| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 14
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
ANALIZA ŽENSKIH AKCIJSKIH JUNAKINJ IN BOJEVNIC V FILMIH, TELEVIZIJSKIH SERIJAH IN RAČUNALNIŠKIH IGRAH
Viktorija Gošnak, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga obravnava ženske bojevnice in akcijske junakinje filmov, televizijskih serij in računalniških iger, njihov prikaz in dvojnost sporočila upodobitve. Označene so za feministične vzore, hkrati pa veljajo za uresničitev spolnih fantazij in so upodobljene v skladu s stereotipi glede videza in potrjujejo moško dominanco. S tem ne prinašajo pozitivnega feminističnega sporočila, ampak delujejo v interesu trga in družbe.
Ključne besede: bojevnice, filmi, računalniške igre, tv serije, ženski akcijski liki, Tomb Raider, Xena, La Femme Nikita
Objavljeno: 08.12.2010; Ogledov: 7577; Prenosov: 128
.pdf Celotno besedilo (2,39 MB)

6.
SLOVENSKE SPLETNE DRAMSKE SERIJE
Matic Mačkovšek, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Spletne serije so ena od sodobnih oblik socialnih medijev. Gre za serije narejene po vzoru televizijskih serij, ki so objavljene na internetu. Ta sodobna oblika lahko v veliki meri vpliva na produkcijo in vsebino. V diplomski nalogi smo preučili ta vpliv. Osredotočili smo se na spletne serije, ki so nastale ali nastajajo v Sloveniji, s poudarkom na seriji Prepisani, ki jo je napisal Jonas Žnidaršič in je nastala v režiji Klemna Dvornika in produkciji Vest (2010).
Ključne besede: slovenske spletne serije, spletne epizode, socialni mediji, Prepisani
Objavljeno: 23.09.2011; Ogledov: 9723; Prenosov: 85
.pdf Celotno besedilo (2,44 MB)

7.
Evolucijska teorija iger kot spinski sistem
Aleksandra Murks Bašič, 2012, doktorska disertacija

Opis: Očitno je, da se naše podnebje spreminja in s tem ustvarja globalni problem, s katerim se moramo spopasti na mednarodni ravni. Podnebne spremembe so zato obravnavane kot primer največje socialne dileme, s katero se človeštvo sooča. Zakaj? Učinki podnebnih sprememb niso enakomerno razporejeni po celem svetu. Rezultat je klasičen problem, ki se ustvari kadar imamo opravka z javnimi dobrinami. Globalno-podnebni problem lahko uspešno rešimo samo na način, ki bo zagotovil mednarodno koordinacijo skupnih aktivnosti, kjer bodo sodelovale vse države sveta. Stroški posamezne države se lahko kaj hitro izračunajo, medtem ko bodo koristi porazdeljene med vse "igralce", neodvisno od njihovih dejanskih prispevkov k trajnostnemu razvoju. Evolucijska teorija iger je eno izmed najprimernejših teoretičnih orodij za preučevanje izzivov na področju podnebnih sprememb, s pomočjo katere bomo definirali glavne kriterije za evolucijo uspešnega sodelovanja. Svet je spoznal, da obvladovanje podnebnih sprememb povzroča stroške in zato bo nagnjenost k onesnaževanju vedno prisotna. Zato se vprašamo, ali lahko stohastični vplivi, kompleksne interakcijske mreže in koevolucija v podnebni igri zvišajo verjetnost prevzema čistejše strategije? Uporabljene so metode statistične fizike, Monte Carlo simulacije in igra zapornikove dileme z namenom podati nove odgovore na vprašanje kako rešiti naše podnebje in zaustaviti globalno segrevanje. Zapornikova dilema je še posebej primerna, saj proučuje evolucijo sodelovanja med sebičnimi posamezniki, kjer je kooperacija vprašljiva zaradi mamljivosti izbire strategije defekcije, hkrati pa lahko dilemo obravnavamo kot spinski sistem, in na ta način vpeljemo fizikalni pristop obravnave podnebnega problema.
Ključne besede: evolucijske igre, časovne serije, kompleksne mreže, algoritem vidljivosti, koevolucija, podnebne spremembe, zapornikova dilema, evolucija kooperacije, stohastičnost, tragedija javnih dobrin
Objavljeno: 15.03.2012; Ogledov: 3228; Prenosov: 325
.pdf Celotno besedilo (4,63 MB)

8.
Televizijske serije s kriminalistično in policijsko vsebino : popularnost in vpliv na gledalce
Boštjan Slak, 2008, objavljeni strokovni prispevek na konferenci

Ključne besede: televizija, televizijske serije, gledalci, vplivi
Objavljeno: 04.06.2012; Ogledov: 991; Prenosov: 45
URL Povezava na celotno besedilo

9.
SPLETNA APLIKACIJA ZA SPREMLJANJE PODATKOV O FILMIH
Simon Cedula, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu opisujemo izbiro ogrodja za izdelavo spletne aplikacije, načine pridobivanja podatkov, izgled in funkcionalnost aplikacije ter načine optimizacije. Rezultat diplomskega dela je spletna aplikacija, ki je napisana v programskem jeziku PHP s pomočjo tehnologij HTML, JavaScript, CSS in SVG. Aplikacija omogoča spremljanje uporabnikovih podatkov o serijah in filmih ter dodajanje novih vnosov v podatkovno bazo naslovov. Kot dopolnilo spletne aplikacije je bila izdelana še namizna aplikacija. Namizna aplikacija je napisana v jezikih XAML in C#, omogoča pa hiter in učinkovit pregled podatkov. Namenjena je uporabnikom operacijskega sistema Windows 8.
Ključne besede: PHP, C#, spremljanje podatkov, pridobivanje podatkov, filmi, serije, razčlenjevanje
Objavljeno: 05.02.2013; Ogledov: 1202; Prenosov: 128
.pdf Celotno besedilo (2,43 MB)

10.
POENOSTAVLJANJE ZAHTEVNOSTI VIDEOIGER SKOZI ČAS
Patricija Maučec, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi se ukvarjam s področjem videoiger. Ugotavljala sem kako se je kazalo poenostavljanje serij videoiger v smislu zahtevnosti skozi čas. Metode, ki sem jih uporabljala so pregled literature in anketa. Ugotovila sem, da poenostavljanje veliko ljudi zamenjuje za »streamlining« ter poneumljanje videoiger in posledica tega s ločena mnenja glede tega, kaj je kaj. Rezultati ankete so pokazali, da igralci poenostavljanje opazijo, vendar jih to ne moti. Večini igralcev je pomembna predvsem zgodba in igralniška izkušnja. Tako sem prišla do ugotovitev, da je poenostavljanje videoiger prisotno ter celo potrebno za razvoj videoiger.
Ključne besede: videoigre, poenostavljanje videoiger, zgodovina videoiger, industrija videoiger, Tomb Raider, serije videoiger
Objavljeno: 17.11.2014; Ogledov: 798; Prenosov: 50
.pdf Celotno besedilo (1,14 MB)

Iskanje izvedeno v 0.33 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici