| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Obvladovanje tveganj v informacijski in komunikacijski dejavnosti
Alan Batagelj, 2018, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo definirali in opisali finančna in ostala tveganja ter obvladovanje teh. Opisali smo kratek pregled stanja mobilnih operaterjev na slovenskem in avstrijskem trgu ter opisali Telekom Slovenije in A1 Telekom Austria. Natančno smo opredelili tako tveganja izbranih družb kot obvladovanje teh tveganj in za obe podjetji opisali evolucijo procesa upravljanja s tveganji. Na koncu smo omenjeni proces med obema družbama primerjali ter navedli in opisali izzive družb in informacijske in komunikacijske dejavnosti. Naš cilj je bil ugotoviti ali imata izbrani družbi vpeljan celovit sistem upravljanja s tveganji in če se zavedata izzivov in groženj, ki jih prinašata tehnologija in prihodnost z roko v roki. Ugotovili smo, da imata obe izbrani družbi vpeljan učnkovit sistem upravljanja s tveganji ter da svoja tveganja učinkovito obvladujeta. Pri tem pa igrajo veliko vlogo vplivi iz zunanjega okolja kot je bil nastop gospodarske krize in vedno nove regulacije. Veliko vlogo igrajo tudi institucije Evropske unije, ki s svojo strategijo predstvljajo izzive v prihodnosti.
Ključne besede: tveganje, obvladovanje tveganj, telekomunikacija, katalog tveganj, evropska komisija
Objavljeno: 25.10.2018; Ogledov: 766; Prenosov: 132
.pdf Celotno besedilo (697,16 KB)

2.
Pomen evolucije pri razvoju novega izdelka
Rok Lapornik, 2017, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili celoten proces razvoja izdelka od začetne ideje do končnega izdelka. Proces je sestavljen iz več faz, ki smo jih opisali v primeru razvoja telekomunikacijskih naprav. S predhodno analizo razvoja smo raziskali trg in trend evolucije razvoja telefona. Na področju telekomunikacije smo opisali razvoj in izpopolnjevanje naprav ter omrežji. Tako smo na osnovi evolucijske krivulje prikazali trend nadaljnjega razvoja tega področja, ki danes intenzivno poteka z uvajanjem mnogih inovacij. Opisali smo najpomembnejše dogodke in mejnike, ki so razvoj telefona pripeljali na raven, kot jo imamo danes. Zaključili pa smo s pomenom pravilnega pristopa analize evolucije pri razvoju novega izdelka.
Ključne besede: razvoj novih izdelkov, telekomunikacija, aparat, telefon
Objavljeno: 08.11.2017; Ogledov: 719; Prenosov: 62
.pdf Celotno besedilo (2,08 MB)

3.
PRENOVA TELEKOMUNIKACIJSKEGA SISTEMA V PODJETJU
Primož Šuster, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Vloga komunikacije je imela vedno pomembno vlogo. Velikega pomena je tudi v organizacijah. Diplomsko delo smo razdelili na dva dela. V prvem delu smo se posvetili teoretičnemu delu. V tem sklopu smo si podrobneje ogledali stacionarno telefonijo, mobilno telefonijo, VOIP tehnologijo ter GSM storitve in njihove delovanje. V drugem delu pa smo preučili trenutno stanje v podjetju. Opisali smo trenutno stanje telefonije in njene strukture. S SWOT analizo smo pogledali stanje pred prenovo. S pomočjo večkriterijskega odločitvenega modela, narejena z orodjem DEXi, smo si pomagali pri odločitvi o izbiri novega telefonskega ponudnika. Podrobneje smo pregledali vsak kriterij posebej. Primerjali smo strukturo telekomunikacij ter stroškov pred prenovo in po njej.
Ključne besede: - telekomunikacija - IP telefonija - VoIP - protokoli - odločanje
Objavljeno: 03.10.2016; Ogledov: 757; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (1,26 MB)

4.
PODATKOVNI MODEL ZA MANJŠE TEHNOLOŠKO PODJETJE
Miha Klarič, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Danes v vsakem podjetju potrebujemo ustrezne podatkovne modele, ki olajšajo delo zaposlenim in pripomorejo k urejenemu sistemu delovanja. Podatkovni modeli morajo biti prilagojeni podjetju in panogi, s katero se ukvarjajo. Težko si predstavljamo podjetje, ki nima ustreznega podatkovnega modela, a posluje učinkovito ter uspešno. V diplomski nalogi je prikazan obstoječ podatkovni model, ki sem ga prilagodil potrebam zaposlenih za učinkovitejše delovanje. V obstoječem podatkovnem modelu sem s pomočjo zaposlenih našel pomanjkljivosti, ki zavirajo delovanje. Enotno upravljanje, enako razumevanje in skupno lastništvo podatkov, natančnost in učinkovitost so temelji novega podatkovnega modela, ki smo ga oblikovali. Nov model je pripravljen na podlagi izkušenj, ki smo jih pridobili z delom v podjetju MOBIK d.o.o.
Ključne besede: baze podatkov, podatkovni model, telekomunikacija, učinkovitost
Objavljeno: 25.08.2015; Ogledov: 637; Prenosov: 72
.pdf Celotno besedilo (964,04 KB)

5.
UPORABA TELEMATSKIH TEHNOLOGIJ ZA ORGANIZIRANJE, INFORMIRANJE TER KONTROLO TRANSPORTA
Marjetka Mastnak, 2010, diplomsko delo

Opis: Z uporabo telematskih tehnologij, ki združujejo informacijske ter telekomunikacijske tehnologije lahko uresničimo visoke potenciale informacijske družbe. Aplikacije s področja transportne telematike, igrajo pomembno vlogo pri zagotavljanju mobilnosti in pripomorejo k varnejšemu, čistejšemu in najbolj pomembno učinkovitejšemu transportu, v izogib zastojem in odvečnim potem, zmanjšanjem številu nesreč, povečanjem produktivnosti in izkoristka infrastrukture, zmanjševanje porabe energije in onesnaževanje okolja.
Ključne besede: transportna telematika, telematske tehnologije, telekomunikacija, informacijski sistemi
Objavljeno: 03.06.2010; Ogledov: 1755; Prenosov: 212
.pdf Celotno besedilo (2,50 MB)

6.
Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici