| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
PRIMERJALNA ANALIZA POSLOVNIH DRUŽBENIH OMREŽIJ
Gregor Glažar, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja odločitveni model pri izbiri poslovnih družbenih omrežij. Prvi del se osredotoča na sámo področje družbenih omrežij. V drugem delu smo podrobno predstavili poslovna družbena omrežja. Omejili smo se na pregled le nekaterih poslovnih družbenih omrežij. V tem delu smo določili ter opisali tudi kriterije, po katerih smo izvedli primerjalno analizo. V tretjem delu smo predstavili uporabo teorije odločanja. Na koncu tega poglavja smo vsako poslovno družbeno omrežje primerjali po kriterijih ter tako ugotavljali prednosti in slabosti. Na koncu smo povzeli rezultate raziskave in sprejeli oziroma zavrnili hipoteze, postavljene na začetku.
Ključne besede: družbena omrežja, poslovna družbena omrežja, poslovno mreženje, primerjalna analiza, teorija odločanja, odločitveni model.
Objavljeno: 26.05.2011; Ogledov: 1954; Prenosov: 273
.pdf Celotno besedilo (2,98 MB)

2.
IZDELAVA E-UČNEGA GRADIVA ZA PREDMET TEORIJA ODLOČANJA
Eva Potočnik, 2012, diplomsko delo

Opis: Živimo v dobi informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) in prav je, da izkoristimo vse prednosti, ki nam jih ponuja. IKT prinaša spremembe tudi v izobraževalni proces. Predavanja pri predmetu Teorija odločanja so potekala s pomočjo elektronskih prosojnic PowerPoint, študentom pa smo želeli omogočiti bolj interaktiven in lažji način učenja. V diplomski nalogi smo predstavili osnove teorije odločanja in opisali sisteme za podporo odločanju, ki so v vsakem podjetju nepogrešljivi. Predstavili smo tudi različne oblike izobraževanj in osnove elektronskega izobraževanja. Prednosti e-izobraževanja so krajevna in časovna prilagodljivost, prihranek časa in denarja, ažurna in bolj interaktivna gradiva ter večja motivacija za učenje. Glavni slabosti e-izobraževanja pa sta pomanjkanje socialnih stikov in komunikacije ter obvezna opremljenost z IKT. E-gradivo smo izdelali z orodjem za izdelavo e-gradiv CourseLab, na osnovi elektronskih prosojnic PowerPoint. E-gradivo obsega 12 modulov, vsak modul pa obsega snov posameznega poglavja. Za interaktivnost smo poskrbeli z različni gradniki. V študijskem letu 2011/2012 smo izdelano e-gradivo testno naložili v spletno učilnico Moodle, da bi pridobili povratno informacijo s strani študentov. Mnenje študentov smo preverili s kratkim vprašalnikom. Predloge študentov smo skrbno preučili in predstavili možnosti nadaljnjega razvoja e-gradiva. Poudarili smo pomembnost ažurnosti e-gradiva in izpostavili dejstvo, da samo z vsakoletno evalvacijo lahko poskrbimo za najvišjo kakovost e-gradiva, na ta način pa omogočimo, da bo e-gradivo študentom karseda zanimivo in ga bodo radi uporabljali.
Ključne besede: Teorija odločanja, e-gradivo, e-izobraževanje, CourseLab
Objavljeno: 02.10.2012; Ogledov: 1601; Prenosov: 145
.pdf Celotno besedilo (3,03 MB)

3.
RAZVOJ MOBILNE APLIKACIJE ZA IZBIRO NEPREMIČNINE
Lenart Jordan, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo vključuje raziskovanje odločitvenega problema izbire nepremičnine in implementacijo mobilne aplikacije za pomoč pri odločanju. V prvem delu diplomskega dela smo s pomočjo preliminarne raziskave v obliki ankete in analize podatkov identificirali funkcionalnosti, ki smo jih kasneje vključili v rešitev. V nadaljevanju smo predstavili osnovne pojme teorije odločanja ter naredili pregled odločitvenih metod. Poudarek je na metodah tipa MAUT, ki smo jih izbrali kot najprimernejše za uporabo v mobilni aplikaciji. V drugem delu diplomske naloge smo prikazali potek razvoja mobilne aplikacije in predstavili primer njene uporabe.
Ključne besede: teorija odločanja, odločitvene metode, MAUT, mobilne aplikacije
Objavljeno: 15.09.2016; Ogledov: 735; Prenosov: 81
.pdf Celotno besedilo (2,93 MB)

Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici