| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
TRANSPORTNA LINIJA SKOZI KONTINUIRANO PEČ ZA ŽARJENJE ALUMINJASTIH RONDIC
Darjan Gorenak, 2009, diplomsko delo

Opis: V tem diplomskem delu bomo podrobno preučili transport materiala od vstopne valjčne proge do razkladalne rampe. Upoštevati bomo morali različna stanja peči, njen želeni takt zalaganja za pravilno doseganje temperatur materiala. Posebno pozornost bo potrebno posvetiti pozicioniraju košar v peči, kajti v peči bo naenkrat 23 košar, med katerimi mora biti enaka razdalja.
Ključne besede: transportna linija, žarilna peč, kontinuirana peč, krmilnik SIEMENS, WinCC Flexible, frekvenčni regulator, regulacija temperature, Profibus
Objavljeno: 23.06.2009; Ogledov: 2186; Prenosov: 274
.pdf Celotno besedilo (2,85 MB)

2.
Organiziranost transporta v podjetju Merkur d. d. - program maloprodaja : diplomsko delo
Barbara Košir, 2010, diplomsko delo

Opis: Vsako podjetje se mora zavedati, da »igrajo« v današnjem času veliko vlogo čim nižji stroški. Da so stroški čim nižji, mora podjetje ravnati racionalno, tj. posledično dobičkonosno. Veliko vlogo pri zmanjševanju stroškov ima logistika. Logistika je splet najrazličnejših procesov v podjetju. Razvila se je že zelo zgodaj, a pravi razcvet pri nas šele doživlja. Logistiko srečujemo vsak dan, in to lahko rečemo že na vsakem koraku. Logistika pomeni pravo blago v pravi količini pripeljati v pravem času na pravi kraj. Diplomsko delo je sestavljeno iz teorije in iz analize praktičnih spoznanj. V uvodnem delu govorimo o pojmih — teorijah, ki v praktičnem delu prehajajo v analizo in spoznanja. V praktičnem delu je govora o predstavitvi sistema distribucije trgovskega blaga divizije Merkur d. d. po Sloveniji. Osredotočeno je na domači transport. Sam sistem je sestavljen iz treh procesov: odvoz, dovoz in tranzit. V tem delu se govori o linijah, ki sestavljajo celoten cikel odpreme blaga po trgovskih centrih Merkur d. d. Trgovinska dejavnost sodi med najpomembnejše gospodarske dejavnosti v Sloveniji.
Ključne besede: logistika, maloprodaja, delitev transporta, Merkur d.d., cikli odpreme, transportna linija
Objavljeno: 04.11.2010; Ogledov: 2325; Prenosov: 252
.pdf Celotno besedilo (1,73 MB)

3.
REORGANIZACIJA SKLADIŠČENJA V PODJETJU LJUBLJANSKE MLEKARNE, D.D.
Luka Janežič, 2011, diplomsko delo

Opis: Ljubljanske mlekarne, d. d., so vodilno podjetje v Sloveniji na področju predelave mleka in proizvodnje mlečnih izdelkov, tako za domači kot tudi tuji trg. V diplomskem delu je predstavljen obrat v Ljubljani, ki zajema proizvodnjo, skladiščne prostore in distribucijski center. Osredotočili smo se na transport TSE z gotovimi izdelki od proizvodnje do skladiščnih mest. Predstavili smo način transporta ter vse omejitve in probleme, ki zavirajo optimalen medskladiščni transport. Neoptimalna ureditev medskladiščnega transporta predstavlja stroške, možnost poškodb izdelkov. S preučitvijo obstoječega stanja in celotnega problema smo prišli do rešitev, ki bi izboljšale transport in pripomogle k velikim prihrankom. Predlagana rešitev je izgradnja novega transportnega mostu in s tem povezava proizvodnje s skladiščnim prostorom »šotor« ter komisionirnico s sistemom avtomatskega transporta. Tako bi zmanjšali število potrebnih manipulacij, ki so potrebne za transport TSE z gotovimi izdelki, prav tako pa bi bilo manj zaposlenih. Predlagana rešitev omogoča tudi nadaljnjo avtomatizacijo transporta, uskladiščenja in izdaje.
Ključne besede: Ključne besede: medskladiščni transport, nova transportna linija, zmanjšanje števila manipulacij, manj zaposlenih.
Objavljeno: 27.10.2011; Ogledov: 1827; Prenosov: 172
.pdf Celotno besedilo (4,42 MB)

4.
Posodobitev tehnologije ovijanja paketov v podjetju Codex d.o.o.
Denis Kohek, 2013, diplomsko delo

Opis: Vsako podjetje teži k optimiziranju delovnih procesov z namenom izboljšati produktivnost in zmanjšati stroške poslovanja. Podjetje Codex d.o.o. se ukvarja s prodajo ležajev, verig, verižnikov, jermenov, jermenic in ostalih elementov pogonske tehnike. Zaradi načina prodaje je potrebno vsakodnevno pakirati in zaviti veliko število paketov. V diplomski nalogi je opisan projekt posodobitve tehnologije ovijanja paketov. V prvem delu, ki je teoretičen, je opisan investicijski proces in dokumentacija, ki se pojavlja v procesu investiranja. V drugem delu pa je predstavljeno podjetje Codex d.o.o. in projekt vzpostavitve ovijalne linije. Z novo ovijalno linijo se bo skrajšal in poenostavil delovni proces, posledično se bodo zmanjšali stroški ovijanja paketov in izboljšal se bo servis do strank.
Ključne besede: investicijski elaborat, projekt, ovijalec, transportna linija, paketi
Objavljeno: 19.06.2013; Ogledov: 1222; Prenosov: 85
.pdf Celotno besedilo (3,11 MB)

5.
Tehnološke izboljšave pri paletiziranju izdelkov
Luka Perčič, 2013, diplomsko delo

Opis: Podjetje, ki se ukvarja z polnjenjem in paletiziranjem več vrst pijač, je dalo zahtevo po nadgradnji obračalca paketov zaradi spremenjenega načina paletiziranja. Potrebno je bilo analizirati zahteve in jim ponuditi ustrezno rešitev, pri tem pa ne spreminjati obstoječega stanja. Odločili smo se za izdelavo obračalca, ki se neposredno vgradi na obstoječo transportno linijo. Skupaj z osnovnim manipulatorjem, ki delno še opravlja svoje naloge, tvorita stroj za paletiziranje paketov na multifunkcijski transportni linji. V diplomskem delu je predstavljena izdelava konstrukcije obračalca, ter preračun elementov za delovanje stroja.
Ključne besede: paletiziranje, transportna linija, nadgradnja
Objavljeno: 18.10.2013; Ogledov: 915; Prenosov: 60
.pdf Celotno besedilo (1,29 MB)

6.
AVTOMATIZACIJA TRANSPORTNE LINIJE V INDUSTRIJI
Boris Perkovič, 2016, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je predstaviti avtomatizirano transportno linijo ter podati ključne usmeritve pri načrtovanju projekta. V diplomski nalogi so predstavljeni posamezni gradniki, ki so potrebni za avtomatizirani proces transporta avtomobilov do faze montaže notranje opreme vozila. Glede na kompleksnost in zahtevnost celotnega transportnega sistema smo se v diplomski nalogi omejili le na del celotnega področja transporta vozila.
Ključne besede: avtomatizacija, transportna linija, elektro projektiranje, Eplan Electric P8
Objavljeno: 13.09.2016; Ogledov: 585; Prenosov: 112
.pdf Celotno besedilo (3,73 MB)

7.
Avtomatizacija transportne linije tobaka
Vid Sovič, 2017, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga predstavlja izdelavo transportne linije tobaka. Naloga transportne linije je kontrolirano doziranje tobaka na že obstoječo linijo. Na ta način bo povečana produktivnost obrata. Linija je bila zgrajena za tobačno tovarno Monus v Srbiji. Pri izdelavi sta sodelovali podjetji Eltras, d.o.o, ki je naredila strojni del linije, ter podjetje Jan&Florjan, ki je izdelalo električni in programski del linije. V diplomski nalogi je opisana zgradba in opis delovanja transportne linije, izbor in opis posameznih komponent krmilnega sistema, opis električne vezave, izdelava programa, ter opis montaže in testiranja transportne linije.
Ključne besede: transporter, transportna linija, glavni tekoči trak, nagibni mehanizem, frekvenčni pretvornik, fotocelica
Objavljeno: 24.10.2017; Ogledov: 649; Prenosov: 82
.pdf Celotno besedilo (2,85 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

Iskanje izvedeno v 0.13 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici