| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 42
Na začetekNa prejšnjo stran12345Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Analiza toplotnih razmer v transformatorski postaji KTPp630
Matej Pšajd, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava toplotno analizo kompaktne transformatorske postaje tipa KTPp630, ki služi za transformacijo iz srednjenapetostnega nivoja na nizkonapetostni nivo. Predstavljena je teorija prehajanja toplote na različne načine. V nadaljevanju so opisani posamezni deli transformatorske postaje in njihova vloga v transformatorski postaji. Sledi prikaz izračuna toplotnih izgub in toplotnih dobitkov transformatorske postaje ter analiza dobljenih rezultatov.
Ključne besede: transformatorska postaja, segrevanje, izračuni, toplotna analiza, toplotne izgube
Objavljeno: 06.03.2009; Ogledov: 2139; Prenosov: 271
.pdf Celotno besedilo (2,74 MB)

7.
VKLJUČITEV NOVE TRANSFORMATORSKE POSTAJE V ELEKTROENERGETSKO OMREŽJE NAFTE LENDAVA
Aleš Kolenko, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen potek dimenzioniranja ter izbira opreme in aparatov nove transformatorske postaje TP Formalin 2 in vključitev le te v elektroenergetsko omrežje Nafte Lendava. Opisano je tudi elektroenergetsko omrežje Nafte Lendava in lastna industrijska elektrarna.V nalogi so izvedeni izračuni kratkih stikov na srednjenapetostni in nizkonapetostni strani, ki so bili nato uporabljeni za nadaljnje dimenzioniranje aparatov in naprav. Izvedena je tudi kontrola zbiralk ter odvodnih stikal
Ključne besede: Elektroenergetsko omrežje, transformatorska postaja, kratkostični izračuni, izbira opreme.
Objavljeno: 06.03.2009; Ogledov: 2239; Prenosov: 353
.pdf Celotno besedilo (5,67 MB)

8.
UPORABA PODATKOV ANALIZATORJEV MOČI NA NIZKONAPETOSTNI STRANI DISTRIBUCIJSKIH TRANSFORMATORSKIH POSTAJ
Matej Fele, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomi smo opisali zajem meritev z analizatorji moči, ki so nameščeni v transformatorskih postajah (transformacija srednjenapetosti na nizkonapetost) distribucijskega omrežja Elektro Ljubljana, d.d., DE Ljubljana mesto. Po prečiščenju vseh podatkov in njihovi analizi smo preverili koliko se zajeti podatki razlikujejo v primerjavi z izmerjenimi podatki v razdelilni transformatorski postaji. Našteli smo nekaj primerov kjer bi te podatke lahko uporabili v Elektro Ljubljana, d.d., za konec pa je predstavljena ugotovitev o predimenzioniranju transformatorskih postaj na območju Elektro Ljubljana, d.d., DE Ljubljana mesto.
Ključne besede: obratovalni diagram, analizator moči, električna energija, transformatorska postaja
Objavljeno: 06.03.2009; Ogledov: 1895; Prenosov: 235
.pdf Celotno besedilo (1,89 MB)

9.
ANALIZA PRENOSA ELEKTRIČNE ENERGIJE V 20 kV DISTRIBUCIJSKEM OMREŽJU PRIKLJUČENEM NA RTP PTUJ BREG
Damjan Berghaus Majnik, 2009, diplomsko delo

Opis: Zgrajena je bila nova razdelilno transformatorska postaja (RTP) Ptuj Breg v kateri se nahajata dva transformetorja moči 31 MVA 110/20 kV. V delu je podan pregled vseh formalnih postopkov, ki jih je bilo potrebno opraviti med gradnjo RTP. Delo se osredotoča na analizo padcev napetosti in obremenitev posameznih radialnih vodov, ki sestavljajo 20 kV distribucijsko omrežje priključeno na zbiralke RTP. Analiza je izvedena za primer normalnih obratovalnih stanj in okvar. Pokazano je s kakšnimi prevezavami je v primerih okvar na posameznih vodih mogoče zagotoviti ustrezno napajanje porabnikov.
Ključne besede: prenos električne energije, 20 kV distribucijsko omrežje, razdelilno transformatorska postaja, obremenitve vodov, analiza
Objavljeno: 09.03.2009; Ogledov: 2731; Prenosov: 333
.pdf Celotno besedilo (4,64 MB)

10.
UPORABA 0,95 kV NAPETOSTNEGA NIVOJA V DISTRIBUCIJSKIH TRANSFORMATORSKIH POSTAJAH
David Počivavšek, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavana uporaba 0,95 kV napetostnega nivoja v distribucijskih podjetjih. V začetnem delu so predstavljene distribucijske transformatorske postaje. Raziskana je tudi razširjenost uporabe 0,95 kV napetosti v Sloveniji in vzroki za njihovo uporabo. Predstavljene so prednosti in slabosti uporabe 0,95 kV. Izdelan je izračun in dimenzioniranje opreme za 20/0,95/0,4 kV transformatorske postaje. Za reševanje slabih napetostnih razmer odročnih zaselkov in kmetij je izvedena finančna primerjava med uporabo 0,95 kV in 20 kV napetostnega nivoja.
Ključne besede: transformatorska postaja, 0, 95 kV, padec napetosti
Objavljeno: 15.01.2010; Ogledov: 2138; Prenosov: 253
.pdf Celotno besedilo (3,39 MB)

Iskanje izvedeno v 0.22 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici