| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Rekonstrukcija 10 kV stikališča v podjetju Talum Kidričevo
Stanislav Pal, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen potek rekonstrukcije 10 kV stikališča v podjetju Talum Kidričevo. Predstavljeno je sedanje stanje stikališča, obstoječi sistem nadzora in zaščite, pomožno napajanje z izmenično in enosmerno napetostjo ter način obratovanja. Za novo stikališče je opravljen kratkostični izračun tripolnega kratkega stika in dimenzioniranje sistema in naprav na podlagi katerega smo izbrali opremo. Stikališče je izvedeno z enojnimi zbiralkami. Transformatorja TR1 in TR3 napajata ločeno dva sektorja, ki ju je možno vzdolžno povezati. Konfiguracija 10 kV mreže omogoča krožno napajanje porabnikov tako, da je možnost izpada zelo mala. S tem smo povečali obratovalno zanesljivost stikališča.
Ključne besede: rekonstrukcija stikališča, transormatorska postaja, stikalne naprave, zbiralke
Objavljeno: 22.09.2016; Ogledov: 813; Prenosov: 84
.pdf Celotno besedilo (4,79 MB)

2.
REKONSTRUKCIJA 400 kV STIKALIŠČA
Boštjan Starc, 2013, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomskega dela je bil preučiti in izdelati predlog o menjavi odklopnika v sklopu rekonstrukcije 400 kV stikališča. Najprej je na kratko predstavljeno stikališče, ki je predmet tega diplomskega dela. V nadaljevanju pa je opisana celotna problematika zamenjave SF6 odklopnika. Problematika poleg same fizične menjave zajema tudi skladiščenje odsluženega odklopnika, ki je zaradi prisotnosti SF6 plina okoljsko zelo delikatno. Diplomsko delo zajema še izračun kratkostičnih razmer na mestu odklopnika, s katerim izberemo ustrezen odklopnik. Izbrani odklopnik pa je na koncu še opisan.
Ključne besede: SF6 odklopnik, rekonstrukcija stikališča, menjava odklopnika, dimenzioniranje odklopnika
Objavljeno: 14.11.2013; Ogledov: 1153; Prenosov: 148
.pdf Celotno besedilo (2,84 MB)

3.
RAZDELILNE TRANSFORMATORSKE POSTAJE V POVEZAVI S TERMOELEKTRARNO BRESTANICA
Robert Koren, 2013, diplomsko delo

Opis: V tej diplomski nalogi sta predstavljeni Termoelektrarna Brestanica in razdelilna transformatorska postaja Brestanica, ki je locirana v neposredni bližini elektrarne. V nadaljevanju so podrobno predstavljena vsa stikališča, ki so direktno povezana z razdelilno transformatorsko postajo Brestanica. Izdelana je tudi analiza obratovanja stikališč, ki so direktno povezana z razdelilno transformatorsko postajo Brestanica. Prav tako je opravljena tudi izbira odklopnikov enega izmed polj razdelilne transformatorske postaje Brestanica.
Ključne besede: elektrotehnika, stikališča, daljnovodi, transformatorska postaja, termoelektrarna
Objavljeno: 22.10.2013; Ogledov: 1569; Prenosov: 113
.pdf Celotno besedilo (3,33 MB)

4.
IZVEDBA MERITEV IN PRESKUŠANJ V VN STIKALIŠČIH
Matej Kovač, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so podrobneje opisani stikalni aparati, kosovni preskusi in meritve, ki se na teh aparatih izvajajo. S temi preskusi se razkrivajo napake pri stikalnih aparatih in morajo biti narejeni tako, da je stikalna naprava brezhibna. Obravnavana je rekonstrukcija in delovanje 110 kV stikališča na območju HE Dravograd. Izvedeni so izračuni kratkih stikov s pomočjo katerih je dimenzionirana oprema to so ločilniki, odklopniki in zbiralke. Izračuni kratkih stikov so pokazali, da je izbrana oprema dejansko vgrajena na stikalušču HE Dravograd.
Ključne besede: stikalne naprave, kosovni preskusi, rekonstrukcija stikališča, kratek stik, določitev opreme
Objavljeno: 14.11.2012; Ogledov: 1676; Prenosov: 194
.pdf Celotno besedilo (3,11 MB)

5.
6.
Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici