| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 38
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
Ovrednotenje knjižnic za podporo platformam specifične strojne opreme v ogrodju Flutter
Miha Petelinc, 2021, diplomsko delo

Opis: V zaključnem delu najprej predstavimo ogrodje Flutter, njegove posebnosti, ki so posledica novih različic, na kratko opišemo programski jezik Dart, nato pa se osredotočimo na analizo knjižnic, ki omogočajo uporabo specifične strojne opreme. Pri analizi knjižnic se osredotočimo na uporabnost knjižnice, berljivost dokumentacije, funkcionalnosti in pomanjkljivosti. V zadnjem delu predstavimo aplikacijo, ki omogoča uporabo izbrane strojne opreme in knjižnic.
Ključne besede: Flutter, ogrodje, strojna oprema, navzkrižne aplikacije, Android
Objavljeno: 18.10.2021; Ogledov: 10; Prenosov: 4
.pdf Celotno besedilo (1,32 MB)

2.
Optimizacija skladiščnega poslovanja v podjetju Belimed
Suzana Banič, 2018, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi smo analizirali skladiščno poslovanje v podjetju Belimed d.o.o. in predlagali možnosti za izboljšavo obstoječega sistema z implementacijo sistema za upravljanje skladišč (WMS) in programske opreme za avtomatski vertikalni skladiščni sistem ter uvedbo ročnih terminalov z vgrajenim čitalcem črtnih kod, prenosnih tiskalnikov za tiskanje etiket in vozička za oskrbovanje proizvodnje. Obravnavano podjetje uporablja poslovno informacijski sistem SAP, ki pokriva vse funkcije v podjetju od finančne, nabavne, prodajne, proizvodne in skladiščne ter podjetju na ta način omogoča natančen pregled poslovanja. Ob implementaciji SAP-a v podjetju se je podjetje za področje skladiščenja odločilo za modul Upravljanje zalog (ang. Inventory management). Skladišče ima z omenjenim modulom kar nekaj pomanjkljivosti in posledično neoptimalnih procesov. Podjetje do sedaj ni posvečalo velike pozornosti tej tematiki, vendar pa se z rastjo podjetja in povečanim obsegom dela zaposleni v skladišču vsakodnevno srečujejo s težavami prevzemanja, skladiščenja, komisioniranja, usklajevanja zaloge in odpreme blaga.
Ključne besede: 1. skladiščno poslovanje, 2. informacijski sistem, 3. ročni terminal, 4. strojna oprema, 5. programska oprema
Objavljeno: 03.12.2018; Ogledov: 620; Prenosov: 0

3.
Zaznavanje kretenj s pulzno koherentnimi radarskimi senzorji
Miha Aplinc, 2018, magistrsko delo

Opis: Zaznavanje kretenj je ena izmed vrst uporabniške interakcije s strojem, zato smo se odločili, da bomo s pomočjo magistrskega dela izdelali strojno in programsko opremo, ki omogoča zaznave kretenj s pomočjo pulzno koherentnih radarskih senzorjev, ki delujejo na osnovi elektromagnetnega valovanja v področju radijskih frekvenc. Izdelana je bila strojna oprema, ki je sposobna zaznave objektov v želenem pasu detekcije, prav tako je bila izdelana procesna programska oprema za vizualizacijo in shranjevanje podatkov, prejetih iz senzorjev. Narejen je bil praktični primer uporabe tovrstne tehnologije. Podatke s senzorja smo zajemali in obdelovali v realnem času na dveh različnih strojnih opremah, saj smo z aplikativnim uporabniškim vmesnikom imeli različne funkcionalnosti vgrajene programske opreme glede na uporabljeno strojno opremo. Na koncu so predstavljeni rezultati in prikazane nadaljnje potencialne rešitve zastavljenega problema.
Ključne besede: pulzno koherentni senzorji, zaznavanje kretenj, vgrajena strojna oprema
Objavljeno: 29.11.2018; Ogledov: 395; Prenosov: 51
.pdf Celotno besedilo (2,78 MB)

4.
Avtomatizacija industrijskih vrat
Denis Vincek, 2018, diplomsko delo

Opis: Zadnjih nekaj let beležimo hiter napredek človeštva na različnih področjih. Razvite so bile moderne tehnologije, med drugim tudi informacijske tehnologije in tehnologije novih materialov. Napredek pri razvoju novih tehnologij nam je omogočil izdelavo predmetov po tekočem traku. Prednost tega je ta, da so izdelki narejeni hitreje in ceneje, a prav iz tega razloga včasih tudi niso tako kvalitetni kot ročna dela. Eden izmed takih predmetov so vrata. Dvižna vrata so danes nekaj vsakdanjega. S takšnimi vrati prihranimo veliko prostora, zato v garaži, delavnici ali v skladišču posledično ostane veliko več prostora, kot če bi se odločili za nakup navadnih vrat. Praviloma imajo sodobna avtomatska garažna vrata vgrajen kvaliteten elektromotorni pogon, takšna vrata pa se upravljajo z daljinskim upravljalnikom. »Pametna« vrata s takimi funkcijami tudi veliko stanejo. Velika prednost v mojih sodobnih garažnih vratih je prav v tem, da so izdelana za industrijske namene. Prihranijo marsikateri nepotrebni korak, predvsem ob slabem vremenu nam je prihranjeno nepotrebno izstopanje iz avtomobila, viličarja. Še več, ob primernem krmilnem algoritmu je sistem varnejši pred zlorabami. Zato sem združil meni že znane naprave in jih s pomočjo pridobljenega znanja predelal v povsem nova dvižna vrata, pri tem pa je osrednji problem vzpostaviti ustrezno komunikacijo med strojno in programsko opremo. Tako dvižna naprava iz okolja sprejema informacije, ki jih po vpisanem algoritmu ustrezno obdela in preko izhoda opravi ustrezno korekcijo gibanja vrat.
Ključne besede: strojna in programska oprema, dvižna vrata, cevni motor, varnost, praktični preizkus
Objavljeno: 24.10.2018; Ogledov: 351; Prenosov: 65
.pdf Celotno besedilo (2,26 MB)

5.
PRENOVA VIRTUALNEGA OKOLJA IN VZPOSTAVITEV REZERVNE LOKACIJE
Matevž Juhart, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Virtualizacija je tehnologija, ki je danes postala samoumevna, saj si brez nje ne predstavljamo več strežniške okolja v malo večji organizaciji. Ravno zaradi te tehnologije, je danes precej lažje dosegati zahteve po rezervni lokaciji, ki je ključna za varnost in zanesljivost poslovanja podjetja ali organizacije. V podjetju Triglav Skladi d.o.o., je že delujoče virtualno okolje in rezervna lokacija, vendar je oboje kombinacija zastarele strojne opreme ter starejših verzij programske opreme. S svojim delom sem prenovil obstoječe virtualno okolje v podjetju Triglav Skladi d.o.o., nadgradil strojno opremo ter vzpostavil novo rezervno lokacijo. Uspešno sem izvedel postopek prenove in nadgradnje virtualnega okolja, ter samo vzpostavitev in test rezervne lokacije za zagotavljanje nemotenega poslovanja družbe. Po končani prenovi, je podjetje dobilo novo rezervno lokacijo, ki zadovoljuje vsem standardom in priporočilom s tega področja. Prav tako ima novo, prenovljeno, virtualno okolje, s katerim lahko zagotavlja nove IT podporne storitve za uspešnost in konkurenčnost poslovanja.
Ključne besede: - virtualno okolje - rezervna lokacija - strojna oprema - Zerto Virtual Replication
Objavljeno: 19.10.2016; Ogledov: 641; Prenosov: 57
.pdf Celotno besedilo (1,85 MB)

6.
UČINKOVITOST DELOVANJA BOLNIŠNIČNIH INFORMACIJSKIH SISTEMOV
Tomislav Sambrailo, 2016, specialistično delo

Opis: V specialističnem delu je opisano delovanje zdravstvenih informacijskih sistemov v nekaterih slovenskih bolnišnicah. Predstavljeni so različni informacijski sistemi v bolnišnicah ter njihovo povezovanje v enotno strukturo. Pri tem gre za strojno in programsko opremo, ki je zahtevana za nemoteno delovanje opisanih informacijskih sistemov. Opisano je stanje na področju informatike v slovenskih bolnišnicah glede na ugotovitve zaposlenih informatikov in Računskega sodišča Republike Slovenije. Tako so bile ugotovljene pomanjkljivosti ter predlagane rešitve za zvišanje učinkovitosti delovanja informacijskih sistemov v bolnišnicah.
Ključne besede: Informatika, informacijski sistem v bolnišnici, računalniško izmenjevanje podatkov, lokalno omrežje v bolnišnici, uporabniki zdravstvenega informacijskega sistema, strojna oprema, programska oprema
Objavljeno: 14.10.2016; Ogledov: 1381; Prenosov: 194
.pdf Celotno besedilo (2,26 MB)

7.
UPORABA MICROSOFT HYPER-V ZA PRENOVO STREŽNIŠKE INFRASTRUKTURE
Stašo Zver, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga opisuje prenovo strežniške infrastrukture. Prenova strežniške infrastrukture v organizaciji je potrebna predvsem zaradi zastarele strojne in programske opreme, ki jo je v bližnji prihodnosti potrebno nadgraditi ali zamenjati. V diplomski nalogi so okvirno predstavljene tri možne opcije prenove in sicer z VMware virtualizacijo, Microsoft virtualizacijo ali z Windows Azure. Ker pa je po analizi prenova z Microsoft virtualizacijo za organizacijo najbolj ugodna, je tudi najbolj podrobno opisana.
Ključne besede: virtualizacija, Windows Azure, VMware, Microsoft, strežniška infrastruktura, strojna in programska oprema
Objavljeno: 20.03.2015; Ogledov: 931; Prenosov: 152
.pdf Celotno besedilo (8,98 MB)

8.
MALA HIDROELEKTRARNA NA REKI DRAVINJI
Primož Rezar, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga prikazuje postopka pridobitve koncesije za izrabo vode za pridobivanje električne energije na izbrani lokaciji na reki Dravinji in pridobitve gradbenega dovoljenja za izgradnjo mHe z ustreznimi tehničnimi rešitvami. Za pridobitev koncesije se na ARSO odda ustrezna vloga s priloženo idejno zasnovo. Po podpisu koncesijske pogodbe moramo pridobiti vsa zahtevana soglasja. Za pridobitev gradbenega dovoljenja moramo na upravni enoti oddati projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja, ki je sestavljen iz vodilne mape, ustreznih načrtov in elaboratov ter kopij vseh soglasij in koncesijske pogodbe. MHe na reki Dravinji je sestavljena iz vtočnega in iztočnega objekta, strojnice in kablovoda do električnega omrežja.
Ključne besede: gradbeno dovoljenje, projektna dokumentacija, mala hidroelektrarna, obnovljivi viri energije, vodna energija, strojna oprema
Objavljeno: 05.07.2012; Ogledov: 3115; Prenosov: 307
.pdf Celotno besedilo (19,77 MB)

9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici