| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Prenova spletne strani izvajalca tehničnih pregledov
Rosana Novak, 2021, diplomsko delo

Opis: Podjetje nudi različne storitve, ki se med seboj povezujejo. Zaradi slabše predstavitve storitev in ne prilagojene spletne strani mobilnim napravam smo se odločili spletno stran posodobiti. Cilj je stranske storitve na spletni strani postaviti v ospredje in nadgraditi vsebino glavnih storitev. Potencialne stranke bi s tem na enem mestu opravile več storitev hkrati. Čakanje na opravljanje storitev se bo skrajšalo s prijavo na obveščanje s spletnim obrazcem. Obveščanje se bo samodejno poslalo na e-poštni naslov, ki je bil oddan na spletnem obrazcu, 14 dni pred potekom obveznih storitev. Obveščeni bo tako pravočasno prišel na obvezno opravljanje storitev in se tako izognil nepotrebnim stroškom. Prav tako bo na spletni strani kalkulator, s katerim pridobimo informativni izračun stroškov, da se lahko pripravimo na znesek, saj plačilo z gotovino prinaša dodaten popust. Z objektnim skriptnim programskim jezikom JavaScript sta bila izdelana spletni obrazec za obveščanje in kalkulator za informativni izračun stroškov. Celotno oblikovanje prototipa spletne strani je bilo izdelano ročno v Visual Studio Code. V sodelovanju s podjetjem načrtujemo zmanjšanje stroškov spletne strani. Tako so na spletni strani objavljene le lastne fotografije podjetja. V nadaljevanju bomo vključili članke podjetij, ki sodelujejo pri storitvah, in lokalne izvajalce, ki bi želeli promovirati svoje storitve. Do objave spletne strani v času izdelave zaključnega dela ni prišlo.
Ključne besede: spletna stran, tehnični pregled, mobilna naprava, HTML, JavaScript
Objavljeno: 01.04.2021; Ogledov: 57; Prenosov: 19
.pdf Celotno besedilo (2,25 MB)

2.
Inovativen pristop pregleda vagonov s pomočjo qr kode
Matic Goter, 2017, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljeno delo preglednikov vagonov ter potek dela tehničnih pregledov na vagonih. Zajet je postopek usposabljanja strokovnih delavcev za omenjeno delovno mesto in potrebna delovna oprema v skladu s predpisi. Dokument vsebuje razna navodila in predpise o ravnanju s tovornimi in prav tako s potniškimi vagoni. Predstavljena je tudi QR koda, namen njene uporabe ter njeno delovanje. Opisan je inovativen postopek pregleda tovornih in potniških vagonov s pomočjo QR kode. Potreba oziroma zanimanje po posodobitvi sedanjega poteka dela s strani preglednikov vagonov je izražena tudi s kratkimi anketami. V nalogi so podani izračuni stroškov same investicije ter prednosti in slabosti inovativnega pristopa pregledovanja vagonov.
Ključne besede: QR koda, pregledniki vagonov, tehnični pregled vagonov, inovativni sistem pregleda vagonov, inovativni sistem listanja vagonov
Objavljeno: 25.05.2017; Ogledov: 919; Prenosov: 82
.pdf Celotno besedilo (3,87 MB)

3.
Prehod iz tiskanih verzij embalažnih načrtov tehničnega pregleda na tehnični pregled elektronskih verzij
Karmen Slak, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu bomo najprej predstavili problem velike porabe papirja in barve pri tiskanju embalažnih načrtov, za katerega bomo poizkušali najti najboljšo rešitev. Do velike porabe papirja prihaja zaradi tiskanja vseh zrisanih embalažnih načrtov in vse spremne dokumentacije, ki je bila osnova za izris načrta. Rešitev bo vključevala prehod iz klasičnih fizičnih verzij embalažnih načrtov na elektronske verzije, v takšnem obsegu, kolikor je to mogoče. Elektronske verzije embalažnih načrtov bi tehnični pregledovalci pregledovali na dodatnem računalniškem ekranu. Določili bomo cilje diplomskega dela in metode dela, s katerimi si bomo pomagali pridobiti potrebne informacije za dosego cilja. Teoretično bomo bolj podrobno predstavili embalažo, kaj predstavlja in kakšne vrste embalaže poznamo v farmacevtski industriji. Predstavili bomo vrste in izgled embalažnih načrtov. V nadaljevanju bomo predstavili okolje, v katerem opazujemo delovni proces, opisali bomo podjetje, v katerem se odvija opazovani delovni proces, ter predstavili dejansko stanje okolja oz. oddelka, v katerem bomo opazovali proces dela. S kritično analizo bomo prikazali glavne vire oz. dejavnike za nastali problem in opisali vzroke. Podali bomo predlog rešitve za problem in to prikazali s teoretično izboljšavo po uvedbi predloga rešitve.
Ključne besede: embalažni načrt, PixelProof, DocuProof, zloženka, kliše, navodilo, tehnični pregled
Objavljeno: 28.01.2015; Ogledov: 614; Prenosov: 75
.pdf Celotno besedilo (1,61 MB)

4.
REGISTRACIJA MOTORNIH VOZIL S POREKLOM IZ DRUGE DRŽAVE ČLANICE
Tjaša Zagorc, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavano področje registracije motornih vozil s poreklom iz druge države članice EU, predvsem v luči novega razlagalnega sporočila Komisije, ki velja od 9. maja 2009 dalje. Pred registracijo v Republiki Sloveniji morajo biti vozila odobrena v skladu s homologacijskimi predpisi, ki so usklajeni s predpisi držav članic EU. Vozila, ki so bila že odobrena in registrirana v kateri od držav članic EU, morajo biti pred registracijo identificirana, kar pomeni, da se tehnični podatki o vozilu zberejo, preverijo in vnesejo v enotno državno podatkovno bazo. Posamična odobritev in identifikacija vozila se izvaja v pooblaščenih kontrolnih organih z izvedbo predpisanega postopka in se zaključi z izdajo potrdila o skladnosti, ki je osnova za registracijo vozila. Kljub temu, da je področje homologacije in registracije vozil v državah članicah že bilo izčrpno urejeno z Razlagalnim sporočilom iz leta 1996, je bil prenos motornega vozila v drugo državo članico še vedno predmet mnogih pritožb, zlasti glede postopkov homologacije in registracije. Z namenom še dodatno olajšati nakup motornega vozila v drugi državi članici, ali prenos motornega vozila v drugo državo članico, je Evropska komisija 24.3.2007 izdala Razlagalno sporočilo o postopkih za registracijo motornih vozil s poreklom iz druge države članice, ki velja od 9. maja 2009 dalje in v katerem so navedena pravila, ki olajšujejo nakup vozila v drugi državi članici. Poleg slednjega pa je bila sprejeta tudi Uredba 764/2008/ES, ki se je začela uporabljati 13. maja 2009. Ta uredba opredeljuje pravice in obveznosti držav članic in podjetij, ki želijo prodajati proizvod, ki se zakonito prodaja v drugi državi članici in je kot takšna prav tako pomembna za uporabo načela prostega pretoka blaga.
Ključne besede: homologacija, certifikat o skladnosti, zavarovanje civilne odgovornosti, nacionalna odobritev, tehnični pregled, registrska tablica
Objavljeno: 15.07.2010; Ogledov: 1660; Prenosov: 141
.pdf Celotno besedilo (565,30 KB)

5.
SISTEM REGISTRACIJE VOZIL V PODJETJU AVTOTEST D.O.O.
Mitja Puhar, 2009, diplomsko delo

Opis: Registracija vozil v republiki Sloveniji ima že dolgo zgodovino. Smo država članica Evropske Unije, ki razpolaga z eno izmed najboljših baz podatkov registriranih vozil znotraj Evropske Unije. Baza matičnega registra vozil razpolaga s podatki, ki so ključni za pregledno in ažurno spremljanje podatkov o vozilih v Republiki Sloveniji. Baza podatkov omogoča statistično spremljanje vozil na raznih področjih in daje smernice bodočega razvoja voznega parka v Republiki Sloveniji. Sama računalniška baza je brez pomena, če jo ne vzdržujejo usposobljeni in dosledni delavci. V tem primeru so to referenti na tehničnih pregledih in upravnih enotah. Delo ljudi, ki bazo vzdržujejo, je ključnega pomena za delovanje baze. Delo referentov je odgovorno in zahtevno. Vsakodnevno delo z velikim številom vozil zahteva točnost podatkov o vozilih in lastnikih vozil. Dosledno upoštevanje navodil zakona in nekaj človeškosti naredi dobrega referenta. Vse te vrline referent pridobi s prakso in delovnimi izkušnjami. Pohvalno je, da je Republika Slovenija razvila zelo dober sistem izobraževanja referentov. Šele po opravljenem izobraževanju, ki traja eno leto, lahko referent samostojno dela za okencem. Taka strokovnost je garant za prihodnost, ki bo temeljila na še večji izmenjavi podatkov. Samo dobro usposobljeni ljudje, ki delajo na področju registracije vozil, bodo kos tej nalogi. Organizacija, ki opravlja registracijo vozil in tehnične preglede, lahko raste in se razvija samo s strokovno usposobljenimi kadri. Podjetje Avtotest d.o.o. razpolaga z usposobljenimi kadri, kar pripomore tudi k dobremu poslovnemu izidu. V prihodnje bo potrebno zagotoviti še večjo računalniško znanje za vse zaposlene v podjetju Avtotest d.o.o. To je garancija bodočega razvoja podjetja in še izboljšanja vsakoletnega poslovnega izida.
Ključne besede: registracija vozil, tehnični pregled, administrativna storitev, baza podatkov matičnega registra vozil, referent, izmenjava podatkov in informacij, strokovnost.
Objavljeno: 02.12.2009; Ogledov: 2597; Prenosov: 258
.pdf Celotno besedilo (8,55 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici