| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
SODOBNI POSTOPKI PREOBLIKOVANJA PLOČEVINE ZA MALOSERIJSKO PROIZVODNJO
Aleksander Stanojević, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo se začne s kratkim uvodom in predstavitvijo podjetja Ko-Lovec, d. o. o. Osrednja tema diplomskega dela je predstavitev sodobnih preoblikovalnih postopkov pločevine za maloserijsko proizvodnjo v podjetju. Preoblikovalni postopki bodo omejeni na vzorčni izdelek. Predstavil sem visoko produktivni računalniško voden sistem za prebijanje in upogibni stroj na podlagi izdelave omenjenega izdelka. V sklepnem delu pa sem obdelal stroškovne cene izdelka ter naredil časovno analizo.
Ključne besede: maloserijska proizvodnja, preoblikovanje pločevine, prebijanje, upogibanje, čas izdelave, stroški
Objavljeno: 08.07.2011; Ogledov: 1808; Prenosov: 735
.pdf Celotno besedilo (3,43 MB)

5.
UPORABA STANDARDA SIST EN ISO 13485:2012 PRI IZDELAVI INDIVIDUALNIH MEDICINSKIH VSADKOV
Tomaž Valand, 2013, diplomsko delo

Opis: Organizacija, ki izdeluje individualne medicinske vsadke mora imeti vzpostavljen standard nadzora kakovosti v procesu izdelave. Treba je definirati metode in postopke zagotavljanja kakovosti, ki bodo v skladu s standardom ISO 13485. V prvem delu diplomske naloge je predstavljen standard in izdelava individualnega medicinskega vsadka. V drugem delu pa je predstavljena tehnologija izdelave vsadka. Rezultat diplomskega dela je oblikovana in za uporabo pripravljena vsa potrebna dokumentacija, ki zajema obrazce od naročila do izdelanega vsadka. Poleg dokumentacije je izdelana tudi kalkulacija predvidenih stroškov posameznih procesov, ki nastanejo med izdelavo vsadka.
Ključne besede: tehnologija izdelave, standard, ISO 13485, medicinski vsadek, stroški, kalkulacija stroškov, dokumentacija
Objavljeno: 12.07.2013; Ogledov: 1291; Prenosov: 153
.pdf Celotno besedilo (773,28 KB)

6.
Načrtovanje proizvodnje žaluzij v podjetju ALU-REFLEX d.o.o.
Davorin Pišotek, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljeno načrtovanje proizvodnje zunanje žaluzije za senčenje steklenih površin raznih objektov. Prvi del diplomskega dela zajema načrtovanje in postavitev delovnih mest. Za vsako delovno mesto je preračunan potreben delovni prostor ter število delavcev, ki so potrebni za opravljanje del na posameznih delovnih mestih. Podrobno je predstavljena tudi izdelava žaluzije po posameznih sklopih v skupno celoto. Izračunani so tudi normativni časi izdelave žaluzije in na kratko predstavljen potek dimenzioniranja žaluzije na obstoječe okno. V zadnjem delu diplomske naloge je izvedena še kalkulacija stroškov in lastna cena žaluzije ter dobiček, ki bi ga podjetje ustvarilo. Predvidene so tudi ekonomske zaloge oziroma potrebe materiala za izdelavo žaluzije. S pomočjo diplomskega dela ima sedaj podjetje realno sliko o postavitvi proizvodnje in cene izdelka v sklopu njihove proizvodnje.
Ključne besede: Načrtovanje proizvodnje, stroški, delovna mesta, proces izdelave, žaluzija
Objavljeno: 17.10.2013; Ogledov: 965; Prenosov: 149
.pdf Celotno besedilo (3,13 MB)

7.
Zanesljivost in obvladovanje stroškov v procesu razvoja izdelka v podjetju Noži Ravne, d.o.o.
Gašper Oswald, 2013, diplomsko delo

Opis: V pričujočem diplomskem delu sem preučil proces razvoja izdelka v podjetju Noži Ravne, d. o. o., ter podal analizo stroškov ob zagotavljanju zanesljivosti. Na osnovi teoretičnih izhodišč sem s pomočjo pridobljenih informacij o izdelovalnem postopku izvedel FMEA analizo procesa (analiza možnih napak in posledic). Sledeče je bilo ugotovljeno, kateri so kritični faktorji, ki vplivajo na zanesljivost pri procesu izdelave in so stroškovno nezanemarljivi. Izhajajoče iz časov in ostalih podatkov, ki so gledani iz tehnično-ekonomskega vidika pomembni za izvedbo kalkulacij stroškov in časa, sem določil predvideno lastno ceno izdelka. Ob upoštevanju časovnih veličin je bilo ugotovljeno, kakšna so odstopanja normiranih in dejanskih časov. Izsledki iz rezultatov dajo vedeti, da so ti lahko pomemben podatek za optimiranje sistema pri načrtovanju tehnologije in razvoja izdelka v prihodnje.
Ključne besede: razvoj izdelka, zanesljivost, metoda FMEA, stroški, inovacija, kalkulacija, čas izdelave, nož za mletje plastičnih mas
Objavljeno: 25.10.2013; Ogledov: 1369; Prenosov: 47
URL Povezava na celotno besedilo

8.
EKONOMSKA ANALIZA IZDELAVE SONČNIH MODULOV
Nuša Pantaler, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava ekonomsko analizo izdelave sončnih modulov. Izdelava sončnih modulov predstavlja določen strošek in obremenitev za okolje, kjub temu da sončni moduli proizvajajo električno energijo na okolju prijazen način. Tako je cilj diplomske naloge ugotoviti, v kolikšnem času se povrne investicija v sončne module. V ta namen smo izvedli izračun na podlagi stroškov proizvodnje sončnih modulov ter odkupnih cen električne energije. Ugotovili smo, da se povračilna doba razlikuje glede na lokacijo ter inštalirano moč sončne elektrarne. Odvisna je tudi od cene uporabljenih sončnih modulov. Stroškov transporta, obdavčitve in postavitve sončne elektrarne pri tem nismo upoštevali.
Ključne besede: sončni moduli, stroški izdelave, povračilna doba
Objavljeno: 13.01.2014; Ogledov: 1418; Prenosov: 129
.pdf Celotno besedilo (2,00 MB)

9.
Mehanska obdelava materiala s kovinsko zaščitno prevleko MAGNELIS pri izdelavi LRK lopute
Gregor Zolar, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so opisani postopki katere smo uporabili za izdelavo vseh polizdelkov ter sam postopek izdelave LRK lopute. Nekaj besed je namenjeno tudi pločevini, ki smo jo uporabili za izdelavo vseh polizdelkov. V samem zaključku diplomske naloge je prikazana tudi razlika v času izdelave in končni ceni izdelka med "novo" in "staro" LRK loputo.
Ključne besede: magnelis, 3D modeliranje, polizdelki, LRK loputa, stroški izdelave, čas izdelave
Objavljeno: 30.09.2016; Ogledov: 544; Prenosov: 57
.pdf Celotno besedilo (3,35 MB)

Iskanje izvedeno v 0.29 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici