| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Kombinirana testna naprava za hidravlične tekočine
Jan Weichardt, 2018, magistrsko delo

Opis: Cilj magistrske naloge je bil izdelati napravo, ki bo omogočala testiranje vpliva različnih hidravličnih tekočin na najpogosteje uporabljane hidravlične komponente, tako črpalke kot ventile. Kombinirana testna naprava mora biti zasnovana tako, da bo čim bolj učinkovito degradirala najbolj kritične dele hidravličnih komponent. V magistrski nalogi so uvodoma preučeni obstoječi testi in naprave, ki so v rabi za te namen in so jih zasnovali proizvajalci hidravličnih komponent. V nalogi je predstavljen lasten pristop k izvedbi testiranja, ki bo simuliral delovanje hidravličnega sistema v realnem industrijskem okolju. Obstoječe testne naprave so energetsko zelo potratne, saj uporabljajo pogonski sklop velikih moči, pri čemer je pozornost namenjena zgolj vplivu tekočine na hidravlično črpalko. Ostale komponente, kot npr. krmilni ventili, niso obravnavani. Krmilje naprave bo izvedeno s programirljivim logičnim krmilnikom, ki bo vse parametre nadziral, jih izpisoval in primerjal. Krmilje bo izvedeno tako, da bo prilagodljivo vsem vrstam testov. Zapisoval in izpisoval bo vse parametre, ki se bodo zaradi obrabe spremenili. Le tako bo ob končanem testu jasen pregled nad podatki. Rezultat magistrske naloge bo fizično izdelana kombinirana testna naprava za namensko staranje in testiranje hidravlične tekočine in komponent.
Ključne besede: Hidravlične tekočine, hidravlične komponente, mehanizmi obrabe, testna naprava, test
Objavljeno: 09.04.2018; Ogledov: 1024; Prenosov: 93
.pdf Celotno besedilo (2,74 MB)

2.
Naprava za testiranje tipk pralnega stroja
Tadej Keblič, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sta opisana načrtovanje in izdelava naprave za trajnostno testiranje tipk pralnega stroja. Gre za napravo, ki nam omogoča mehansko in električno testiranje tipk. Predstavljena je izdelava konstrukcije naprave, izbira primernih aktuatorjev, mikrokrmilnika in ostalih električnih komponent za izdelavo krmilja. Prednost naprave je ta, da lahko testiramo do deset tipk hkrati. Naprava je prilagodljiva in nam omogoča testiranje tipk na različnih modelih pralnih strojev, ki nimajo enako pozicijoniranih tipk. Konstrukcijo naprave smo zmodelirali s pomočjo CAD-programa Catia. Celotna naprava pa je krmiljena s programirljivim krmilnikom Arduino Mega 2560, za katerega smo sami napisali program. Na koncu smo napravo tudi testirali.
Ključne besede: pralni stroj, testna naprava, Arduino, tipke, trajnostni test
Objavljeno: 27.10.2015; Ogledov: 1170; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (3,56 MB)

3.
TESTNA NAPRAVA ZA PREIZKUŠANJE OBDELOVALNIH GLAV EMAG
Gašper Mikek, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je podrobneje predstavljena predelava obstoječega hidravličnega agregata v namensko testno mizo. Cilj naloge je predvsem olajšati delo vzdrževalne službe pri ponavljajočih se menjavah obnovljenih obdelovalnih glav, vrste Emag. V uvodu je na kratko opisano podjetje GKN Driveline Zreče, proizvodni program in urejenost vzdrževalne službe. Sledi poglavje, ki zajema sam problem naloge ter predvidene cilje in metode s katerimi smo ga rešili. V osrednjem delu sta obsežneje opisani poglavji, ki opisujeta delovanje stroja Emag in sestavo namenske testne mize za preizkušanje glav Emag. Naloga se konča z opisanim obsegom rekonstrukcije, s končnimi rezultati in sklepom dela.
Ključne besede: testna naprava, rekonstrukcija, krmilje, hidravlični agregat, vzdrževanje.
Objavljeno: 13.10.2011; Ogledov: 1398; Prenosov: 105
.pdf Celotno besedilo (4,17 MB)

4.
RAČUNALNIŠKO KONSTRUIRANJE NAPRAVE ZA KONČNI TEST AVTOMOBILSKIH LUČI
Blaž Brezovnik, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava primer računalniškega konstruiranja testne naprave s pomočjo programskega paketa CATIA V5R14. Uporabljen je bil osnovni modul programa CATIA V5R14, to je Mechanical Design. Največja težava se je pojavila pri konstruiranju delov naprave, ki so zamaknjeni v dveh ravninah hkrati. Celotno diplomsko delo je bilo izdelano v okviru strokovne prakse v podjetju SAPS, d. o. o.
Ključne besede: Računalniško podprto konstruiranje, testna naprava, avtomobilska luč, CATIA
Objavljeno: 31.03.2010; Ogledov: 1734; Prenosov: 174
.pdf Celotno besedilo (3,74 MB)

Iskanje izvedeno v 0.13 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici