| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
UČINKOVITOST IZOBRAŽEVANJA ZAPOSLENIH
Nina Vališer, 2010, diplomsko delo

Opis: Učenje in neprestano izobraževanje je v sodobnem svetu vse bolj pomembno za nenehno prilagajanje spremembam v okolju. Učeča se organizacija oz. podjetje spodbuja kulturo, kjer sta delo in učenje tesno povezana. V poglavju »Pomen izobraževanja zaposlenih z vidika podjetja« smo spoznali temeljne značilnosti učeče se organizacije oz. podjetja. Učenje je vsaka dejavnost, s katero posameznik pridobiva nova znanja. Ugotavljanje potreb po izobraževanju je vsekakor ključen del, saj s tem zagotovimo izvajanje usposabljanja, ki bo zaposlenim koristilo, kar opisujemo v poglavju »Ugotavljanje potreb po izobraževanju«. Da bi zagotovili uspešnost nekega usposabljanja je potrebno slediti korakom, ki smo jih opisali v ciklu usposabljanja. Potrebe po znanjih lahko ugotavljamo na različnih ravneh in področjih, z različnimi metodami in dandanes tudi orodji. Izobraževanje zaposlenih je prav tako povezano tudi s finančnimi sredstvi. Da bi lahko zaposlene izobraževali čim bolj kontinuirano in kvalitetno, se podjetja poslužujejo javnih razpisov za pridobitev nepovratnih sredstev, katere smo opisali v četrtem poglavju. Za posluževanje javnih razpisov obstajajo tako pozitivni kot negativni razlogi, je pa vsekakor pomemben razlog, da podjetja dobijo povrnjen del ali celoto v izobraževalne projekte vložena sredstva, ki jim omogočajo kvalitetnejšo izbiro programov in izobraževalcev. Po izpeljanem izobraževanju je pomembno predvsem to, da ocenimo njegovo učinkovitost. Precej je odvisno od posameznikov kako pridobljeno znanje uporabljajo v praksi. V poglavju »Računovodske informacije za presojo učinkovitosti izobraževanja zaposlenih« smo preučili model za merjenje učinkovitosti izobraževanja zaposlenih. Gledano iz finančnega vidika, smo investiranje v izobraževanje zaposlenih preučili tudi z vidika vpliva na povečanje prihodkov in rast podjetja na primeru družbe Kopija nova d.o.o. Vsako podjetje želi svojim zaposlenim nuditi čim bolj kvalitetno in praktično naravnano izobraževanje, da bi lahko naučeno znanje takoj prenesli v prakso. V zadnjem poglavju smo na praktičnem primeru preučili postopek od prijave na razpis do pridobitve nepovratnih sredstev za sofinanciranje izobraževanja zaposlenih.
Ključne besede: Ključne besede: izobraževanje, učinkovitost, znanja, ugotavljanje potreb, celovit pristop k usposabljanju, javni razpisi,
Objavljeno: 15.02.2011; Ogledov: 2564; Prenosov: 279
.pdf Celotno besedilo (1,89 MB)

3.
UGOTAVLJANJE POTREB SVOJCEV KRITIČNO BOLNEGA PACIENTA NA ODDELKU ZA INTENZIVNO MEDICINO
Janja Pungartnik, 2011, magistrsko delo/naloga

Opis: Ugotavljanje potreb svojcev kritično bolnih pacientov je v tujini pomemben del k družini usmerjene zdravstvene nege. V slovenskem prostoru problema potreb svojcev kritično bolnih pacientov še niso obravnavali. Namen magistrskega dela je ugotoviti potrebe in izkušnje svojcev kritično bolnih pacientov, ki se zdravijo na Oddelku za intenzivno medicino. Raziskovalna metodologija. Uporabljena je bila kvantitativna metodologija. Kot inštrument za zbiranje podatkov je bil uporabljen vprašalnik za ugotavljanje potreb svojcev kritično bolnih pacientov (Critical care family needs inventory). Potrebe so anketiranci ocenjevali s 4-stopenjsko Likertovo lestvico. Anketiranih je bilo 71 svojcev kritično bolnih pacientov. Podatki, zajeti z vprašalnikom, so bili statistično obdelani s programskim orodjem SPSS 17. Rezultati. Ugotovili smo, da sta za svojce kritično bolnih pacientov zelo pomembni potreba po gotovosti (3,74 ± 0,385) in takoj za njo potreba po informacijah (3,3 ± 0,442). Kot nekoliko manj pomembne so se izkazale potrebe po bližini (3,21± 0,506), podpori (2,61 ±0,559) in udobju (2,54 ± 0,507). Razlike med potrebami so statistično značilne (p=0,001). Ugotovili smo, da so med svojci kritično bolnih pacientov s krajšo in daljšo ležalno dobo razlike v dojemanju potreb, prav tako so razlike tudi med spoloma pacientov. Sklep. Z raziskavo smo ugotovili najpomembnejše potrebe svojcev kritično bolnih pacientov, ki se zdravijo na Oddelku za intenzivno medicino. Na podlagi rezultatov raziskave, bi bilo v Sloveniji potrebno pričeti z dodatnim izobraževanjem medicinskih sester, zaposlenih na Oddelkih za intenzivno medicino, s področja ugotavljanja potreb in nudenja ustrezne podpore svojcem kritično bolnih pacientov.
Ključne besede: ugotavljanje potreb, svojci, kritično bolni pacient, Oddelek za intenzivno medicino
Objavljeno: 22.04.2011; Ogledov: 2281; Prenosov: 469
.pdf Celotno besedilo (2,37 MB)

Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici