| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 25
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Recikliranje tekstilnih materialov : diplomsko delo univerzitetnega študija
Mojca Topolšek, 1999, diplomsko delo

Ključne besede: recikliranje, tekstilni materiali, tektilni odpadki
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1689; Prenosov: 0

8.
RAZISKAVA NAVZEMANJA VLAGE V OBLAČILIH
Frida Erhatič, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo raziskali navzemanje vlage tekstilnih vlaken različne surovinske sestave v oblačilih. Proučili smo povezave med zračno prepustnostjo, gostoto niti v tkanini, surovinsko sestavo, postopki plemenitenja in navzemanjem vlage vlaken. V raziskavi smo uporabili neobdelane, beljene, 5 krat prane, 10 krat prane in 14 krat prane vzorce. Meritve navzemanja vlage opravljene pri standardnih pogojih na napravi Moisture Analyzer-a HB43 in meritve zračne prepustnosti na aparatu za določanje zračne prepustnosti Karl Schröder, so pokazale, da je vsebnost vlage odvisna od obdelave tekstilije. Neobdelan vzorec ima višjo sposobnost navzemanja vlage in večjo zračno propustnost kot beljeni oziroma prani vzorec.
Ključne besede: tekstilni materiali, vlaga, absolutna zračna vlaga, relativna zračna vlaga, navzemanje vlage, sorbcijske lastnosti, prepustnost zraka.
Objavljeno: 16.09.2009; Ogledov: 2018; Prenosov: 208
.pdf Celotno besedilo (620,84 KB)

9.
ANALIZA NAPAK NA OSNOVI POVRATNIH INFORMACIJ IZ REKLAMACIJ
Martina Breznik, 2009, diplomsko delo

Opis: Kakovost je skupek značilnosti in značilnih vrednosti nekega izdelka ali storitve glede na njegovo primernost in izpolnjevanje točno določenih in predpostavljenih potreb. Zahteve postavlja seveda kupec oziroma tržišče. Pomemben kapital podjetja je zadovoljen kupec, prav tako pa zagotovilo za uspešno poslovanje v prihodnosti. Le od zadovoljnega kupca je mogoče pričakovati, da bo ostal lojalen podjetju in za naslednji nakup ne bo izbral enega od konkurentov. Problem, ki smo ga v tem diplomskem delu obravnavali so izboljšave procesa na osnovi analize reklamacij v podjetju Razgoršek d.o.o. Kakovost izdelka in storitve je v času vedno večje konkurence ter vedno večjih zahtev in potreb kupcev poleg cene in spoštovanja rokov dobave odločilni dejavnik uspešnosti podjetja. Namen diplomske naloge je prispevati k boljši uporabi informacij iz reklamacij, ki lahko služijo kot orodje za izboljšanje kakovosti izdelka in s tem vplivajo na uspešnost podjetja. V diplomskem delu smo želeli prikazati kako pomembno je prikazovanje kakovosti. Za obvladovanje kakovosti mora imeti podjetje organizirano ustrezno službo za zagotavljanje kakovosti, zato je eden najpomembnejših korakov nakupovalnega procesa pravilna in primerna izbira dobavitelja.
Ključne besede: kakovost, tekstilni materiali, reklamacija, napaka, dobavitelj
Objavljeno: 02.10.2009; Ogledov: 2115; Prenosov: 157
.pdf Celotno besedilo (14,37 MB)

10.
OBLIKOVANJE NOTRANJIH PROSTOROV IN ELEMENTOV PO KITAJSKI METODI FENG SHUI
Romy Tavčar, 2010, diplomsko delo

Opis: Sodobni način življenja nam ne daje dovolj časa, da bi sproščeno živeli z naravo in ugotavljali vplive okolja na počutje in potek usode. Danes se soočamo z izjemnim tehnološkim napredkom in z vedno manj znanja o naravi. Bogastvo se meri s količino prostega časa, ki si ga lahko privoščimo. Zavedanje o tem, da tega ni možno kupiti ali nadomestiti z nobeno materialno vrednoto in da je to dosegljivo z višjo stopnjo zavedanja, nam odpira vrata v svobodo in brezčasnost. Ta raj je zunaj dosega našega uma in je dosegljiv le redkim. Feng Shui nas usmerja prav v to smer, uporablja metode izračunov dvigajočih se ali padajočih življenjskih energij v različnih časovnih obdobjih, različnih krajih, hišah in stanovanjih, pri različnih tipih ljudi. Z različnimi metodami lahko določimo najbolj ugodna mesta v prostorih in tem izračunom prilagodimo gradnjo in opremljanje hiš ali stanovanj. Veliko Kitajcev se vsako leto posvetuje z astrologi o gibanju življenjskih energij, vključno z njihovo, in se na podlagi tega odločajo o tem, kdaj je pravi čas za poroko, obnovo ali gradnjo hiše. Nekateri principe astrologije upoštevajo celo pri načrtovanju otrok. Temeljna podmena Feng Shuja je torej, da vse, kar nas obdaja, tudi najmanjše podrobnosti opreme in okrasja, prispeva k uresničevanju življenjskih ciljev ali pa jih ovira. Če razumemo energijske tokove, ki se pretakajo v vesolju in skozi naše telo, lahko uredimo svoje bivalno in delovno okolje tako, da nam bo pomagalo doseči zastavljene cilje. Namen diplomskega dela je torej bil seznaniti ljudi s kitajsko filozofijo in umetnostjo oblikovanja Feng Shui. Kot bomo kasneje razbrali, je Feng Shui moč uporabiti v različne namene in na različne načine. Omogoča nam, da v okolju - lastnem domu ali v poslovnih prostorih - najdemo takšno mesto, ki nam energijsko najbolj ustreza. Pouči nas o pomenu barv, oblik, simbolov, nevidnih in močno delujočih energij v različnih materialnih ali nematerialnih oblikah. Kot zaključek ugotovimo, da nam uporaba Feng Shui metod povsem spremeni življenje. Najmanj, kar lahko dosežemo, je izboljšanje splošnega počutja, sledi izboljšanje osebne in poslovne ravni.
Ključne besede: oblikovanje prostorov in elementov, Feng Shui, tekstilni materiali, barve in vzorci, življenjska energija
Objavljeno: 26.10.2012; Ogledov: 1493; Prenosov: 108
.pdf Celotno besedilo (3,17 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici