| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Reorganizacija sistema skladiščenja gotovih izdelkov v podjetju Tajfun, d. o. o. : diplomsko delo univerzitetnega študija
Sonja Nuč, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Podjetje Tajfun Planina, d. o. o., se ukvarja s proizvodnjo gozdarskih strojev. Podjetje gotove izdelke skladišči v skladišču velikosti 450 m2, ki je bila zgrajeno leta 2004. Žal je prostor, namenjen skladiščenju gotovih izdelkov, kmalu izgubil prvotni pomen, saj se dandanes za skladiščene namene gotovih izdelkov uporablja samo še približno 185 m2. Poleg tega se paleta gotovih izdelkov v podjetju širi, kar dodatno utemeljuje dejstvo, da omenjeni prostori ne ustrezajo več zahtevam kapacitet, prav tako pa nimajo označenih transportnih poti ter odlagalnih mest. Prenova sistema skladiščenja je v osnovi izdelana iz dveh zornih kotov. Kot prvo smo pogledali zahteve glede na dolgoročni strateški plan podjetja, kot drugo pa smo skušali zadostiti vsem osnovnim zahtevam za optimalno uskladiščenje, komisioniranje ter sam naklad gotovih izdelkov, naj si bo to kamiona ali kontejnerja. Osnova za določitev omenjenega je pretočna in zalogovna zmogljivost skladišča glede na potrebe obstoječih gotovih izdelkov kakor tudi novih izdelkov, ki se šele uveljavljajo na trgu. Prenovljeni skladiščni prostori tako zadostujejo predvidenim potrebam razširitve montažnih linij, hkrati pa optimalnim pogojem za kompletno skladiščno poslovanje.
Ključne besede: skladišče, tehnologija skladiščenja, pretočna zmogljivost, zalogovna zmogljivost
Objavljeno: 17.05.2011; Ogledov: 1753; Prenosov: 303
.pdf Celotno besedilo (8,13 MB)

3.
LOGISTIČNA ANALIZA SKLADIŠČENJA V PODJETJU ALPOS POSEBNE STORITVE
David Arbajter, 2012, diplomsko delo

Opis: Podjetje Alpos posebne storitve, d.o.o. je proizvodno podjetje, ki proizvaja trgovinsko opremo, ladijsko opremo in gostinsko opremo. Za izdelavo vseh proizvodov uporabljajo eno skladišče, v katerem prihaja do prostorske stiske zaradi talnega skladiščenja. Tekom diplomskega dela je predstavljeno obstoječe stanje skladiščnega poslovanja proizvodnega podjetja. Problematika, ki se pojavlja pri skladiščnem poslovanju je predstavljena v kritični analizi diplomskega dela, ki se odraža v neracionalni porabi časa izvajanja celotnega procesa skladiščenja, prostorski stiski in nepotrebnim številom manipulacij. V okviru diplomskega dela je predstavljena rešitev v obliki reorganizacije skladiščnega prostora. Predlagana je uvedba skladiščnih regalov, kjer bi talno odlaganje TSE skladiščili v paletni regal. Z uvedbo skladiščnih regalov bi bistveno izboljšali skladiščno poslovanje, saj bi pridobili na prostoru za skladiščenje TSE, skrajšali bi čas celotne skladiščne dejavnosti, posledično pa bi s tem zmanjšali tudi skladiščne stroške. Poleg načrtovanja regalnega skladišča, je predstavljena tudi kalkulacija, oz. ocenjena investicijska vrednost uvedbe regalnega skladiščnega sistema v obravnavanem podjetju.
Ključne besede: skladišče, tehnologija skladiščenja v paletne regale, načrtovanje, analiza skladiščenja
Objavljeno: 07.09.2012; Ogledov: 980; Prenosov: 69
.pdf Celotno besedilo (1,72 MB)

4.
Prenova procesa skladiščenja v hladilnici podjetja Intereuropa d.d.
Barbara Baklan, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavljamo podjetje Intereuropa d.d., eno izmed vodilnih ponudnikov logističnih storitev v Sloveniji in JV Evropi. Pri podjetju Intereuropa d.d., smo se osredotočili na skladiščne procese na oddelku hladilnice. V omenjenem podjetju se srečujejo predvsem s problemom časovnih izgub v skladiščnem poslovanju. Praktični del diplomskega dela, ki sledi teoretičnemu, je vsebinsko dvodelen. V prvem delu poročila smo natančno opisali in grafično z orodjem Aris prikazali obstoječe stanje, z detajlnim opisom hladilnice in potekom procesa skladiščenja v njej. S pomočjo ASMI simbolov smo izdelali procesno karto in s pomočjo vzročno-posledičnega diagrama ponazorili vzroke za nastanek problema po posameznih vzročnih področjih. V drugem delu naloge smo predstavili predloge izboljšav in sprememb. Ocenili smo učinke predlogov, pogoje za uvedbo rešitev ter možnosti za nadaljnji razvoj.
Ključne besede: skladišče, proces skladiščenja, skladiščna tehnologija
Objavljeno: 22.10.2013; Ogledov: 1102; Prenosov: 163
.pdf Celotno besedilo (2,36 MB)

5.
Preoblikovanje skladišča tekstilne industrije za potrebe predelave polimerov
Jaka Štefančič, 2015, magistrsko delo

Opis: Skladiščno poslovanje je ena izmed pomembnih aktivnosti v podjetju. Podjetja se dandanes nenehno spopadajo z zagotavljanjem konkurenčnosti, pri čemer imata skladišče in skladiščno poslovanje pomembno funkcijo. Podjetje MAKOP d.o.o. se ukvarja z brizganjem in ekstruzijo plastike. Zaradi neurejenega skladišča in posledično celotnega skladiščnega poslovanja se ukvarjajo s številnimi problemi. V magistrskem delu smo predstavili novo, tj. posodobljeno skladišče, s katerim smo uspeli optimizirati skladiščno poslovanje podjetja. Obenem smo z uporabo nove nakladalne ploščadi zagotovili ločitev skladišča od proizvodnje, kar pri dejavnosti, s katero se ukvarjajo v podjetju, predstavlja pogoj za pridobivanje zahtevnejših projektov avtomobilske industrije. V podjetju si bodo z investicijo v skladišče tako pridobili tudi strateško prednost pred konkurenco, saj bodo zaradi ločitve proizvodov od skladišča imeli boljše pogoje za delo in s tem kakovostnejše proizvode. S tega vidika predstavlja investicija tudi pomembno strateško potezo za dolgoročno zagotovitev proizvodnje v podjetju. V zaključnem delu magistrske naloge smo predstavili stroškovno vrednost investicije in na podlagi prihrankov zaradi skrajšanih skladiščnih procesov določili čas povrnitve investicije.
Ključne besede: Skladiščno poslovanje, vizija podjetja, strategija podjetja, skladiščni procesi, tehnologija skladiščenja v paletne regale.
Objavljeno: 08.05.2015; Ogledov: 1136; Prenosov: 97
.pdf Celotno besedilo (3,77 MB)

Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici