| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
REVIJALNI TISK IN NJEGOVA GRAFIČNA PODOBA
Anja Tomanič, 2010, diplomsko delo

Opis: Ali se kljub današnji nasičenosti slovenskega medijskega trga s publikacijami še skriva dovolj prostora za novo specializirano revijo? Pogrešajo oziroma potrebujejo bralci revijalnega tiska nekaj novega, nekaj do sedaj manjkajočega na tržišču? Diplomska naloga odgovarja prav na ti vprašanji. Skozi teoretski in empirični del, kjer sem spoznala in osvojila nova znanja s področja periodike, fotografije, tipografije in tiskarstva, je tako nastal nov koncept revije o živalih. S pomočjo analize medijskega trga, v kateri so zajete trenutne revije na slovenskem trgu, sem ugotovila pojavnost revij po kategorijah in s tem pomanjkljivost tržišča. Le-ta se je pokazala pri živalih, kjer je stanje zanemarljivo. Obstaja le peščica tovrstnih revij, medtem ko so skoraj na vseh ostalih področjih količine ogromne. Diplomska naloga vključuje tudi intervju z Alešem Dragarjem, likovnim urednikom pri dnevniku Večer. Z razumevanjem njegovih odgovorov sem spoznala proces dela in mišljenje oblikovalca revij. Dejstvo, da je vsebina tista, ki narekuje obliko, me je navdihnilo pri oblikovanju koncepta revije. Tako je v soavtorstvu nastal nov koncept, nova revija — Animal. Pri oblikovanju sem upoštevala pridobljena znanja iz teoretskega dela diplome, rezultate raziskovalnega dela in lastne izkušnje z delovnega mesta tehnične urednice pri dnevniku Večer. Prav vsi prispevki v reviji, tako teksti kot fotografije, so izključno avtorski.
Ključne besede: revijalni tisk, periodika, fotografija, tipografija, tiskarstvo
Objavljeno: 15.07.2010; Ogledov: 11570; Prenosov: 294
.pdf Celotno besedilo (95,44 MB)

3.
TISKARSTVO IN (SLOVENSKI) TISK NA (SLOVENSKEM) ŠTAJERSKEM DO 2. SVETOVNE VOJNE
Tina Gajić, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je na strnjen način in na enem mestu predstavljeno tiskarstvo, (slovenski) tiski in časopisje na (slovenskem) Štajerskem do druge svetovne vojne. Na začetku je predstavljena tiskarska dejavnost na Slovenskem, nato pa je podrobneje obravnavan razvoj le-te na (slovenskem) Štajerskem, predvsem v Mariboru, Celju in Ptuju. Pri tem sem opisala tiskarne v omenjenih mestih in njihov razvoj skozi čas. Nadalje so me zanimali tiski, ki so jih obravnavane tiskarne tiskale. V ta namen sem pripravila kronološki pregled izbranih slovenskih monografskih publikacij za vsako mesto posebej. Pri pripravi pregleda tiskov sem ugotovila, da je bilo v tem času zelo pomembno in razvito časopisje, ki je bilo po številu različnih naslovov prav presenetljivo. Prav zaradi njihove vloge v življenju štajerskega prebivalstva sem se odločila in pripravila še kronološki pregled izbranega slovenskega in nemškega časopisja za Maribor, Celje in Ptuj. K temu pregledu sem dodala še nekoliko podrobnejši opis nekaterih, po mojem mnenju pomembnejših, časopisov, katerih naloga je bila seznanjati štajersko prebivalstvo s političnimi in gospodarskimi razmerami ter kulturnim življenjem.
Ključne besede: tiskarstvo, tiski, časopisje, Maribor, Celje, Ptuj.
Objavljeno: 14.10.2010; Ogledov: 2320; Prenosov: 369
.pdf Celotno besedilo (834,49 KB)

4.
5.
6.
Učinkovitejše obvladovanje materialnega toka v podjetju Tisk Šepic d.o.o.
Nuša Jaklič, 2013, diplomsko delo/naloga

Opis: Za vsako podjetje je zelo pomembna logistika, zato se bomo v diplomski nalogi osredotočili na sektor logistike, in sicer na notranjo logistiko, znotraj katere opažamo problem neučinkovitega obvladovanja materialnega toka. Diplomska naloga je sestavljena iz dveh delov, in sicer iz teoretičnega in praktičnega dela. V teoretičnem delu diplomske naloge bo poudarek na notranji logistiki in tiskarstvu, ki je osnovna dejavnost obravnavanega podjetja Tisk Šepic, d. o. o. V nadaljevanju diplomske naloge se bomo osredotočili na pristope za zagotavljanje kakovosti in izboljševanje poslovanja, na kratko opisali standard 9001:2008 ter nadaljevali s krogom PDCA in metodo 5S, ki sta zelo pomembna za razvoj podjetja. V drugem delu diplomske naloge bomo opisali trenutno stanje v obravnavanem podjetju s poudarkom na obstoječem problemu, ki smo ga opisali na začetku. Na koncu diplomske naloge bomo podali predlog rešitve obstoječega problema ter tako poskušali pomagati podjetju k bolj uspešni notranji logistiki in posledično k boljšemu poslovanju.
Ključne besede: notranja logistika, transportni vozički, tiskarstvo
Objavljeno: 19.03.2014; Ogledov: 839; Prenosov: 108
.pdf Celotno besedilo (6,44 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici