| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 18
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Instrumentacija CLIPPER-skih programov : diplomsko delo
Damijan Jamšek, 1993, diplomsko delo

Ključne besede: računalništvo, programska oprema, testiranje programske opreme, Clipper
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1571; Prenosov: 0

7.
TESTIRANJE ODPRTOKODNE REŠITVE ZA IZVAJANJE SPLETNEGA ANKETIRANJA
Ajda Strmljan, 2009, diplomsko delo

Opis: Raziskava obravnava testiranje programske opreme za spletno anketiranje. Izbran je bil odprtokodni programski paket Limesurvey. Kratko so predstavljeni tudi druge odprtokodne in licenčne rešitve. Naloga opisuje namestitev in testiranje na domačem in fakultetnem strežniku. Predstavljene so funkcije, ki omogočajo oblikovanje ankete, kot tudi poročanje in predstavitev rezultatov. Opisane so lastnosti in prednosti distribucijskih list in njihovo delovanje. Prikazan je primer ankete o elektronskem poslovanju, ki je povzet po paprini obliki. Testiranje je pokazalo, da Limesurvey deluje zanesljivo. Največja ovira za širjenje Limesurvey je nepopolna dokumentacija, v primeru napak pa je izvajalec prepuščen iskanju rešitev na forumih.
Ključne besede: Testiranje programske opreme, Testiranje po načelu »črne škatle«, Spletno anketiranje, Limesurvey
Objavljeno: 03.12.2009; Ogledov: 1758; Prenosov: 160
.pdf Celotno besedilo (1,40 MB)

8.
ORGANIZACIJSKO INFORMACIJSKI MODEL TESTIRANJA PROGRAMSKE OPREME
Dragana Stanojevič, 2009, magistrsko delo

Opis: Naloga obravnava področje izboljševanja organizacijsko informacijskega modela testiranja programske opreme v konkretnem podjetju. Podane so definicije, zgledi iz literature in prakse ter pregled raziskav s področja testiranja informacijskih sistemov. Na konkretnem primeru podjetja s področja IT je bilo analizirano stanje in ugotovljene ključne slabosti. Glavni problemi v zvezi s testiranjem so povezani z zagotavljanjem zadostnih virov (ljudje, čas, denar, oprema) in upravljanjem posledic porabe virov (stroški vzdrževanja, razpoložljivost programske opreme, zadovoljstvo uporabnikov). V nalogi so kratko predstavljena, preskušena in ocenjena tri orodja za avtomatizirano testiranje. Izvedena SWOT analiza je bila temelj za izbiro najprimernejšega. Najpomembnejše izboljšave organizacijsko informacijskega modela testiranja programske opreme v konkretnem podjetju je vodstvo sprejelo in so v fazi uvajanja.
Ključne besede: Testiranje programske opreme Metode testiranja Avtomatizirano testiranje Kakovost programske opreme Izboljševanje procesa
Objavljeno: 07.01.2010; Ogledov: 2630; Prenosov: 327
.pdf Celotno besedilo (4,44 MB)

9.
TESTIRANJE APLIKACIJ ZA PLATFORMO ANDROID
Tomaž Buzeti, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo predstavili mobilno platformo Android, razvoj mobilne aplikacije - myWallet, ki omogoča pregled osebnih financ, ter različne pristope testiranja programske opreme za platformo Android. Podrobno smo opisali orodja in pristope, ki so primerni za testiranje aplikacij na platformi Android ter z njimi testirali aplikacijo myWallet, ki smo jo razvili v sklopu diplomske naloge. Osredotočili smo se predvsem na testiranje po principu črne skrinje, testiranja enot z orodji za avtomatizacijo testov ter profiliranju uporabniškega vmesnika.
Ključne besede: platforma Android, razvoj mobilnih aplikacij, testiranje programske opreme, robotium, testiranje enot
Objavljeno: 07.11.2011; Ogledov: 3043; Prenosov: 352
.pdf Celotno besedilo (2,39 MB)

10.
OGRODJE ZA NAPOVEDOVANJE NAPAK PROGRAMSKE OPREME V AGILNIH OKOLJIH
Danijel Radjenović, 2013, doktorska disertacija

Opis: Metrike programske opreme so uporabljene v modelih za napovedovanje napak programske opreme. Model določi dele izvorne kode, ki vsebujejo napake in jih je potrebno pregledati. S tem usmerja proces zagotavljanja kakovosti programske opreme. Z identifikacijo napak se izboljša kakovost programske opreme, z določanjem njihove lokacije pa se znižajo stroški testiranja. Metode razvoja programske opreme se počasi oddaljujejo od tradicionalnega modela slapu (Waterfall) k bolj agilnim pristopom (Scrum, XP), s tem pa se spreminja tudi način testiranja programske opreme. V agilnih okoljih si ne moremo privoščiti, da bi izvedli testiranje celotnega sistema za vsako različico programske opreme, zato testiramo le dele, ki jih je napovedovalni model določil za nepravilne. Glavni namen je bil razviti učinkovit model za napovedovanje napak programske opreme v agilnih okoljih. Da smo model razvili, smo opravili sistematični pregled literature, analizirali produktne in procesne metrike ter ocenili klasifikacijske tehnike. Dobljeni model smo ovrednotili v industrijskem okolju. Model, ki vsebuje zgolj štiri procesne metrike, se je izkazal za uspešnega v industrijskem okolju, saj je odkril več kot polovico vseh napak (popolnost > 0,5) in ni vseboval enkrat več lažno pozitivnih napovedi (pravilnost > 0,33). Zaradi visoke multikolinearnosti metrik je bil uspešnejši od polnega modela, ki vsebuje 80 metrik. Procesne metrike so bile uspešne pri napovedovanju napak, medtem ko produktne metrike niso bile. Napake v agilnih okoljih so najbolj pogojene s starostjo in velikostjo sprememb programske opreme, pri čemer imajo nedavne in velike spremembe večjo verjetnost, da vsebujejo napake.
Ključne besede: metrike programske opreme, napovedovanje napak, napovedovalni modeli, zagotavljanje kakovosti, testiranje, kakovost programske opreme
Objavljeno: 15.11.2013; Ogledov: 1463; Prenosov: 178
.pdf Celotno besedilo (2,73 MB)

Iskanje izvedeno v 0.28 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici