| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
OGREVANJE IN HLAJENJE OČESNE KLINIKE
Damijan Režonja, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga temelji na projektu očesne kirurgije. V nalogi se bom osredotočil samo na prostor operacijske sobe, ter elemente, kateri so neomajno potrebni za dosego le teh parametrov; • zahteve po pripravi dovodnega zraka - čistost • distribucija zraka - dovod — odvod — hitrost • temperiranje dovodnega zraka — ogrevanje — hlajenje • izračun zimsko letne transmisije V prvem delu sem opisal elemente, katere bom kasneje potreboval za izvedbo in njihove karakteristike. V drugem delu sem se pa lotil izračunov in sestave posameznih elementov v celoto. Med samo izvedbo in časom pisanja diplomske naloge so se spremenili določeni predpisi, zato je diplomska naloga narejena tako, kot to velevajo predpisi in ne tako kot je izvedeno na objektu ali zapisano v dispoziciji diplomskega dela. V zaključku so navedene razlike in moje pripombe oziroma opazke na spremembo predpisov.
Ključne besede: - hlajenje - ogrevanje - hladilni agregat - klimatska naprava - operacijski dovodni strop - operacijska soba
Objavljeno: 23.09.2009; Ogledov: 1931; Prenosov: 416
.pdf Celotno besedilo (5,93 MB)

3.
ŽENSKE V MANAGEMENTU-S KATERIMI OVIRAMI SE SREČUJEJO?
Diana Pernek, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: V nalogi obravnavamo ženske v managementu ter ovire, s katerimi se le-te srečujejo. Ženska manegerka se vsakodnevno srečuje z zelo težavno nalogo, kako uskladiti kariero in družinsko življenje. Poleg tega se v poslovnem svetu srečuje še z ovirami, ki jih moški v managementu ne poznajo. V nalogi se poglabljamo tudi v preučevanje teh ovir. Zgolj zaradi negativnih posledic stereotipov o ženskah lahko podjetja izgubijo veliko kadrovskih potencialov. Managerji v podjetjih bi morali zato postati pozornejši na managerske potenciale pri obeh spolih, ne le pri moških, in hkrati poskrbeti, da bi te potenciale spodbudili in razvili. Žensko v managementu lahko opišemo kot uspešno poslovno žensko oziroma uspešno osebo, ki svojega časa ne zapravlja za dokazovanje, da je dobra voditeljica, čeprav je ženska. Svoje moške kolege preučuje, a jih ne posnema. Uspešno usklajuje svoje številne vloge, katere so zlasti: ženska s kariero, zakonska družica, mati in gospodinja. Te težave, s katerimi se srečujejo ženske v managementu, so seveda od države do države nekoliko različne. K boljšemu položaju žensk v managementu ter k izogibanju oviram lahko pripomorejo reforme podjetij, zakonodaja in, nenazadnje, tudi spreminjanje žensk samih. Menimo, da moramo ženske, ki se odločijo za kariero na višjih položajih v podjetjih, če ne že občudovati, vsaj spoštovati in jih obravnavati enako, ne glede na spol.
Ključne besede: Management, manager, ženske, ženske v managementu, ovire, stekleni strop, stereoptipi, diskriminacija, mentorstvo, kariera, reforme podjetij, zakonodaja.
Objavljeno: 09.11.2011; Ogledov: 2286; Prenosov: 260
.pdf Celotno besedilo (703,69 KB)

4.
PRENOVA KAMNITE HIŠE
Peter Hribar, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisana prenova kamnite hiše. V osrednjem delu so podane tri možne variante preureditve obstoječega neizkoriščenega postrešja tradicionalne kamnite hiše v mansardno stanovanje. Variante vsebujejo opise izvedbe, načrte in prostorske animacije. Prva varianta prikazuje preureditev obstoječega lesenega podstrešja brez konstrukcijskih posegov. Drugi dve varianti pa sta kompletni novogradnji - nadzidavi etaže, in sicer kot nadzidava nad kamnitim delom hiše ter nadzidava nad celotno hišo. Za varianto nadzidave nad kamnitim delom hiše so izdelani statična analiza, dimenzioniranje in armaturni načrt armirano-betonske plošče, katera naj bi zamenjala obstoječi leseni strop. Uvodoma sta v diplomskem delu podani razčlenitev Slovenije na arhitekturne regije in predstavitev tipov tradicionalnih podeželskih hiš s poudarkom na regiji obravnavane hiše. Sledijo opisi vzrokov poškodb na posameznih elementih kamnite hiše in postopki sanacije le-teh ter opis in razčlenitev posameznih vrst stropov.
Ključne besede: gradbeništvo, mansarda, podstrešje, prenova, sanacija, kamnite hiše, strop, armirani beton, plošča.
Objavljeno: 17.05.2012; Ogledov: 3489; Prenosov: 478
.pdf Celotno besedilo (36,63 MB)

5.
Tehnologija zaključevanja notranjih površin s suhomontažno gradnjo
Peter Jurgec, 2012, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Poznavanje pravilne vgradnje suhomontažnih zaključnih slojev postaja iz dneva v dan pomembnejše, s tem, ko se ta tehnologija razvija v smeri enostavnejšega in hitrejšega zaključevanja površin. Diplomsko delo obravnava tehnologijo zaključevanja notranjih površin s pomočjo suhomontažne gradnje. Naloga strogo sledi navodilom za vgradnjo vodilnih proizvajalcev suhomontažnih sistemov. Del naloge je namenjen tudi raziskavi poznavanja tematike suhomontažne gradnje med gradbeno stroko, katere rezultati so predstavljeni ob koncu naloge.
Ključne besede: suhomontaža, tehnologija, zaključevanje, estrih, predelna stena, obešen strop, mavčno-kartonska plošča
Objavljeno: 29.08.2012; Ogledov: 1015; Prenosov: 208
.pdf Celotno besedilo (1,70 MB)

6.
Vzpostavitev proizvodnje prezračevanih kuhinjskih stropov
Primož Bučar, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen nov koncept kuhinjskega stropa, ki z odprtinami za prezračevanje omogoča uporabo zavržene toplote in predstavlja ogromen potencial za prihranek energije iz večjih kuhinj. V prvem delu diplome so predstavljeni rezultati numerične simulacije toka v realni kuhinji in opravljena analiza učinkovitosti odsesavanja kuhinjskih par z inovativno obliko kuhinjskega stropa. V drugem delu diplome je pripravljen zagonski elaborat za vzpostavitev proizvodnega procesa kuhinjskih stropov v družinskem podjetju. Rezultati izvedenih simulacij, opravljena tržna analiza in izdelane finančne projekcije kažejo, da je rešitev tehnološko učinkovita, zagon proizvodnega procesa pa bo podjetju omogočil povečanje prihodkov od prodaje, dobička in dodane vrednosti na zaposlenega.
Ključne besede: prezračevani strop, dinamika tekočin, numerična simulacija, zagonski elaborat projekta, reorganizacija podjetja
Objavljeno: 01.07.2014; Ogledov: 1411; Prenosov: 106
.pdf Celotno besedilo (1,71 MB)

7.
Razvoj kariere žensk na področju višjega managementa
Ines Stojanović, 2019, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi smo predstavili trenutno stanje na področju razvoja kariere žensk v višjem managementu v Sloveniji. Predstavili smo ovire, s katerimi se ženske srečujejo na svoji karierni poti, ter ključne lastnosti za uspešno kariero. V prvem delu magistrske naloge smo predstavili teoretična izhodišča in opredelili pojme, ki so ključni za lažje razumevanje empiričnega dela. V empiričnem delu smo raziskali, ali mora ženska prestaviti materinstvo v zameno za uspešno kariero, katere lastnosti so ključne za uspešno kariero žensk na področju višjega managementa v Sloveniji, ter predlagali rešitve, ki jih lahko vsaka posameznica, organizacija in država sprejme za izboljšanje problematike. Zadnji del smo posvetili povzetku preverjanja hipotez in razpravi glede na pridobljene rezultate. Delo smo zaključili s sklepnimi mislimi.
Ključne besede: razvoj kariere žensk, ženske v višjem managementu, žensko vodenje, stekleni strop, ključne lastnosti, uspešna kariera
Objavljeno: 14.11.2019; Ogledov: 77; Prenosov: 21
.pdf Celotno besedilo (1,47 MB)

Iskanje izvedeno v 0.13 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici