| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 18
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
MOBILNI REVERZIBILNI TRAČNI TRANSPORTER SPREMENLJIVE DOLŽINE IN NAKLONA
Mirko Otolani, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje razvoj mobilnega transporterja, namenjenega predvsem pretovarjanju potniške prtljage in manjšega kosovnega tovora na letalo ali obratno. V uvodnih delih diplomskega dela so predstavljene zahteve letalske panoge in standardi za razvoj mobilnega reverzibilnega tračnega transporterja spremenljive dolžine in naklona. V osrednjem delu diplome smo določili sile v traku, ki se prenesejo preko ležajev bobnov na konstrukcijo iztegljive konzole in mostu. Določili smo osnove verižnega manipulatorja iztega konzole in sil, ki delujejo iz konzole na most. Naslednji korak je določitev sil in reakcij v mostu. Določitev osnovnih karakteristik hidravličnih linearnih motorjev za spremembo naklona in višine. Varnost transporterja. Modeliranje in okvirna trdnostna kontrola v 3-D aplikaciji Autodesk Inventor Professional 2008.
Ključne besede: mobilni, reverzibilni, teleskopski, tračni, transporter, letališče, prtljaga
Objavljeno: 12.10.2009; Ogledov: 2496; Prenosov: 327
.pdf Celotno besedilo (7,69 MB)

6.
KONSTRUKCIJA ZLOŽLJIVIH TRAČNIH TRANSPORTERJEV MOBILNE SEPARACIJE
Denis Matjašič, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje razvoj tračnega transporterja za dovod in odvod sipkega materiala. Oba tračna transporterja delujeta v sklopu mobilne separacije sipkega materiala. V uvodnem delu diplomskega dela je na kratko opisano področje diplomskega dela, namen in cilji diplomskega dela. V osrednjem delu diplome je določena zmogljivosti obeh tračnih transporterjev in na osnovi sekcijskega preračuna tračnega transporterja tudi sile v traku. V programu SolidWorks sta bila izdelana modela tračnih transporterjev; trdnostna kontrola nosilne konstrukcije obeh tračnih transporterjev je bila narejena v programu Abaqus.
Ključne besede: transport, zložljivi tračni transporter, mobilna separacija, konstruiranje
Objavljeno: 06.01.2011; Ogledov: 1905; Prenosov: 159
.pdf Celotno besedilo (45,69 MB)

7.
UVEDBA TRAČNEGA TRANSPORTERJA NA POŠTNI ENOTI 3102 CELJE
Dalia Robič, 2011, diplomsko delo

Opis: V vseh podjetjih sta danes ključnega pomena hitrost in učinkovitost. V tem konkurenčnem času se podjetja borijo in si prizadevajo k hitrejšemu, učinkovitemu ter razvijajočemu se delu, saj se zavedajo, da bodo preživele le najbolj fleksibilne in najbolj uveljavljene organizacije. Pošta Slovenije je že več let na tržišču, saj je prenos podatkov, paketov in raznovrstnih storitev ključnega pomena tako v poslovnem kot tudi zasebnem življenju.. Predstavili bomo delo na Poštni enoti 3102 Celje. V teoretičnem in praktičnem delu bo predstavljena uvedba in približen izračun ter učinki uvedbe tračnega transporterja v omenjenem podjetju.
Ključne besede: tračni transporter, elektronska tehtnica, sprejem
Objavljeno: 27.10.2011; Ogledov: 1834; Prenosov: 132
.pdf Celotno besedilo (1,45 MB)

8.
Konstrukcija transportnega sistema za avtomatsko tehtanje polizdelkov
Aleš Jeseničnik, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo Konstrukcija transportnega sistema za avtomatsko tehtanje polizdelkov, prikazuje proces izdelave transportnega sistema za avtomatsko tehtanje polizdelkov, od analize tehnoloških in pretočnih zahtev do izdelave transportnega sistema. V uvodnem delu so podrobno predstavljene zahteve za zasnovo in delovanje transportnega sistema, ter prikazana tehnologija obdelovancev. Osrednji del diplomskega dela prikazuje idejno zasnovo transportnega sistema z upoštevanjem podanih zahtev in določitev konstrukcijskih parametrov transporterjev. V zaključnem delu diplomskega dela so predstavljeni ključni segmenti transportnega sistema, ter predstavljena izdelava tehniške dokumentacije.
Ključne besede: transportni sistemi, tračni transporter, členkasti transporter, tehtanje in sortiranje
Objavljeno: 29.06.2012; Ogledov: 1272; Prenosov: 164
.pdf Celotno besedilo (3,06 MB)

9.
Preračun tračnega transporterja za podporo separaciji kamnitih agregatov
Luka Pelko, 2012, diplomsko delo

Opis: Tračni transporterji predstavljajo pomemben sestavni člen proizvodnje v podjetjih. Pojavljajo se tako v manjših podjetjih kakor tudi v večjih podjetjih z veliko serijsko proizvodnjo. Uporabljajo se za transport različnih materialov, npr. rude, gradbenega materiala (tehnična kamnina dolomit), hrane, zdravil in najrazličnejših odpadkov. Zaradi njihove vsestranske uporabe so nepogrešljiv sestavni del metalurške, rudarske, gradbene in prehrambne industrije. Diplomsko delo zajema preračun že obstoječega tračnega transporterja za transport tehničnega kamna med vsipnim jaškom in separacijo v podjetju Granit. Obstoječ tračni transporter je predimenzioniran in slabo izkoriščen zaradi omejitev v kamnolomu. Smiselno bi ga bilo zamenjati z učinkovitejšim tračnim transporterjem, kar bomo poizkusili dokazati v diplomskem delu. S preračunom dveh tračnih transporterjev in s preračunom združenega bolj učinkovitega tračnega transporterja smo dokazali, da bi se dalo v Kamnolomu podjetja Granit v Poljčanah delo poenostaviti, povečala bi se učinkovitost in varnost zaposlenih, ne bi prihajalo do zastojev med obema transporterjema na poti od vsipnega jaška do separacije.
Ključne besede: transporterji, tračni transporter, separacija peska, analiza zmogljivosti
Objavljeno: 20.11.2012; Ogledov: 1357; Prenosov: 169
.pdf Celotno besedilo (712,13 KB)

10.
Preračun tračnega transporterja za transport gline
Jaka Štefančič, 2012, diplomsko delo

Opis: V podjetju Wienerberger se ukvarjajo s proizvodnjo različnih vrst zidakov, katerih osnovni sestavni material predstavlja glina. Transport gline se vrši z različnimi tračnimi transporterji, med katerimi je tudi transporter za odvoz gline iz mlina na končno deponijo. Obravnavana problematika diplomskega dela je drsenje materiala na traku transporterja zaradi velikega nagiba transporterja. V diplomskem delu smo iskali rešitve za preprečitev drsenja materiala, ki bo nastala z načrtovanim povečanjem količine transportirane gline za 30 %. Ker je trenutni transporter predimenzioniran in ker podjetje načrtuje investicije za izboljšanje obstoječega transporterja, smo v diplomski nalogi s pomočjo preračuna zmogljivosti transporterja iskali tehnološko najprimernejšo rešitev transportnega traku. Za najbolj optimalno rešitev pri ohranjeni konstrukciji in pogonskem motorju se je izkazala zamenjava obstoječega traku s trakom z rebri. Taka rešitev se ujema tudi z ekonomsko politiko podjetja, ki teži k temu, da ob zmanjšanih stroških proizvodnje ostane konkurenčna na trgu.
Ključne besede: tračni transporter, elementi tračnega transporterja, preračun tračnega transporterja, analiza zmogljivosti
Objavljeno: 15.11.2012; Ogledov: 1463; Prenosov: 404
.pdf Celotno besedilo (2,40 MB)

Iskanje izvedeno v 0.28 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici