| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 13
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
Stroškovna primerjava jeklenih paličnih hal : diplomsko delo
Martin Kos, 2003, diplomsko delo

Ključne besede: hala, okvir, jeklene konstrukcije, dimenzioniranje, stroškovna primerjava
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1759; Prenosov: 0

5.
6.
7.
8.
PREFABRICIRANA BETONSKA SANITARNA KABINA
Miran Kreslin, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obsega primerjavo med izdelavo sanitarnih prostorov oz. kopalnic na gradbišču (klasična gradnja) in prefabricirano betonsko sanitarno kabino (montažna gradnja). V prvem delu je predstavljena sanitarna kabina, proces proizvodnje ter dokumentacija, ki je potrebna za izdelavo, dobavo in montažo sanitarnih kabin. Drugi del zajema izdelavo dokumentacije, ki je potrebna za nemoten potek gradnje objekta (terminski plan). V zakjučnem delu diplomske naloge je obdelana primerjava del med klasično in montažno izdelavo kopalnic, prednosti ter ocena ekonomske upravičenosti gradnje objekta s prefabricirano betonsko sanitarno kabino.
Ključne besede: gradbeništvo, montažna gradnja, sanitarna kabina, stroškovna primerjava
Objavljeno: 22.12.2009; Ogledov: 2958; Prenosov: 213
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

9.
ANALIZA IZVEDLJIVOSTI VISOKOTLAČNEGA PODZEMNEGA SKLADIŠČA ZEMELJSKEGA PLINA
Primož Jelušič, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so proučene možnosti modifikacije od osnovnega koncepta visokotlačnega podzemnega skladišča, vendar še v takšnem okviru, da je omogočeno obratovanja skladišča po principu LRC (lined rock cavern). Diplomsko delo opisuje osnovni koncept LRC ter predvideno obnašanje hribine pri izgradnji in obratovanju podzemnega visokotlačnega skladišča zemeljskega plina. Cilj naloge je, da na podlagi primerjave izvedljivosti in ekonomičnosti variant določi optimalno podzemno skladišče zemeljskega plina. Z mehansko analizo smo ugotovili, da na obnašanje podzemnih prostorov najbolj vpliva modul elastičnosti. Ocenili smo, da je minimalen potrebni modul elastičnosti 5 GPa, pri katerem je konstrukcijo še možno izvseti. Pri tej kritični vrednosti modula elastičnosti 5 GPa, smo prikazali vplive debeline hribinskega nadkritja, obratovalnega tlaka, premera kavrene in debeline betonske obloge na velikosti specifičnih deformacij. Na podlagi izračunov specifičnih deformacij s programom PLAXIS smo zapisali deformacijsko enačbo. S pomočjo deformacijske enačbe lahko hitro izračunamo deformacije zaledne hribine in ugotovimo, ali je skladišče izvedljivo, ali pa je potrebno spremeniti parametre. Deformacijski pogoj lahko dosežemo pri različnih parametrih, zato smo z ekonomsko analizo določili geometrijske karakteristike skladišča, ki povzroča najmanjše stroške izgradnje na m3 skladiščenega plina.
Ključne besede: podzemno skladišče zemeljskega plina, parametri hribinske mase, klasifikacija hribinskih tipov, stroškovna primerjava
Objavljeno: 21.12.2009; Ogledov: 2554; Prenosov: 188
.pdf Celotno besedilo (2,05 MB)

10.
TEHNOLOGIJE GRADNJE CEVOVODA IN STROŠKOVNA PRIMERJAVA
Sonja Bricman, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so predstavljene tehnologije izgradnje cevovodov pri prečkanju infrastruktur na način brez izkopov. Predstavljene so tehnologija horizontalnega vrtanja s kovinsko zaščitno cevjo brez usmerjanja, usmerjeno vrtanje z optičnim vodenjem in usmerjeno vrtanje z radijskim vodenjem. Podrobneje pa je prestavljena tehnologija mikrotuneliranje, saj je to tehnologija, ki se je v Sloveniji pričela izvajati šele pred kratkim. Pomemben del diplomske naloge pa je primerjava tehnologij, kjer se s pomočjo stroškov prikaže naj optimalnejša tehnologija.
Ključne besede: izgradnja cevovoda, tehnologije podvrtavanja, mikrotuneliranje, stroškovna primerjava
Objavljeno: 18.10.2012; Ogledov: 1293; Prenosov: 225
.pdf Celotno besedilo (4,32 MB)

Iskanje izvedeno v 0.28 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici