| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 19
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
ORGANIZACIJA PROIZVODNEGA PROCESA V PODJETJU EUROBOX D.O.O.
David Hvalic, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi bomo uredili avtomatizacijo nalaganja na strojih, medfaznega in izhodnega transporta v podjetju Eurobox. Obstoječa proizvodnja deluje v novih proizvodnih prostorih, kjer je postavljeno postrojenje, ki je prej bilo na stari lokaciji. Postavitev strojev je tako zasnovana, da je ves medfazni transport (vhod iz skladišča, prevoz od stroja do stroja), čimbolj racionalen in učinkovit. Kljub temu, zaradi dimenzij nekaterih strojev, ta postavitev ni najboljša. Dovoz materiala do strojev, nalaganje le tega na stroje, prevoz pol izdelkov od stroja do stroja, odvoz izdelkov (ali pol izdelkov) v skladišče se sedaj opravlja z električnimi ali ročnimi viličarji. Tudi pakiranje izdelkov opravljamo delno ročno, ker so pogosto transportne poti do skladišča zasedene. Tovrstni način dovoza in odvoza povzroča zastoje, izgube časa, ter terja večje število zaposlenih. Ročno nalaganje (vlaganje) materiala v stroje ima kot posledico upočasnjeno delovanje strojev. Posebej na lepilnem stroju je učinek dela zaradi dotrajanosti stroja, ter tehnologije slab. S postavitvijo avtomatske izhodne linije, ki bi nadomestila viličarje, ter ročno pakiranje, bomo odpravili zastoje pri odvozu materiala. S postavitvijo dodatnih valjčnih prog med stroji bomo racionalizirali medfazni transport od stroja do stroja. S postavitvijo avtomatskih nalagalnih sistemov pred določenimi stroji, ter valjčnih prog za začasno skladiščenje bomo pospešili čas dela na strojih, ter zmanjšali potrebo po delovni sili. Z obnovo lepilnega stroja, bomo povečali njegovo učinkovitost, ter tako stroj povezali v kontinuum naše obnove.
Ključne besede: - Proizvodnja - Avtomatizacija - Racionalizacija - Transportne poti - Embalaža - Proizvodni proces - Procesna organizacija
Objavljeno: 16.07.2009; Ogledov: 2744; Prenosov: 272
.pdf Celotno besedilo (3,07 MB)

5.
6.
Prenova skladišča in ureditev notranjih logističnih poti v podjetju Slovenijales trgovina d.o.o : diplomsko delo
Matjaž Levstek, 2010, diplomsko delo

Opis: Slovenijales trgovina d.o.o. s svojo dolgoletno tradicijo uspešno posluje tako na slovenskem trgu kot tudi v tujini. Ukvarjajo se s prodajo lesenih materialov, kot tudi pripomočkov za delo ter izdelkov za dom. Konkurenca med podjetji je velika, zato se morajo s širitvijo prodajnih programov bojevati za svoj obstoj na trgu, hkrati pa tudi kljubovati vplivom recesije. V diplomskem delu je predstavljeno skladiščenje v poslovni enoti Vižmarje, katero po obsegu prodaje zavzema sam vrh med vsemi poslovni enotami, njihovo skladišče pa je eno izmed najslabših v podjetju. Predstavljeni so vsi problemi, ki se vsakodnevno pojavljajo v skladišču in podjetju povzročajo nepotrebne stroške, izgube na materialih in njihovi kakovosti. Do predlaganih rešitev smo prišli po temeljiti preučitvi obstoječega stanja, posvetovanja z zaposlenimi ter samostojnega opazovanja poteka dela. Predlagana je rešitev izgradnje novega maloprodajnega skladišča, s katerim bo poslovna enota Vižmarje pridobila večje število novih odlagalnih mest, zaprt skladiščni prostor, večjo zmogljivost ter hitrejši potek dela. Podani predlogi omogočajo tudi nadaljnjo širitev maloprodajnega in veleprodajnega skladišča.
Ključne besede: skladiščno poslovanje, maloprodajno skladišče, regalno skladišče, transportne poti
Objavljeno: 04.11.2010; Ogledov: 2642; Prenosov: 374
.pdf Celotno besedilo (18,18 MB)

7.
Optimizacija logističnih procesov znotraj podjetja Juteks d.d. : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
Jernej Repinšek, 2010, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je analiza obstoječih logističnih procesov znotraj podjetja Juteks d.d. in optimizacija obstoječih logističnih procesov. Logistični procesi so bili posneti in ugotovljene so bile pomanjkljivosti pri medsebojni povezanosti in uporabi informacijske tehnologije. Izboljšava, pri medsebojni povezanosti skladišča gotovih izdelkov in proizvodnjo PVC talnih oblog, je izgradnja tekočega traku med proizvodnjo in skladiščem. Izgradnja tekočega traku med proizvodnjo in skladiščem bi odpravila sedanje zastoje (mašila) in bi pozitivno vplivala na pretok blaga med skladiščem in proizvodnjo. Odprava pomanjkljivosti pri vodenju evidence uskladiščenih bal PVC talnih oblog in uporaba informacijske tehnologije SAP, bi bila možna z nadgradnjo sedanje informacijske tehnologije SAP s tehnologijo RFID. Uvedba tehnologije RFID bi pripomogla k natančnejšemu in ažurnemu vodenju evidence uskladiščenih bal PVC talnih oblog.
Ključne besede: skladišče gotovih izdelkov, proizvodnja PVC talnih oblog, transportna tehnologija transportnih trakov, RFID, transportne poti
Objavljeno: 04.11.2010; Ogledov: 3289; Prenosov: 444
.pdf Celotno besedilo (2,00 MB)

8.
Uporaba večparametrskega odločitvenega modela pri transportnih problemih : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa
Petra Barber, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Metoda DEX omogoča modeliranje najzahtevnejših odločitvenih procesov, to je takšnih z velikim številom parametrov in alternativ. Primerna je za modeliranje odločitvenih problemov, kjer prevladuje presoja na osnovi subjektivnih parametrov, ki jih je težko formalno opredeliti in natančno meriti in ocenjevati. Takšne odločitve srečujemo tudi v logistiki, ožje pri transportnih problemih, v našem primeru pri izbiri najboljšega prevoznika in pri izbiri najboljše transportne poti. Delo prikazuje uporabo omenjene metode DEX na omenjenih primerih transportnih problemov.
Ključne besede: transport, sistemi za podporo odločanju, večparametrski odločitveni modeli, transportni problemi, izbor, prevozniki, transportne poti
Objavljeno: 05.05.2011; Ogledov: 1749; Prenosov: 114
.pdf Celotno besedilo (1,57 MB)

9.
Reorganizacija oddelka pakirnica-pregledovalnica v podjetju Šumer d.o.o.
Sanja Cvijanović, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: Reorganizacija oddelka pakirnica-pregledovalnica v podjetju Šumer, d. o. o. Podjetje Šumer, d. o. o., se ukvarja s proizvodnjo vzmeti, izdelkov iz pločevine, izdelkov kovinoplastike, orodjarstva ter delov za gospodinjske aparate, kmetijsko mehanizacijo in avtomobilsko industrijo. V oddelku avtomobilske industrije so se pokazale težave s pakiranjem in pregledovanjem izdelkov, ker izdelke pregledujejo ročno in očesno. Za delavke je celodnevno dvigovanje bremen kar naporno. Neprimerna je lokacija in manjkajo tudi primerni delovni pripomočki, tako da prihaja vedno večkrat do zamude pošiljk in do reklamacij. Zaradi tega predlagamo reorganizacijo oddelka pakirnica-pregledovalnica avtomobilskih izdelkov. Prenove sistema smo se lotili tako, da smo se najprej poglobili v delo, ki ga delavke opravljajo stoje in seveda s fizičnim naporom. Za hitrejše in boljše pregledovanje smo se odločili prenoviti oddelek oz. ga celo prestaviti na boljšo lokacijo, z boljšimi delovnimi pogoji. Kar se tiče notranje logistike v podjetju, so oddelki zelo dobro razporejeni in po conah razdeljeni tako, da je skoraj vsak prostor dovolj velik za manipuliranje z viličarji, razen oddelka pakirnica, ki je še vedno v starem delu proizvodnje. S prenovo bomo skušali skrajšati transportne poti, s tem bomo olajšali komunikacijo delavcev med oddelki, z novo tehnologijo omogočili lažje dvigovanje bremen ter izboljšali in pospešili način pregledovanja.
Ključne besede: pakirnica-pregledovalnica, notranja logistika, transportne poti, hitrejše in lažje delo, zadovoljni delavci.
Objavljeno: 26.01.2015; Ogledov: 717; Prenosov: 81
.pdf Celotno besedilo (1,14 MB)

10.
Zunanje in notranje transportne poti v industrijski coni podjetja Impol d.d.
Denis Gojčič, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo predstavlja logistične težave znotraj industrijske cone podjetja Impol d. d. in pri dostopu do nje, kjer se v delovnem času zaposleni srečujejo s problematiko prometnih konic, ki nastaja zaradi neurejenega prometnega režima znotraj industrijske cone in pomanjkanja prometne signalizacije. V prvem delu diplomskega dela so predstavljena teoretična izhodišča, ki so potrebna za samo razumevanje obravnavane problematike. Osredotočil sem se predvsem na definicijo logistike, zunanjega in notranjega transportnega sistema in opisa sodobnih tehnologij, ki omogočajo boljši nadzor nad prometom. V nadaljevanju je nato predstavljeno obstoječe stanje s kritično analizo, v kateri so podane pomanjkljivosti obstoječega sistema. V tretjem delu naloge so podani predlogi izboljšav, ki bi te pomanjkljivosti odpravili. Predstavljena je tudi osnovna ekonomska analiza učinkovitosti predlogov. Diplomsko delo tako ponuja vpogled v pomanjkljivosti notranjih transportnih poti industrijske cone podjetja Impol d. d. ter poskuša podati ekonomsko učinkovite predloge izboljšav.
Ključne besede: notranja logistika, industrijska cona, Impol, zunanje transportne poti, RFID
Objavljeno: 25.02.2015; Ogledov: 1171; Prenosov: 231
.pdf Celotno besedilo (1,46 MB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici