SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 12
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
ODPRTOKODNE REŠITVE ZA NADZOR OMREŽJA
Jernej Repovž, 2010, diplomsko delo

Opis: Upravljanje in nadzor omrežja sta nujna z vidikov zanesljivosti in varnosti ter zmogljivosti in razpoložljivosti omrežja. Upravljanju velikih omrežij človek sam ne more biti kos. V takem primeru se učinkovito upravljanje lahko izvede le z uporabo avtomatiziranih orodij, imenovanih programski paketi za upravljanje in nadzor omrežja. Na trgu je dosegljivih vrsta takih programskih paketov, med katerimi zasledimo tako komercialne kot odprtokodne različice. V diplomskem delu smo predstaviti standarde, tehnologije in protokole, na katerih temeljijo odprtokodni in komercialni programski paketi za nadzor omrežja. Tri odprto kodne rešitve smo preizkusili v testnem okolju. Na podlagi rezultatov preizkusa smo jih kritično ovrednotili z vidika enostavnosti namestitve, enostavnosti uporabe, nabora funkcionalnosti in porabe sistemskih virov.
Ključne besede: upravljanje omrežja, programski paket za nadzor omrežja, odprtokodne rešitve, ZABBIX, Hyperic HQ, Zenoss
Objavljeno: 06.05.2010; Ogledov: 2215; Prenosov: 204
.pdf Celotno besedilo (4,68 MB)

6.
KONCEPT NADZORA CENTRALIZIRANEGA RAČUNALNIŠKEGA OMREŽJA S PROTOKOLOM SNMP
Jure Klobučar, 2010, diplomsko delo

Opis: Vse več organizacij in podjetij je odvisnih od svojih računalniških omrežij, posel pa je zelo odvisen od statusa le-teh. Če podjetjem, ki so zelo odvisna od računalniškega omrežja, le-to izpade samo za nekaj minut, lahko izgubijo veliko denarja in tudi ugled ter zaupanje strank. Ko je pomembna vsaka sekunda delovanja računalniškega omrežja, ga moramo neprekinjeno nadzorovati. Najbolj učinkovit način za to je, da uporabimo avtomatizirana orodja za nadzor in upravljanje. V diplomskem delu bomo izpostavili problem nadzora in upravljanja centraliziranega računalniškega omrežja in opisali osnovni koncept nadzorovanja. Predstavili bomo tudi osnovna orodja za nadzor in upravljanje, SNMP-protokol, njegovo vlogo in namen uporabe. Izdelali bomo programsko opremo za analizo SNMP-paketov, skozi katero bomo predstavili strukturo in delovanje SNMP-protokola.
Ključne besede: računalniška omrežja, orodja za upravljanje, SNMP
Objavljeno: 20.12.2010; Ogledov: 1614; Prenosov: 192
.pdf Celotno besedilo (2,71 MB)

7.
NADZOROVANA JAVNO DOSTOPNA BREZŽIČNA OMREŽJA
Matija Božiček, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga prikazuje nastanek in širitev brezžičnih omrežij ter s tem povezana tveganja. V prvem delu so predstavljeni standardni načini zaščite, njihove prednosti in slabosti. V drugem delu je prikazan individualno razvit sistem nadzora, ki omogoča večjo dostopnost ob sprejemljivi zaščiti.
Ključne besede: WiFi, brezžična, omrežja, varnost, zaščita, nadzor, upravljanje, 802.11, siel
Objavljeno: 02.02.2012; Ogledov: 1444; Prenosov: 118
.pdf Celotno besedilo (1,83 MB)

8.
UVEDBA E-POSLOVANJA ZA MALE TRGOVCE
Božidar Bajsič, 2013, diplomsko delo

Opis: V Republiki Srbiji (RS) je po informaciji z Gospodarske zbornice - Privredne komore Srbije v trgovskem sektorju okoli 15 velikih trgovcev (Delhaize, Ideja, Mercator, Discommerce, Metro, Univerexport, dm – drogerie markt, Lilly, AD Podunavlje, Merkur, Tehnomanija, Veropolus,..) ter več kot 50.000 manjših trgovskih organizacij z eno do deset trgovin, ki so v večini organizirane kot manjša podjetja (Samostalne Trgovačke Radnje – STR). V RS živi 8 milijonov prebivalcev, od tega v glavnem mestu Beogradu 2,3 milijona. Zaradi tega se velika proizvodna in distribucijska podjetja, ki nudijo blago za široko potrošnjo, spopadajo s stroškovno neugodnim procesi pri pridobivanju povpraševanj in naročil od kupcev, pa tudi z visokimi stroški pri sami distribuciji blaga. Zato različna podjetja uporabljajo različne prakse, kako na klasičen način kar najučinkoviteje in z minimalnimi stroški pridobiti naročila kupcev. V diplomski nalogi smo raziskali možnosti uvedbe enotne internetne portalne rešitve, preko katere bi manjši kupci sami sporočali naročila, prevzemali odgovore ali dobavnice in posredovali informacije o vračilih blaga. Pri tem smo uporabili storitve Poslovnega omrežja Panteon.net® in B2B »web-shop« Panteon.biz® podjetja Panteon Group®. Diplomska naloga zajema analizo poslovanja štirih podjetij: VODA, MLEKO, KRUH in TISK in njihovih poslovnih procesov z njihovimi številnimi malimi kupci – malimi lokalnimi trgovinami. Skupni problem teh podjetij je v razdrobljenosti in množici malih kupcev ter povezanih stroškov za zbiranje naročil po klasični poti s trgovskimi potniki. V nadaljevanju je izvedena analiza možnih izboljšav in rešitev na osnovi spletnih tehnologij, kjer je predlagana in razdelana rešitev s spletnim portalom. Mali kupci preko tega lahko sami vnašajo naročila in dobivajo potrditve naročil oz. dobavnic. To bistveno izboljša njihovo kontrolo nad dobavo in odzivnostjo dobavitelja. Pri dobavitelju zmanjšuje stroške trgovskih potnikov, ki zaradi tega male kupce redkeje obiskujejo.
Ključne besede: Oskrbovalne verige, Elektronsko naročanje, Elektronsko poslovanje, Upravljanje zalog, Web portali, Web-Shop, B2B - Business to business, rip - Računalniška izmenjava podatkov, Elektronska poslovna omrežja, Standardi elektronskih dokumentov GS1
Objavljeno: 13.05.2013; Ogledov: 996; Prenosov: 104
.pdf Celotno besedilo (2,83 MB)

9.
MODEL POVEZOVANJA POSLOVNIH UPORABNIKOV V ŠIROKOPASOVNIH OMREŽJIH
Gregor Šebela, 2013, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi opisujemo model povezovanja poslovnih uporabnikov v širokopasovnih omrežjih. Model povezovanja služi kot osnova za ponujanje omrežnih storitev poslovnim uporabnikom. Poslovni uporabniki uporabljajo različne storitve glede na velikost podjetja, organiziranost podjetja in tudi panogo, v kateri delajo. V preteklosti so operaterji za ponujanje omrežnih storitev uporabljali povezavno usmerjene tehnologije, kot so najeti vodi, Frame Relay, ATM, X.25. Današnja omrežja so paketno usmerjena, kar prinaša mnogo prednosti. Pomanjkljivost paketnih omrežij pa je, da je možnost zajamčenega prenosa podatkov omejena. Zaradi te pomanjkljivosti današnji operaterji običajno uporabljajo več vzporednih omrežij. Paketna omrežja se uporabljajo za rezidenčne storitve, kot so hitri dostop do interneta, televizija, video na zahtevo, spletna telefonija itd. Za povezovanje poslovnih uporabnikov pa se uporabljajo povezavno usmerjena omrežja. Vzdrževanje več paralelnih omrežij je drago, zato imajo operaterji interes, da bi vse storitve združili na enotnem paketnem omrežju. V sklopu modela povezovanja poslovnih uporabnikov predstavljamo moderno arhitekturo paketnega omrežja, kjer je omrežna inteligenca skoncentrirana v dostopovnih vozliščih. Pametna dostopovna vozlišča omogočajo, da nanje priključimo tako rezidenčne kot tudi poslovne uporabnike. Arhitektura nam omogoča decentralizacijo storitvenega segmenta, kar je pomembno pri zagotavljanju storitev in aplikacij, ki se nahajajo v oblaku operaterja ali katerega od zasebnih ponudnikov. Predlagana arhitektura temelji na tehnologiji IP/MPLS v hrbteničnem in agregacijskem segmentu, tehnologiji MPLS-TP ali MPLS DoD v dostopovnem segmentu in tehnologiji ethernet na povezavi med dostopovnim vozliščem in robno napravo uporabnika. Model povezovanja nam omogoča ponujanje vseh vrst storitev, kjer lahko za storitve z najvišjo prioriteto zagotovimo prenosne poti, ki jamčijo podatkovno hitrost. Za storitve z nižjo prioriteto pa omrežne vire krmilijo mehanizmi za zagotavljanje kakovosti storitev. V primeru okvar v omrežju ali zasičenja nam omrežje podatkovne tokove samodejno preusmeri na katero od alternativnih poti. Preusmeritev prometnih tokov se izvede v času, krajšem od 50 ms. Model povezovanja poslovnih uporabnikov omogoča priključitev rezidenčnih uporabnikov ter majhnih, srednje velikih in velikih podjetij. Za vsak tip uporabnika in podjetja predlagamo metodo priključitve.
Ključne besede: - omrežni model - širokopasovna omrežja - MPLS-TP - upravljanje omrežja - kakovost storitev
Objavljeno: 08.11.2013; Ogledov: 750; Prenosov: 72
.pdf Celotno besedilo (2,97 MB)

10.
PRIMERJALNA ANALIZA CRM REŠITEV V OBLAKU POVEZANIH Z DRUŽBENIMI OMREŽJI
Primož Rok Puppis, 2014, magistrsko delo

Opis: Dejstva, kot so naraščanje konkurence in preprosto prehajanje strank h konkurenci, so podjetja prisilila, da se strankam posvetijo bolj kot kadarkoli prej. Večina podjetij upravlja odnose s strankami s pomočjo CRM-informacijskih rešitev. Razvoj informacijske tehnologije je bliskovit in pri tem niso izjema niti CRM-rešitve. V zadnjem času so med podjetji postale priljubljene predvsem CRM-rešitve v oblaku, ki omogočajo povezavo z družbenimi omrežji. Priljubljenost takšnih rešitev je razumljiva, saj podjetjem omogočajo, da svoje stranke spremljajo na družbenih omrežjih in z njimi prek njih tudi komunicirajo. V magistrskem delu se tako posvetimo primerjalni analizi CRM-rešitev v oblaku, povezanih z družbenimi omrežji. V prvem sklopu podrobneje obravnavamo področje CRM-rešitev. V drugem sklopu se osredotočimo na družbena omrežja, v tretjem sklopu pa na računalništvo v oblaku, saj je nujno, da bralcu pred analizo rešitev predstavimo posamezna področja. V četrtem sklopu so na splošno predstavljena izbrana podjetja in njihove rešitve, na koncu pa je izvedena analiza izbranih rešitev. Na trgu je danes na voljo izredno velika izbira CRM-rešitev, ki so namenjene tako majhnim kot tudi največjim podjetjem. Izbira CRM-rešitve ni preprost postopek in tega se zaveda vedno večje število podjetij. Pomembno je, da podjetje izbere rešitev, ki izpolnjuje njihove potrebe v največji možni meri, saj bo podjetje tako laže in uspešneje upravljalo odnose s svojimi strankami.
Ključne besede: CRM, Social CRM, upravljanje odnosov s strankami, računalništvo v oblaku, družbena omrežja, elektronsko poslovanje
Objavljeno: 19.11.2014; Ogledov: 884; Prenosov: 189
.pdf Celotno besedilo (2,82 MB)

Iskanje izvedeno v 0.21 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici