| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
PROBLEMATIKA MESTNEGA PROMETA IN ZAKAJ SE TRGOVSKI CENTRI SELIJO NA OBROBJA MEST - PRIMER MESTO PTUJ
Ines Ivančič, 2012, diplomsko delo

Opis: Problematika mestnega prometa in zakaj se trgovski centri selijo na obrobja mest – primer mesto Ptuj Prometni sistem je podsistem logistike, ki je v veliki meri odgovoren za dobro logistiko v mestih, državi ter na mednarodnih poteh. Zato je treba znati dovolj celostno urejati promet že v mestnih okoljih, saj predvsem tam nastajajo največje gneče in zastoji, ki dosežejo svoj vrhunec ob konicah delovnih dni. V diplomski nalogi je predstavljen primer mesta Ptuj, ki se kot velika večina slovenskih mest srečuje s slabo ureditvijo mestnega prometa. Največji problem predstavlja nasičenost mestnega jedra s številnimi avtomobili ter drugimi motoriziranimi vozili. V zadnjih nekaj letih je postal tudi trend rasti velikih trgovskih centrov s pripadajočimi brezplačnimi parkirišči, ki deloma rešujejo gnečo in problematiko parkiranja v mestnih jedrih. Vendar to ni dovolj trajna rešitev za mestna jedra, ki zaradi spremenjenih navad občanov počasi, a zagotovo, umirajo. Da bi mestni utrip v središču še vedno živel, vendar hkrati ne bi bil ogrožen zaradi velika števila vozil, so potrebne korenite, tj. dovolj celostne spremembe prometnega režima.
Ključne besede: Promet, parkiranje, mestna problematika, trgovski centri
Objavljeno: 16.02.2013; Ogledov: 1793; Prenosov: 119
.pdf Celotno besedilo (1,97 MB)

4.
Varovanje trgovskih centrov in drugih storitvenih lokalov - študija primera Planet Tuš Celje
Daniela Hozjan, 2019, magistrsko delo

Opis: Varnost je pomemben dejavnik v življenju vsakega posameznika. Do določene mere jo zagotavlja država preko svojih organov, ko pa se pojavi potreba po dodatnem varovanju, se po navadi angažira zasebno varovanje. Gre za obliko gospodarske dejavnosti, katere namen je varovanje ljudi in premoženja. Varovanje trgovskih centrov je tipično opravilo zasebnih varnostnih podjetij. Varnostniki opravljajo naloge in ukrepe, kot jih določa zakon, vendar ko gre za varovanje trgovskih centrov, se pojavlja vprašanje, ali opravljajo še kakšne druge naloge, celo t. i. »gospodinjska opravila«. To je tudi bistvo raziskovanja in rdeča nit magistrske naloge. Za namene raziskovanja smo izvedli opazovanje z udeležbo v trgovskem centru Planet Tuš Celje z varnostniki Sintala Celje, d. d. Ugotovitve so pokazale, da varnostniki pretežno izvajajo več »gospodinjskih opravil« kot pa opravil, ki so določena v zakonodaji s področja zasebnega varovanja. Da bi ugotovili, kako prebivalci trgovskega centra dojemajo poslanstvo varnostnikov, smo še dodatno anketirali naključno izbrane obiskovalce trgovskega centra Planet Tuš Celje. Ti so ocenili, da so z odnosom in delom varnostnikov zadovoljni in da zakonska podlaga na delo varnostnikov vpliva le v določeni meri. Raziskava je pokazala, da kljub pomanjkljivostim ter izboljšavam, ki bi jih lahko uvedli na področju varovanja trgovskih centrov, varnostno osebje izvaja varovanje v skladu s pričakovanji naročnika.
Ključne besede: zasebno varovanje, varnostne službe, varnostniki, trgovski centri, študija primera, intervjuji, analize, magistrska dela
Objavljeno: 18.09.2019; Ogledov: 199; Prenosov: 57
.pdf Celotno besedilo (853,70 KB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici