| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 25
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Izkušnje in izvedba postopkov meritev ter preizkušanja električnih in strelovodnih inštalacij
Boris Blagotinšek, 2018, diplomsko delo

Opis: Zaključno delo zajema potek pregleda in meritev električnih inštalacij od prihoda na objekt do izdelave poročila. Izvajalca pregleda in meritev električnih inštalacij zaključno delo vodi skozi posamezna preverjanja in preizkušanja ter mu sproti podaja z veljavno zakonodajo dovoljene mejne vrednosti, da jih primerja z izmerjenimi rezultati. V zaključnem delu so opisane najpogostejše napake ugotovljene pri pregledih in preizkusih ter nasveti za odpravo le-teh. Kot dodatek k pregledu je v zaključnem delu opisan tudi pregled s termovizijsko kamero.
Ključne besede: električne inštalacije, meritve električnih inštalacij, RCD zaščitna stikala, odvodniki prenapetosti, ozemljitve
Objavljeno: 20.02.2018; Ogledov: 926; Prenosov: 136
.pdf Celotno besedilo (2,22 MB)

2.
MODULARNI PRODUKCIJSKI SISTEM: ZASNOVA IN IZDELAVA
Matjaž Šojat, 2017, diplomsko delo

Opis: V mojem zaključnem delu je predstavljeno načrtovanje, izdelava, programiranje, vizualizacija ter testiranje transportnega vozička oz. modularnega produkcijskega sistema. V vsebini so natančnejši opisi komponent, njihova izdelava in montaža. Namen dela je ustvariti učno napravo, ki avtomatsko prelaga poljubne elemente iz ene pozicije v drugo ter v realnosti simulirati avtomatsko transportno napravo za učenje. Delo se nanaša na uporabo znanja iz aktuatorske tehnike, vezave elektrokomponent ter plk programiranja. Ugotovljeno je, da izdelek zelo koristno vpliva na učence. Z njegovo pomočjo si lažje predstavljajo, kako v praksi deluje neka naprava iz njihove stroke, ki jo sami sprogramirajo
Ključne besede: transporter, programiranje, končna stikala, avtomatizacija, pnevmatski cilindri
Objavljeno: 26.10.2017; Ogledov: 820; Prenosov: 90
.pdf Celotno besedilo (3,63 MB)

3.
Konstruiranje blokade serijskega stikala in orodja za brizganje plastične mase
Rok Vori, 2016, diplomsko delo

Opis: Potrebno je bilo najti ustrezno rešitev za nadgradnjo serijskega stikala. Stikalo je ob vklopu ene tipke moralo prekiniti vklop druge strani stikala. Zato smo skonstruirali blokado serijskega stikala, ki onemogoča hkraten vklop obeh polov. Po izdelanem prototipu in pozitivnih rezultatih preizkuševalnega laboratorija je bilo potrebno blokado še izdelati. Zato smo na podlagi izbranega materiala blokade izdelali še orodje za brizganje plastične mase. V diplomski nalogi je podrobno predstavljen celoten postopek konstruiranja tako blokade kot tudi orodja.
Ključne besede: Konstruiranje, blokada serijskega stikala, orodje za brizganje plastične mase
Objavljeno: 26.09.2016; Ogledov: 703; Prenosov: 119
.pdf Celotno besedilo (1,97 MB)

4.
PRENOVA RAČUNALNIŠKEGA IN KOMUNIKACIJSKEGA SISTEMA Z UVEDBO VIRTUALIZACIJE
Simon Rak, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi sem se ukvarjal z analizo obstoječega racunalniškega in omrežnega sistema družbe in z načrtom novega računalniškega in omrežnega sistema. Pri tem sem analiziral različne rešitve, izdelal kriterije za primerjavo rešitev in predstavil optimalen predlog prenove. Uprava družbe je sprejela predlog in se odločila za prenovo, ki smo jo tudi izvedli.
Ključne besede: Novell, racunalniški sistem, server, programska oprema, omrežni sistem, segmentirano omrežje, virtualizacija, podatkovni strežnik, datotecni strežnik, stikala
Objavljeno: 22.09.2016; Ogledov: 872; Prenosov: 53
.pdf Celotno besedilo (4,61 MB)

5.
RAZVOJ INFORMACIJSKEGA SISTEMA ZA SPREMLJANJE IGRE NA IGRALNIH AVTOMATIH
Bojan Pehan, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili izdelavo lastnega informacijskega sistema za spremljanje igre na igralnih avtomatih (ISIA), ki je združljiv z že obstoječim sistemom v ostalih Hitovih igralnicah in skupaj s sistemom proizvajalca Bally tvori popoln sistem sledenja igralcev. Da lahko spremljamo igro na igralnem avtomatu, potrebujemo napravo, s katero lahko zajemamo spremenljivke igralnega avtomata. Za ta namen smo razvili svojo strojno in programsko opremo. Vzporedno smo razvili še aplikacijo, ki je namenjena za upravljanje s sistemom. Po uspešnem testiranju smo v igralnici vzpostavili celotno mrežno infrastrukturo, ki je temelj za nemoteno delovanje sistema. Po izvedbi omrežja smo začeli z montažo pripadajoče opreme na posamezne igralne avtomate in sistem je bil pripravljen za uporabo. V nalogi smo še predstavili igralne avtomate in njihovo delovanje ter nadzorno informacijski sistem igralnih avtomatov.
Ključne besede: sledenje gostov, igralni avtomati, casino, stikala
Objavljeno: 01.08.2016; Ogledov: 1419; Prenosov: 182
.pdf Celotno besedilo (3,50 MB)

6.
IZVAJANJE POSKUSOV S PROGRAMSKO DEFINIRANIMI OMREŽJI Z EMULATORJEM MININET
Danijel Ovčar, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena tehnologija programsko definiranih omrežij ter funkcionalnost in uporaba programskega okolja Mininet. Mininet nam omogoča tvorjenje virtualnih omrežij na enem računalniku. Je koristna programska oprema, ki se uporablja za raziskovanje, testiranje in odpravo napak, ki se lahko pojavijo v dejanskem omrežju. Predstavljena je namestitev programskega okolja Mininet na operacijski sistem Windows. S pomočjo orodja Mininet smo izvajali različne poskuse na programsko definiranih omrežjih, zasnovanih z uporabo programskega jezika python. Pri delu smo se omejili na uporabo stikal OpenFlow in krmilnikov POX ter predstavili njihovo delovanje.
Ključne besede: programsko definirana omrežja, stikala, OpenFlow, emulacija omrežij, python
Objavljeno: 11.04.2016; Ogledov: 876; Prenosov: 90
.pdf Celotno besedilo (3,52 MB)

7.
Avtomatizacija sestave rotacijskih stikal
Davorin Turin, 2016, diplomsko delo

Opis: Stalno izboljševanje poslovnih procesov ima za posledico zniževanje stroškov, skrajševanje izdelovalnih časov in dvig kakovosti produktov, kar predstavlja konkurenčno prednost in preživetje na trgu. Podjetje Eurel d. o. o. se je odločilo za racionalizacijo dela proizvodne linije za sestavo rotacijskih stikal. V diplomskem delu je predstavljen projekt izgradnje avtomata za sestavo rotacijskih stikal po fazah projektnega menedžmenta. Snovanje, planiranje, izvedba in zaključne aktivnosti izgradnje avtomata so opisane iz praktičnega vidika. Opisali smo uporabljeno tehnologijo ter njene elemente. Na koncu smo dodali še nekaj idej oz. možnosti za dodatno racionalizacijo montažne linije.
Ključne besede: avtomatizacija, rotacijska stikala, projektno vodenje
Objavljeno: 23.03.2016; Ogledov: 1138; Prenosov: 124
.pdf Celotno besedilo (7,01 MB)

8.
OMREŽNA STIKALA IN KOMUTACIJA LAN/WAN
Danijel Prosenjak, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava koncepte komutacije. Osredotočili se bomo na lokalna omrežja. Podrobneje bomo preučili različice protokola vpetega drevesa in primere le-tega. V naslednjih poglavjih so obravnavana virtualna lokalna omrežja in VLAN povezovalni protokol. Na kratko bomo preučili komutacijo OSI plasti L3, prožnost omrežja in varnost omrežnih stikal.
Ključne besede: omrežna stikala, komutacija v LAN, protokol vpetega drevesa, VLAN
Objavljeno: 20.12.2010; Ogledov: 2429; Prenosov: 394
.pdf Celotno besedilo (3,03 MB)

9.
OPTIMIZACIJA TLAČNIH ORODIJ IN ZMANJŠEVANJE ZASTOJEV PRI TLAČNEM LITJU
Janko Podrekar, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi sem poizkušal predstaviti problematiko tlačnega litja in opisati postopke v zvezi z njim. Na začetku sem predstavil predvsem sam proces litja in opisal postopke in stroje za tlačno litje. V nadaljevanju diplomske naloge sem se osredotočil predvsem na zastoje med procesom tlačnega litja, ki nastajajo zaradi napak na tlačnem orodju. Izmed vzrokov za zastoje sem si izbral tiste, ki bi se dali odpraviti, oziroma zmanjšati že z manjšimi konstrukcijskimi spremembami. Ugotovil sem, da nekatere manjše konstrukcijske rešitve bistveno ne vplivajo na ceno izdelave novega orodja. Večje spremembe, kot so zamenjava hidravličnih valjev, predstavljajo večje stroške, ki bi se nam z zmanjšanjem števila zastojev kmalu povrnili. Med izdelavo diplomske naloge sem prišel do ugotovitve, da bi lahko z dobrim sodelovanjem med orodjarno, vzdrževalno orodjarno, livarno in konstrukcijo, dosegli bistveno zmanjšanje števila zastojev pri tlačnem litju z minimalnimi stroški.
Ključne besede: Tlačno litje, litje, orodja, naprave za ulivanje, toplotne razpoke, magnetna stikala, batnice, plošča cilindra, hidravlični cilindri.
Objavljeno: 06.04.2009; Ogledov: 2675; Prenosov: 813
.pdf Celotno besedilo (5,03 MB)

10.
Simulacija rezonančnih DC-DC pretvornikov s programom SPICE
1992, diplomsko delo

Ključne besede: pretvorniki, resonančni stikalni pretvorniki, stikala
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1578; Prenosov: 0

Iskanje izvedeno v 0.29 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici