| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
IZBOLJŠAVA SISTEMA PROCESNE KONTROLE POLNJENJA INJEKCIJ
Slavica Klobčar, 2009, diplomsko delo

Opis: V Krki, tovarni zdravil, d.d., v obratu za proizvodnjo injekcij na fazi polnjenja injekcij, odgovorne osebe proizvodnje ali službe za zagotavljanje kakovosti rezultate procesnih kontrol ročno beležijo v Zapisnike o proizvodnji, ki jih tiskamo za vsako serijo posebej. Pri ročnem izpolnjevanju obrazcev lahko prihaja do napak. Odločili smo se, da je potrebno podatke sproti zapisati v računalniško aplikacijo, ki bo beležila, kdo in kdaj je meritev izvajal in vse rezultate. Hkrati smo želeli čim bolj izključiti vpliv izvajalca kontrole oz. meritve na rezultat in smo se odločili, da preverimo možnost merjena polnilnega volumna s pomočjo tehtanja. Na osnovi primerljivih rezultatov volumetričnega in gravimetričnega določanja polnilnega volumna smo prišli do sklepa, da pripravimo zahteve za pripravo računalniškega programa za podporo procesni kontroli, ki bo za merjenje polnilnega volumna imel tehtalno aplikacijo. Podpora procesne kontrole naj bi bil računalniški sistem, oblikovan z namenom, da zagotovimo optimalno obdelavo podatkov procesne kontrole.
Ključne besede: Procesna kontrola Proizvodnja injekcij Statistična obdelava rezultatov Kontrola kakovosti
Objavljeno: 04.06.2009; Ogledov: 1273; Prenosov: 139
.pdf Celotno besedilo (1,60 MB)

2.
Vpliv kontrolorja na oceno mesnatosti pri prašičih
Peter Šlamberger, 2010, diplomsko delo

Opis: Klasifikacija prašičjih trupov temelji na meritvah debeline mišice in slanine, na podlagi katerih se izračuna deleža mesa v trupu. Meritve opravi kontrolor na koncu linije klanja. Zakonodaja EU predpisuje preverjanje kontrolorjev, vendar ne določa načina preverjanja. V raziskavi smo tako želeli preveriti statistični način nadzora, ki bi temeljil na vsakdanjem delu kontrolorjev in ne na posebnih nadkontrolah. Z uporabo analize kovariance smo na zbranih podatkih testirali, ali se regresijske premice (regresijski koeficienti in konstante) kontrolorjev med seboj značilno razlikujejo. Podatke smo dobili od priznane organizacije Bureau Veritas za leto 2009 (n = 229046) in vključujejo 8 kontrolorjev in 5 klavnic. Za analizo smo uporabili povprečne vrednosti meritev vsaj dvajsetih prašičev(ponovitev) po kontrolorju za vsak kilogram mase trupa v območju od 60 do 115 kg . Najprej smo primerjali glavne kontrolorje iz vsake klavnice. Z namenom razlikovanja med vplivom kontrolorja in vplivi, povezanimi s klavnico, smo primerjali kontrolorje, ki delajo v isti klavnici in meritve enega kontrolorja, ki dela v različnih klavnicah. Raziskava je pokazala, da med kontrolorji obstajajo pomembne razlike, da pa je vpliv klavnice večji od vpliva kontrolorja. Na osnovi rezultatov lahko zaključimo, da je statistični nadzor na osnovi analize kovariance možen način nadzora.
Ključne besede: prašič, klasifikacija trupov, vpliv kontrolorja, merilna negotovost, statistična kontrola
Objavljeno: 11.01.2011; Ogledov: 1988; Prenosov: 114
.pdf Celotno besedilo (976,36 KB)

3.
4.
5.
Aplikacija za statistično kontrolo izdelkov v proizvodnem procesu
Vitomil Selič, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili pomen programske podpore pri zbiranju določenih podatkov o kakovosti izdelkov in obdelavi le-teh za sprejemanje ključnih odločitev v podjetju. Med drugim smo spoznali tehnologije, s pomočjo katerih smo razvili programsko rešitev. Osrednji del diplomskega dela je bila zasnova in razvoj aplikacije za statistično kontrolo kakovosti izdelkov v proizvodnem procesu in uporaba le-te v praksi.
Ključne besede: statistična kontrola izdelkov, Six Sigma, namizna aplikacija, čitalec črtne kode, SAP, WPF
Objavljeno: 13.11.2019; Ogledov: 177; Prenosov: 38
.pdf Celotno besedilo (1,90 MB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici