| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Sekundarna fekalna kanalizacija v MO Ptuj - tehnične rešitve
Jaka Zorko Vrabič, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so opisani področje vodnega gospodarstva, odprava odpadne vode, pomembnost te panoge in negativni vplivi nepravilnega ravnanja z odpadnimi vodami. Predstavljena sta stanje odpadnih vod Mestne občine Ptuj in projekt Celovito varovanje vodnih virov podtalnice Dravskega in Ptujskega polja, s katerim se skuša le-to izboljšati. Na praktičnem primeru smo prikazali izgradnjo sekundarne fekalne kanalizacije na območju Sodnice–Suha veja, ki spada k omenjenemu projektu. Podrobneje smo zaradi primerljivosti z ostalimi predstavili tehnične lastnosti glavnega niza, niza S4-1.0, elemente katerega smo skupaj s tehnologijami opisali vzporedno s smerjo odtekanja vode iz objekta v omrežje.
Ključne besede: gradbeništvo, odvajanje, kanalizacija, fekalne vode, tehnične rešitve
Objavljeno: 09.10.2020; Ogledov: 335; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (4,74 MB)

2.
TEHNIČNE REŠITVE SODOBNIH GARAŽNIH SISTEMOV
Vanja Praznik, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je na kratko predstavljena zgodovina oziroma razvoj sodobnih garažnih sistemov. Opisane so tehnične rešitve manjših garažnih sistemov, kot so parkirne dvižne ploščadi, kombinirane naprave in drsne ploščadi. Prav tako so predstavljene tehnične rešitve večjih garažnih sistemov, kamor spadajo parkirni stolpi, nivojski sistemi in kombinirani sistemi. Navedena je tudi analiza parkirnih sistemov v naši državi, in sicer že obstoječe izgradnje kot tudi možnosti uporabe sistemov v mestnih središčih in drugod. V zadnjem delu diplomske naloge so predstavljene novosti pri tehničnih sistemih izgradenj sodobnih sistemov parkiranja in njihov nadaljnji razvoj.
Ključne besede: garažni sistemi, tehnične rešitve, dvižne ploščadi, kombinirane naprave, avtomatski parkirni sistemi
Objavljeno: 16.06.2011; Ogledov: 2625; Prenosov: 125
.pdf Celotno besedilo (1,20 MB)

3.
IZVEDBA PREHODA ZA VODNE ORGANIZME V VERIGI HE NA SPODNJI SAVI
Amel Jašić, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga vsebuje izvedbo prehoda za vodne organizme na spodnji Savi. V samem uvodu se seznanimo s ključno besedo migracije rib, s katero skušamo razumeti zakaj so potrebni tovrstni objekti. Vključili smo tudi zakonodajo in politiko, ki sta nujni za zaščito ribjih vrst ter njihovih naravnih habitatov. Sledi opis prehoda za vodne organizme na HE Blanca pri katerem je sam opis razdeljen na vtočni-betonski del ter na sonaravni del odseka. V nadaljevanju smo dodali tudi delovanje samega prehoda pri HE Blanca. Na samem koncu pa se še seznanimo z možnimi rešitvami, karakteristikami in pogoji za gorvodne in dolvodne ribje migracije.
Ključne besede: migracije rib, vpliv pregrad, prehod, delovanje prehoda, tehnične rešitve
Objavljeno: 30.06.2010; Ogledov: 2349; Prenosov: 196
.pdf Celotno besedilo (3,10 MB)

4.
Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici