| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Parametriranje napajalnika Sinamics s120 in uporaba za pogon transportnega traku : diplomsko delo
Boris Nikić, 2019, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava pogon transportnega traku, ki ga poganja asinhronski motor napajan s siemensovim napajalnikom. Najprej je predstavljen napajalnik SINAMICS S120 in enote iz katerih je sestavljen. Poudarek je na spoznavanju siemensovega programskega orodja za nastavljanje parametrov napajalnika. Pridobljeno znanje smo uporabili pri parametriranju pogona transportnega traku. Posneli smo časovne poteke napetosti, frekvence, toka in hitrosti za različne primere zagona in ustavljanja transportnega traku. Na koncu naloge so predstavljeni rezultati in analiza posnetih časovnih potekov.
Ključne besede: parametriranje napajalnika, električni pogoni, tekoči trak
Objavljeno v DKUM: 07.06.2019; Ogledov: 1346; Prenosov: 85
.pdf Celotno besedilo (4,27 MB)

2.
Avtomatizacija transportne linije tobaka
Vid Sovič, 2017, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga predstavlja izdelavo transportne linije tobaka. Naloga transportne linije je kontrolirano doziranje tobaka na že obstoječo linijo. Na ta način bo povečana produktivnost obrata. Linija je bila zgrajena za tobačno tovarno Monus v Srbiji. Pri izdelavi sta sodelovali podjetji Eltras, d.o.o, ki je naredila strojni del linije, ter podjetje Jan&Florjan, ki je izdelalo električni in programski del linije. V diplomski nalogi je opisana zgradba in opis delovanja transportne linije, izbor in opis posameznih komponent krmilnega sistema, opis električne vezave, izdelava programa, ter opis montaže in testiranja transportne linije.
Ključne besede: transporter, transportna linija, glavni tekoči trak, nagibni mehanizem, frekvenčni pretvornik, fotocelica
Objavljeno v DKUM: 24.10.2017; Ogledov: 1845; Prenosov: 182
.pdf Celotno besedilo (2,85 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
TEKOČI TRAK KOT UČNI PRIPOMOČEK
Andrej Kous, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen celoten potek načrtovanja in izdelave tekočega traku, ki se bo uporabljal v učne namene. Tekoči trak je zasnovan tako, da se ga da enostavno sestaviti, spreminjati in nadgrajevati. Diplomsko delo vsebuje kratka navodila za sestavo tekočega traku, metode testiranj, rezultate in primerjavo med zahtevanimi in dejanskimi vrednostmi.
Ključne besede: tekoči trak, učni pripomoček, transportni sistem
Objavljeno v DKUM: 13.09.2016; Ogledov: 1643; Prenosov: 202
.pdf Celotno besedilo (12,03 MB)

4.
Pakiranje baterij na tekočem traku z robotom Fanuc M-1iA
Bernie Bezenšek, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo se ukvarjali s problemom robotiziranega pakiranja baterij na tekočem traku. Različne baterije se transportirajo s tekočim trakom, robotski vizualni sistem s kamero pa jih zazna, razpozna in lokalizira. Robotski sistem sledi baterijam na tekočem traku, jih pobira med premikanjem, sortira in zlaga v namensko embalažo. Sistem smo nadgradili z dodatnim tekočim trakom za transport embalaže in električnim prstnim prijemalom. Oblikovali in izdelali smo posebne prste za prijemalo, ki lahko zgrabijo dva različna tipa baterij. V diplomi je predstavljena zasnova laboratorijske robotske celice z industrijskim robotom Fanuc M-1iA, programiranje robotskega sistema, predstavljeni pa so tudi eksperimentalni rezultati delovanja robotske aplikacije.
Ključne besede: robot Fanuc M-1iA, tekoči trak, vizualno sledenje, pakiranje baterij
Objavljeno v DKUM: 06.09.2016; Ogledov: 1367; Prenosov: 133
.pdf Celotno besedilo (2,99 MB)

5.
Vpeljava tekočega traku za sprejemanje paketnih pošiljk na poštni enoti 3102
Gregor Rošer, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu bomo predstavili in analizirali obstoječe stanje sprejemanja paketnih pošiljk na poštni enoti 3102 v Celju. Predvsem se bomo osredotočili na procese sprejemanja paketnih pošiljk, pri katerih se pojavijo pomanjkljivosti, ki iz logističnega vidika niso najbolj učinkoviti. Logistične probleme, ki nastanejo zaradi pomanjkljivosti, bi rešili z vpeljavo tekočega traku, ki bi potekal skozi celotno dvorano in bi pakete prenesel z mesta, na katerem se razklada polno tovorno vozilo, do mesta nakladanja na prazno tovorno vozilo. S pomočjo tekočega traku bi odpravili pojav preobremenjenosti delavcev, ki nastane zaradi prekomernega prestavljanja paketov, odvečnega čakanja delavcev ter prenatrpanosti dvorane. Odprava pomanjkljivosti bi pripomogla k hitrejšemu in lažjemu sprejemu paketnih pošiljk, saj bi zaposleni potrebovali manj časa za sprejem paketov, kar bi nazadnje pomenilo zmanjšanje stroškov in hitrejše pošiljanje paketov.
Ključne besede: pošta, paket, sprejemanje paketov, tekoči trak
Objavljeno v DKUM: 29.09.2015; Ogledov: 816; Prenosov: 113
.pdf Celotno besedilo (892,40 KB)

6.
Optimizacija serijske proizvodnje mesoreznic
Marjan Strašek, 2013, diplomsko delo

Opis: Optimizacija je v serijski proizvodnji izjemno pomembna, saj lahko že z samo eno spremembo povečamo število izdelkov ali pa zmanjšamo stroške. V diplomski nalogi sem analiziral serijsko proizvodnjo mesoreznic podjetja SASPRO d.o.o. V proizvodnji je prihajalo do ozkih grl in velikih transportnih stroškov zaradi montaže. Posledično smo se odločili, da bomo sprojektirali novo montažno linijo. Z novo montažno linijo potrebujemo eno delovno mesto manj, kateremu bomo dodelili druge delovne operacije v podjetju. Proizvodnja pa je tako tudi bolj pregledna in urejena.
Ključne besede: optimiranje, tekoči trak, operacija, delovno mesto, takt, normativni čas, organizacijska struktura, montaža
Objavljeno v DKUM: 17.10.2013; Ogledov: 1761; Prenosov: 221
.pdf Celotno besedilo (7,03 MB)

7.
DVIŽNA NAPRAVA ZA MANIPULACIJO VZTRAJNIKOV
Peter Jandrić, 2009, diplomsko delo

Opis: V podjetju Cimos Tam Ai d.o.o. na začetku in koncu tekočega traku delavci s pomočjo zastarelih žerjavnih dvigal prestavljajo izdelke iz traku na zabojnike in obratno. Žerjavna dvigala so zastarela in neučinkovita, zato jih je bilo potrebno nadomestiti s sodobnimi avtomatskimi manipulatorji.
Ključne besede: konstruiranje, avtomatski manipulator, SolidWorks, avtomatizacija, tekoči trak, funkcijska struktura, p0nevmatski elementi
Objavljeno v DKUM: 18.01.2010; Ogledov: 2748; Prenosov: 322
.pdf Celotno besedilo (10,54 MB)

Iskanje izvedeno v 0.61 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici