| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 50
Na začetekNa prejšnjo stran12345Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
Ocenjevanje vrednosti nepremičnin in analiza transakcij na napremičninskem trgu v Sloveniji : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa
Nadja Ferlan, 2003, diplomsko delo

Ključne besede: nepremičnine, vrednost nepremičnine, ocenjevanje nepremičnin, trg nepremičnin, stanovanja, statistična analiza
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 3243; Prenosov: 0 
(1 glas)

4.
5.
6.
7.
8.
MOTIVACIJA IN NAGRAJEVANJE ZAPOSLENIH V GORENJE GOSTINSTVO D.O.O.
Urban Oprešnik, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo preučevali, s kakšnimi oblikami motivacije in s sistemom nagrajevanja se srečujejo zaposleni v podjetju Gorenje Gostinstvo d. o. o. Predvsem nas je zanimalo, s čim so zaposleni najraje motivirani in nagrajeni v podjetju ter kakšna je razlika glede prioritete motivacijskih dejavnikov med bolj in manj izobraženimi v podjetju. Kako uspešno je določeno podjetje, je poleg dobre organizacije in poslovne vizije odvisno tudi od tega, kako so zaposleni motivirani za opravljanje svojega dela. Dobra motivacija zaposlenega pomeni dobre delovne rezultate za podjetje. Ljudje smo zaradi različnih osebnostnih lastnostih, starosti, spola, družbeno-socialnega položaja in prioritet dobrin, različno motivirani. Ta dejstva morejo managerji upoštevati in najti optimalne oblike motivacije, ki bodo primerni za vse zaposlene v podjetju. Cilj diplomske naloge je bil ugotoviti, katerim motivacijskim dejavnikom dajejo zaposleni v podjetju prednost in s katerimi načini nagrajevanja se srečujejo. Zanimalo nas je tudi, ali obstajajo kakšne razlike glede motivacijskih dejavnikov med bolj in manj izobraženimi v podjetju Gorenje Gostinstvo d. o. o. Diplomska naloga je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. Pri teoretičnem delu smo omenjali motivacijske teorije, motive, oblike nagrajevanja in druge teoretične osnove s tega področja. V praktičnem delu pa smo grafično predstavili rezultate ankete, ki smo jo opravili med zaposlenimi v podjetju Gorenje Gostinstvo d. o. o. Dobljene vrednosti smo interpretirali v zaključku naloge. Zastavljene tri hipoteze smo na podlagi rezultatov anketnega vprašalnika potrdili oz. ovrgli. Praktični del naloge nam je eksplicitno prikazal, kakšna je dejanska situacija motivacije in nagrajevanja v podjetju Gorenje Gostinstvo d. o. o.
Ključne besede: motivacija, nagrajevanje, gostinsko podjetje, vrednote, statistična analiza
Objavljeno: 21.06.2010; Ogledov: 2585; Prenosov: 509
.pdf Celotno besedilo (463,15 KB)

9.
RAZLIKE MED SPOLOMA PRI VKLJUČEVANJU V PODJETNIŠKO AKTIVNOST V SLOVENIJI
Sanja Urankar, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Podjetništvo razumemo kot proces ustvarjanja nečesa novega, vrednega, v katerega morajo podjetniki vložiti svoj čas in trud ter prevzeti tveganja. Ker je vselej igralo pomembno vlogo v gospodarskem razvoju in zaposlovanju, je pomembno, da o podjetništvu vemo čim več. V Sloveniji, v ta namen poteka GEM raziskava o podjetništvu, ki jo izvaja Inštitut za podjetništvo in management malih podjetij na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru. V zadnjih štirih letih je podjetniška aktivnost v Sloveniji konstantno naraščala. Zgodnja podjetniška aktivnost v letu 2008, je bila 6,4 % odraslega prebivalstva. Po ocenjevanjih raziskovalcev GEM (Global Entrepreneurship Monitor), je bilo glede na število odraslega prebivalstva, 159.000 podjetniško aktivnih posameznikov. V podjetništvo se vključujejo tako moški kot ženske, vendar je žensk bistveno manj. Mnoge se srečujejo z ovirami, ki jim preprečujejo vstop v podjetništvo. Najpogostejše ovire so prezaposlenost in odsotnost podpore v družini, konflikt med delom in družino, saj je ženska tista, ki zna kuhati pospravljati, skrbeti za moža, dom in otroke, finančne ovire in nefleksibilnost vzgojnih institucij. Značilnosti podjetnikov in podjetnic so na splošno precej podobne, vendar se podjetnice od podjetnikov razlikujejo glede motivacij, poklicnih izkušenj, osebnih značilnosti, poslovnih veščin. Različni so tudi viri sredstev s katerimi ustanovijo podjetje in panoga v kateri ga ustanovijo. V diplomskem seminarju je bila opravljena tudi analiza podatkov, ki so bili pridobljeni s pomočjo raziskave GEM 2008. S to analizo, smo poskušali ugotoviti ali obstajajo razlike med moškimi in ženskami pri vključevanju v podjetništvo v Sloveniji. Analizirali smo spremenljivke spol, starost, izobrazba, dohodek, motivacijska naravnanost, inovacijska naravnanost in nagnjenost k rasti.
Ključne besede: podjetništvo, podjetnik, podjetniška aktivnost, GEM, demografske značilnosti, razlike med spoloma, žensko podjetništvo, lastnosti podjetnikov, lastnosti podjetnic, statistična analiza.
Objavljeno: 05.01.2011; Ogledov: 3038; Prenosov: 287
.pdf Celotno besedilo (779,34 KB)

10.
3D VIZUALNO MODELIRANJE Z UPORABO ODPRTOKODNEGA ORODJA BLENDER
Jernej Černe, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu obravnavamo izgradnjo enostavnih modelov strežnih sistemov po principu dogodkovne simulacije z odprtokodnim orodjem Blender. Uvodoma je predstavljeno orodje Blender ter izvedena primerjava različnih orodij, ki omogočajo 3D modeliranje. Podan je postopek izgradnje simulacijskega modela z grafičnim vmesnikom ter s pomočjo jezika Python. Realizirana je programska koda, ki omogoča izpis ustrezne statistike v tekstovno datoteko, kar zagotavlja pridobitev standardnih rezultatov simulacijskih tekov. Podane so smernice za uporabo podobnih odprtokodnih rešitev v podjetjih.
Ključne besede: Odprta koda Blender 3D Sitem strežbe Simulacija Statistična analiza
Objavljeno: 01.09.2011; Ogledov: 2094; Prenosov: 159
.pdf Celotno besedilo (1,88 MB)

Iskanje izvedeno v 0.31 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici