| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 20
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
SODOBNE METODE TERMINSKEGA PLANIRANJA IN SPREMLJANJA GRADNJE OBJEKTOV
Zoran Pučko, 2009, diplomsko delo

Opis: Za uspešno izvedbo gradbenega projekta so ključnega pomena čas, stroški in kakovost, ki jih je potrebno medsebojno ustrezno uskladiti glede na potrebe in zahteve posameznih pogodbenih partnerjev in to v vseh fazah gradbenega projekta. Pri tem ima pomembno vlogo izbor in uporaba ustrezne informacijske tehnologije oz. ustreznih programskih orodij za planiranje in spremljanje gradbenih projektov. Razvoj teh programskih orodij ponuja sodobne metode terminskega planiranja in spremljanja gradnje objektov. Izvedena primerjava med klasičnimi metodami terminskega planiranja in spremljanja gradnje objektov ter sodobnimi metodami, ki temeljijo na 3D in 4D modelih in vizualizaciji gradbenih objektov in procesov, podaja prednosti in pomanjkljivosti posameznih metod, smernice za uporabo najprimernejše metode, ter nakazuje potrebo po nadaljnjih raziskavah.
Ključne besede: gradbeni projekti, terminsko planiranje, spremljanje gradnje objekta, sodobne metode planiranja
Objavljeno: 21.12.2009; Ogledov: 3041; Prenosov: 403
.pdf Celotno besedilo (7,80 MB)

6.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN TERMINSKO PLANIRANJE GRADNJE ŠPORTNE DVORANE MOZIRJE
Niko Brinovšek, 2012, diplomsko delo

Opis: V tej diplomski nalogi je obravnavana organizacija gradbišča za Športno dvorano Mozirje, ki vsebuje: opis objekta, proučitev pogojev gradnje, dimenzioniranje začasnih objektov in instalacij, tehnično poročilo k projektu organizacije gradbišča, planiranje gradnje omenjenega objekta ter predračun pripravljalnih in zaključnih del. Prav tako je obravnavano terminsko planiranje gradnje omenjenega objekta. Na koncu diplomske naloge sta prikazana tudi organizacijska shema ureditve gradbišča in modificiran gantogram za terminski plan gradnje objekta.
Ključne besede: Gradbeništvo, organizacija grajenja, organizacija gradbišča, terminsko planiranje
Objavljeno: 16.02.2012; Ogledov: 2162; Prenosov: 487
.pdf Celotno besedilo (2,07 MB)

7.
8.
Planiranje proizvodnje v podjetju Vivapen d.o.o.
Anton Zorič, 2014, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je vzpostaviti sistem planiranja proizvodnje v podjetju Vivapen d.o.o. Naloga je zasnovana tako, da najprej obravnava teorijo planiranja proizvodnje ter nato v zadnjem delu preide v praktični primer vzet iz podjetja ter na koncu poda analizo. V teoretičnem delu je naloga zastavljena tako, da poda sledečo teorijo: planiranje v delovnih sistemih; planiranje, nadzor in vodenje proizvodnega procesa, osnovno planiranje proizvodnje, terminsko planiranje, Preactor in njegova uporaba v sistemu planiranja ter praktični primer.
Ključne besede: Planiranje proizvodnje, proizvodni management, operativni management proizvodnje, terminsko planiranje
Objavljeno: 13.02.2014; Ogledov: 2701; Prenosov: 604
.pdf Celotno besedilo (6,14 MB)

9.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN TERMINSKO PLANIRANJE GRADNJE POSLOVNEGA OBJEKTA ELEKTRA CELJE V MESTINJU
Andrej Žolnir, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava organizacijo gradbišča in terminsko planiranje gradnje poslovnega objekta Elektra Celje v Mestinju. Prvi del je namenjen spoznavanju osnovnih pojmov organizacije in terminskega planiranja. V nadaljevanju sledijo opis objekta, lokacija in tehnične značilnosti. V tretjem delu obravnava organizacijo gradbišča, ki zajema predhodne proučitve pogojev gradnje, dimenzioniranje začasnih objektov deponij in napeljav, tehnično poročilo in shemo organizacije gradbišča. Zadnji del diplomskega dela predstavlja terminsko planiranje gradnje objekta z mrežno in gantogramsko tehniko planiranja.
Ključne besede: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, terminsko planiranje
Objavljeno: 12.09.2014; Ogledov: 1207; Prenosov: 114
.pdf Celotno besedilo (55,77 MB)

10.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN TERMINSKO PLANIRANJE GRADNJE URGENTNEGA CENTRA CELJE
Miloš Đaković, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga predstavlja organizacijo gradbišča za gradnjo Urgentnega centra Celje. Za potrebe organizacije gradbišča je bilo potrebno predhodno proučiti pogoje grajenja, izvesti dimenzioniranje začasnih objektov in inštalacij na gradbišču, podati tehnično poročilo k projektu organizacije gradbišča, popise pripravljalnih in zaključnih del ter izrisati shemo ureditve gradbišča. Poleg organizacije gradbišča je obravnavano tudi terminsko planiranje, katerega rezultati so predstavljeni z modificiranim gantogramom in strukturnim mrežnim diagramom.
Ključne besede: Gradbeništvo, organizacija gradbišča, terminsko planiranje.
Objavljeno: 19.03.2015; Ogledov: 1045; Prenosov: 322
.pdf Celotno besedilo (4,57 MB)

Iskanje izvedeno v 0.21 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici