bile zasnovane in predlagane izboljšave, ki so opisane skupaj z učinki, ki jih bodo prispevale. Rezultati raziskave kažejo, da je prenova poslovnih procesov ključna za optimizacijo poslovanja transportnega podjetja. Izvedba predlaganih izboljšav bi pripomogla k večji učinkovitosti, znižanju stroškov in izboljšanju kakovosti storitev ter omogočila učinkovito in konkurenčno poslovanje družbe.
Ključne besede: poslovni procesi, prenova, upravljanje poslovnih procesov, poslovno informacijski sistem, modeliranje poslovnih procesov
Objavljeno v DKUM: 11.07.2023; Ogledov: 373; Prenosov: 71
.pdf Celotno besedilo (3,03 MB)

4.
Analiza vključenosti koncepta popolne izkušnje v proces digitalizacije : diplomsko delo
Tjaša Malok, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo s pregledom literature raziskali koncept popolne izkušnje. Predstavili smo strategije, ki jih vključuje, kot so: uporabniška izkušnja, celostna izkušnja strank, izkušnja zaposlenih in multi izkušnja. Z anketo smo analizirali vključenost popolne izkušnje v proces digitalizacije. Izkazalo se je, da slovenski razvijalci s konceptom popolne izkušnje niso dobro seznanjeni in jih ne vključujejo v svoj razvoj, vendar pa nekateri vseeno upoštevajo posamezne strategije. Anketa je prav tako pokazala, da so slovenska podjetja dobro izkoristila priložnosti digitalizacije med epidemijo COVID-19.
Ključne besede: popolna izkušnja, digitalizacija, upravljanje procesov
Objavljeno v DKUM: 27.06.2023; Ogledov: 545; Prenosov: 63
.pdf Celotno besedilo (1,98 MB)

5.
Uporaba umetne inteligence pri optimizaciji poslovnih procesov : magistrsko delo
Žan Grajfoner, 2022, magistrsko delo

Opis: Namen magistrske naloge je predstaviti pomen uporabe umetne inteligence (UI) pri optimizaciji poslovnih procesov in njene uporabe v slovenskih podjetjih. Najprej smo se osredotočili na različne vrste UI, pri čemer smo jih predstavili in opisali, kako jih zaposleni uporabljajo v različnih podjetjih. Ustvarili smo anketni vprašalnik, s katerim smo želeli ugotoviti razširjenost uporabe UI in njen vpliv na zaposlene v podjetjih. Rezultate ankete smo analizirali in jih grafično predstavili. Ugotovili smo, da UI v Sloveniji še ni zelo razširjena in uporabljena v poslovnih procesih podjetij.
Ključne besede: umetna inteligenca, poslovni proces, optimizacija, upravljanje procesov.
Objavljeno v DKUM: 24.10.2022; Ogledov: 728; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (1,08 MB)

6.
Avtomatizacija procesa odobritve financiranja
Tina Peternelj, 2022, magistrsko delo

Opis: Leasing je v Sloveniji vedno bolj razširjena oblika financiranja. Postopek pridobivanja leasing financiranja je obsežen, odobritev financiranja pa je le del tega postopka. Proces odobritve financiranja zajema več korakov in se od leasing hiše do leasing hiše razlikuje. Proces je lahko ročen, kar pomeni, da se celotna odobritvena dokumentacija fizično dostavi ustreznim osebam v pregled, analizo in odločitev, lahko pa je avtomatiziran. V magistrski nalogi smo se osredotočili na avtomatizacijo procesa odobritve financiranja v leasing hiši s pomočjo upravljanja poslovnega procesa (angleško business process management – BPM.) Na podlagi trenutnega procesa odobritve financiranja smo korak za korakom opisali delovanje avtomatiziranega poslovnega procesa. Poleg opisa delovanja avtomatiziranega poslovnega procesa smo predstavili tudi orodje za upravljanje poslovnega procesa BPM designer. Razložili smo pojme, ki jih je potrebno razumeti pri procesu odobritve financiranja in kreiranju avtomatiziranega procesa odobritve financiranja. Leasing hiši upravljanje poslovnega procesa prinaša poenostavitev dela, hkrati pa tudi razbremenitev in razdeljevanje nalog. Prinaša zelo konkretne učinke in merljive rezultate. Ob ustrezni implementaciji ukrepi bistveno dvigujejo učinkovitost in konkurenčnost podjetja.
Ključne besede: Digitalizacija, leasing, odobritev financiranja, upravljanje poslovnih procesov, avtomatiziran proces
Objavljeno v DKUM: 25.05.2022; Ogledov: 683; Prenosov: 67
.pdf Celotno besedilo (2,28 MB)

7.
Uporaba teorije kaosa v upravljanju in optimizaciji poslovnih procesov : magistrsko delo
Jaka Tertinek, 2019, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obsega sistematičen pregled literature, s katerim smo raziskali uporabnost teorije kaosa v upravljanju in optimizaciji poslovnih procesov. Namen dela je ugotoviti, kako dokažemo in merimo kaos v procesu, ter definirati, kakšni poslovni procesi so za vpeljavo teorije kaosa primerni. V praktičnem delu je bila pripravljena in izvedena anketa z namenom raziskave zadovoljstva zaposlenih s podjetjem, v katerem delajo, delovnim mestom oz. delom, ki ga upravljajo, in vodstvom v podjetju. Preverili smo tudi, kako podjetja trenutno upravljajo s procesi in ali pri tem uporabljajo principe teorije kaosa.
Ključne besede: teorija kaosa, poslovni proces, optimizacija, upravljanje procesov
Objavljeno v DKUM: 08.11.2019; Ogledov: 1262; Prenosov: 143  (1 glas)
.pdf Celotno besedilo (2,11 MB)

8.
UPORABA PROGRAMSKE REŠITVE JBPM ZA PRENOVO PROCESA NAJEMA POČITNIŠKIH KAPACITET V SKB BANKI
Luka Bizjak, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Upravljanje poslovnih procesov je eden izmed ključnih dejavnikov uspešnosti sodobnih podjetij. Če želijo velika podjetja, kot je SKB banka, ostati konkurenčna, morajo zmanjšati stroške ter čim bolj efektivno izrabiti delovni čas zaposlenih. To lahko naredijo z optimizacijo poslovnih procesov. V SKB banki so se odločili za prenovo poslovnih procesov z uporabo programske rešitve jBPM. Prvi proces, ki so se ga odločili prenoviti, je proces najema počitniških kapacitet. Prototipni preizkus programske rešitve jBPM je pokazal, da je BPM-pristop k prenovi informacijske podpore izvajanja procesa najema počitniških kapacitet ustrezen in da je jBPM ustrezno orodje za upravljanje poslovnih procesov
Ključne besede: upravljanje poslovnih procesov, BPM, BPMN 2.0, programska rešitev jBPM
Objavljeno v DKUM: 26.10.2017; Ogledov: 1206; Prenosov: 82
.pdf Celotno besedilo (2,09 MB)

9.
Študija primera vpeljave procesnega pristopa v Zavod za gozdove Slovenije
Maja Tretjak, 2017, magistrsko delo

Opis: Magistrska naloga obravnava študijo primera vpeljave procesnega pristopa v Zavod za gozdove Slovenije. Proučili smo poslovne procese in na podlagi kriterijev identificirali najbolj kritičen poslovni proces. S pomočjo orodja Bizagi smo izvedli analizo, modeliranje in simulacijo izbranega poslovnega procesa ter ga na testnem nivoju v celoti implementirali. S simulacijo smo ugotovili, da vpeljan procesni pristop izbranega procesa zmanjša stroške in čas procesa, izboljša efektivni čas zaposlenih ter omogoča večjo fleksibilnost in sistemsko izvedbo procesa. Izvedena prototipna implementacija omogoča popolni nadzor nad procesom in interaktivni tok aktivnosti.
Ključne besede: Zavod za gozdove Slovenije, procesni pristop, upravljanje poslovnih procesov (BPM), notacija za modeliranje poslovnih procesov (BPMN), avtomatizacija, študija vpeljave.
Objavljeno v DKUM: 06.10.2017; Ogledov: 1151; Prenosov: 241
.pdf Celotno besedilo (2,87 MB)

10.
PRENOVA MODULA INFORMACIJSKEGA SISTEMA ZA RAZPOREJANJE ČLOVEŠKIH VIROV
Igor Civardi, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Cilj diplomske naloge je predstaviti prenovo informacijskega sistema za razporejanje projektantov v skupini Danieli. Za podjetje je razporejanje in kontrola obremenjenosti človeških virov strateškega pomena. Obstoječi informacijski sistem le deloma zadovoljuje potrebe vodstva, saj je omejen na italijanske podružnice in omogoča pregled obremenjenosti človeških virov samo za nekatere delovne skupine načrtovalcev. Tako ne omogoča podpore hitri rasti in širitvi podjetja (v skupini Danieli se je število načrtovalcev v zadnjih treh letih podvojilo na preko tisoč), daje lokalno vizijo problema planiranja človeških virov, je osnovana na starejši platformi, ni v celoti integrirana s centralnim Poslovnim Informacijskim Sistemom (PIS). Namen diplomskega dela je oblikovati predlog nove rešitve za razporejanje obremenjenosti virov za celotno korporacijo, ki omogoča tudi napredne analize obremenjenosti in razpoložljivosti. Nova rešitev naj bi omogočila uporabnikom pregled in analizo podatkov v realnem času, imela bi višjo stopnjo varnosti do zasebnih podatkov, zlasti kar se tiče predvidevanja novih strateških naročil.
Ključne besede: Prenova procesa Obremenjenost človeških virov Upravljanje poslovnih procesov Projekt ARIS
Objavljeno v DKUM: 07.10.2016; Ogledov: 1088; Prenosov: 94
.pdf Celotno besedilo (1,95 MB)

Iskanje izvedeno v 1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici