| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 19
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
Emulacija terminala VT100 na PC računalniku VICTOR
Tomaž Konečnik, 1992, diplomsko delo

Ključne besede: terminali, mikroračunalniki, emulacija
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1458; Prenosov: 0

6.
7.
INTEGRACIJA ELEKTRONSKIH PRODAJNIH POTI V BANKAH
Vesna Lipuš, 2009, diplomsko delo

Opis: V tej diplomski nalogi smo predstavili elektronske prodajne poti bank ter kot primer prikazali še elektronske prodajne poti, ki jih pri svojem poslovanju uporablja Banka Celje d.d. To temo smo raziskali zaradi zanimivosti, predvsem pa zaradi porasta elektronskega poslovanja pri nas v zadnjih letih. Kot vemo je elektronsko poslovanje zelo širok pojem, zato je treba omeniti, da obsega ta pojem tudi elektronsko bančništvo, elektronsko trženje, elektronsko trgovanje, spletno trgovanje, svetovanje na daljavo, elektronsko zavarovalništvo, delo na daljavo, pouk na daljavo… Diplomsko delo smo razdelili na več poglavij in sicer zato, da je bolj pregledno in da se bralci najprej seznanijo z samim pojmom elektronskega poslovanja in da lahko vidijo katere elektronske prodajne poti nudijo banke, med njimi tudi Banka Celje d.d. ki smo jo vključili v diplomsko delo kot primer. Prvi del je tako namenjen razlagi pojma elektronskega poslovanja in razvoju le-tega. Dotaknili smo se tudi vrst elektronskega poslovanja, namenili nekaj besed prednostim in slabostim, ter varnosti elektronskega poslovanja, ki je zelo pomemben element elektronskega poslovanja, še zlasti v današnjih časih, ko se število uporabnikov povečuje. V tem delu smo tudi prikazali vrste elektronskih prodajnih poti, ki jih uporabljajo banke, kot so na primer: bančni avtomati, bančni kioski, pos terminali, telefonsko bančništvo, internetno bančništvo ter druge možne elektronske prodajne poti. V drugem delu pa smo kot primer vzeli Banko Celje d.d. in njene elektronske prodajne poti. Najprej smo nekaj besed namenili izključno Banki Celje d.d., njeni zgodovini in razvoju, nato pa se posvetili elektronskim prodajnim potem. Zaradi zaupnih podatkov, ki nam jih Banka Celje d.d. ne sme posredovati, smo bili omejeni z literaturo. Tako smo podatke črpali iz interneta in raznih brošur, ki so nam jih posredovali zaposleni na Banki Celje d.d. Klasični načini plačevanja s čeki in gotovino, postopoma izginjajo iz prometa, nadomeščajo pa jih sodobni načini plačevanja. Čemu bi nosili gotovino za plačevanje položnic in se izpostavljali nevarnosti ropa, ko pa lahko to izvršimo kar doma s klikom na miško, s tem pa prihranimo tudi pri času. Elektronsko poslovanje nam tako omogoča hitro in kakovostno izvajanje bančnih storitev.
Ključne besede: elektronsko poslovanje, vrste elektronskega poslovanja, elektronske prodajne poti, internet, komitent, bančni avtomati, informacijski terminali, bančni kioski, pos delovna mesta, internetno bančništvo, telefonsko bančništvo, mobilno bančništvo, klicni centri, pametna kartica, elektronska denarnica, interaktivna televizija, WAP, varnost elektronskega poslovanja, bančno pismo, plačilne kartice, digitalni podpis, Klik, Halo banka, PIN, spam, virusi, trojanski konji, črvi.
Objavljeno: 23.11.2009; Ogledov: 2560; Prenosov: 298
.pdf Celotno besedilo (811,74 KB)

8.
INFORMACIJSKA PODPORA KARTIČNEGA POSLOVANJA
Mojca Blažič, 2009, diplomsko delo

Opis: Razvoj informacijske tehnologije je glavni povzročitelj razvoja elektronskega poslovanja in s tem tudi elektronskega bančništva. Konkurenca je banke pripeljala do ponudbe različnih storitev preko telefona, bančnih avtomatov, interneta. Elektronsko bančništvo lahko opredelimo kot opravljanje vseh bančnih storitev, ki se opravljajo po elektronski poti. Elektronske bančne storitve so na voljo 24 ur na dan in 365 dni v letu, ki jih lahko opravimo kar iz domačega naslonjača, zato tudi ne potrebujemo pomoči bančnih uslužbencev. Elektronsko bančništvo lahko razdelimo na e-bančništvo med bankami, e-bančništvo pri poslovanju s strankami in e-bančništvo v banki. Za nas je najpomembnejša veja elektronsko bančništvo pri poslovanju s strankami. Razdelimo ga na bančništvo od doma, samopostrežne aparate in plačilne kartice. V Sloveniji se je razvoj kartičnega poslovanja začel v zgodnjih 90-ih letih, ko je Banka Koper razvila plačilno kartico Activa. Kasneje so se temu pridružile še ostale banke, in tako se je pričel razvijati kartični sistem v Sloveniji. Danes različne banke izdajajo različne vrste plačilnih kartic. Najpogostejše med njimi so Maestro, MasterCard in Visa. Nekatere izmed njih se uporabljajo samo v Sloveniji, druge pa so mednarodne kartice in se lahko uporabljajo tudi v tujini. Banke izdajajo tudi različne poslovne kartice, ki so namenjene poslovnežem in samostojnim podjetnikom, ki razpolagajo z denarjem podjetja. Veliko je tudi partnerskih kartic, s katerimi lahko pridobimo različne ugodnosti podjetij, ki skupaj z bankami izdajajo te kartice. Z razvojem kartic se povečuje tudi število zlorab. Za boljšo varnost je najbolje, da kartico takoj, ko jo dobite, podpišete. Priporočljivo je tudi redno pregledovanje bančnih izpiskov in preverjati, če so transakcije pravilno zabeležene. Danes že obstajajo laserske kartice, ki so opremljene z optičnim refleksijskim trakom in sodijo med najvarnejše kartice.
Ključne besede: elektronsko poslovanje, elektronsko bančništvo, plačilne kartice, bankomati, POS terminali
Objavljeno: 28.07.2010; Ogledov: 1357; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (1,58 MB)

9.
AD-HOC OMREŽJE V VOJAŠKI UPORABI
Matija Rakuša, 2010, diplomsko delo

Opis: V nalogi je podano stanje na področju podatkovnih kakor tudi govornih komunikacijah v enotah Slovenske vojske. S kritično analizo so podane slabosti in primerjave med sedanjimi kakor tudi novejšimi generacijami sistema vodenja. Analiza zajema in obdeluje govorne in slikovne podatke, ki so ključnega pomena za življenje vseh sodelujočih v Slovenski vojski in pa tudi v upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje. V praktičnem delu diplomskega dela so predstavljene meritve sprejete moči signala (TX), na terminalih tetra pri določenih razdaljah in različnih lokacijah. Del diplomskega dela je bil opravljen v Slovenski vojski, kjer se je testiral nov način prenosa govora in podatkov med uporabniki.
Ključne besede: Ad-hoc omrežje, TETRA, rasto, TTKS, digitalno omrežje, bazna postaja in terminali, brezžična senzorska omrežja
Objavljeno: 13.12.2010; Ogledov: 1789; Prenosov: 191
.pdf Celotno besedilo (4,55 MB)

10.
KRMILJENJE NAPRAV Z MOBILNIMI KOMUNIKACIJSKIMI TERMINALI
Uroš Auer, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi obravnavamo krmiljenje naprav v inteligentnih okoljih ob uporabi mobilnih komunikacijskih terminalov. V prvem delu predstavljamo zasnovo celotnega sistema, ARM razvojno ploščo, IR in Bluetooth tehnologijo, in razvojno ogrodje LWUIT za razvoj aplikacij na mobilnih komunikacijskih terminalih. V drugem delu diplome pa natančno predstavljamo sam razvoj BlueARM sistema. Sistem BlueARM smo razvili za inteligentno okolje laboratorija BQ.
Ključne besede: mobilni komunikacijski terminali, brezžično krmiljenje naprav, mobilne aplikacije, LWUIT ogrodje, bluetooth tehnologija, IR tehnologija
Objavljeno: 06.04.2011; Ogledov: 1811; Prenosov: 110
.pdf Celotno besedilo (5,55 MB)

Iskanje izvedeno v 0.31 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici