| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Izračun talnega ogrevanja za stanovanjsko hišo : diplomska naloga
Evald Robič, 1998, diplomsko delo

Ključne besede: talno ogrevanje, transmisijske izgube, toplotno ugodje
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 4724; Prenosov: 0

2.
PRIMERJAVA SISTEMOV OGREVANJA STANOVANJSKE HIŠE
Leon Markl, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so predstavljeni in obravnavani različni sistemi ogrevanja stanovanjske hiše: toplotna črpalka, oljni kotel, plinski kotel in električni kotel. Opisan in izveden je preračun toplotnih izgub na podlagi katerega so določene toplotne moči ogrevalnih naprav. Dimenzionirani so glavni elementi ogrevalnih sistemov. Predstavljena je ekonomska analiza posameznega sistema in primerjava dobljenih rezultatov med seboj. Ugotovili smo, da je najugodnejše ogrevanje s toplotno črpalko.
Ključne besede: ogrevanje stanovanjske hiše, transmisijske izgube, ogrevalni sistemi, toplotna črpalka, stroškovna analiza.
Objavljeno: 04.03.2011; Ogledov: 5817; Prenosov: 963
.pdf Celotno besedilo (930,96 KB)

3.
Uporaba toplotne črpalke kot vir ogrevanja in priprave tople sanitarne vode
Davor Cestar, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili osnovne značilnosti in principe delovanja toplotnih črpalk, osnovne izvedbe glede na vir toplote, ki ga pri obratovanju izkoriščajo ter njihovo uporabo kot sodoben alternativni vir ogrevanja. Na podlagi projektne dokumentacije smo izračunali toplotne potrebe obravnavanega objekta ter dimenzionirali toplotno črpalko, ki za svoje delovanje izkorišča toploto okoliškega zraka, toploto zemlje ali toploto podtalnice. Se pravi, dimenzionirali smo toplotno črpalko zrak/voda, zemlja/voda in voda/voda za potrebe ogrevanja in priprave tople sanitarne vode. Za posamezno izvedbo toplotne črpalke smo izračunali tudi začetne investicijske stroške, stroške ogrevanja in priprave tople sanitarne vode na sezono ter na osnovi primerjave stroškov izbrali toplotno črpalko za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode.
Ključne besede: toplotna črpalka, toplotne izgube, grelno število, transmisijske izgube, ventilacijske izgube, črpalni preizkus
Objavljeno: 29.02.2016; Ogledov: 765; Prenosov: 131
.pdf Celotno besedilo (3,45 MB)

4.
Primerjava ogrevanja poslovnih prostorov s toplotno črpalko, daljinskim ogrevanjem in kotlom na lesno biomaso
Janez Podkrižnik, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisano ogrevanje poslovnih prostorov z različnimi energenti. Podrobneje so predstavljeni načini ogrevanja s toplotno črpalko, daljinskim ogrevanjem in kotlom na lesno biomaso. V programu URSA4 so izračunane toplotne izgube skozi ovoj objekta. Podani so posamezni stroški investicije treh načinov ogrevanja, stroški energentov in vzdrževalni stroški. Na koncu sta predstavljeni še ekonomska in okoljska analiza.
Ključne besede: toplotna črpalka, daljinsko ogrevanje, lesna biomasa, transmisijske izgube
Objavljeno: 07.06.2016; Ogledov: 825; Prenosov: 114
.pdf Celotno besedilo (5,57 MB)

5.
Razvoj izpušnega dušilca za dirkalnik Formula Student
Tejo Jehart, 2018, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen razvoj izpušnega dušilnega sistema, ki je prilagojen karakteristikam eno-valjnega KTM 450 SX-F štiritaktnega motorja in zahtevam pravilnika kategorije Formula Student. Razvoj izpušnega dušilca je potekal v več fazah, ki so se pričele s posnetjem frekvenčne karakteristike nedušenega izpuha motorja na podlagi katere se je s pomočjo 1D simulacij linearne akustike določilo tri različne konfiguracije dušilcev. Na vseh treh konfiguracijah se je izvedla meritev transmisijske izgube hrupa na realnih dušilcih, s čimer se je preverila primerljivost simulacij z realnostjo. Izsledki primerjave so predstavljeni v zaključku naloge, kjer so podane tudi smernice za nadaljnje delo.
Ključne besede: izpušni dušilec, Formula Student, spektralna analiza hrupa, 1D-simulacija linearne akustike, meritev transmisijske izgube hrupa
Objavljeno: 10.09.2018; Ogledov: 290; Prenosov: 108
.pdf Celotno besedilo (9,89 MB)

Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici