| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
VODOVOD ČRPALIŠČE OTOK - VH HAJNDL ZASNOVA IN IZDELAVA PROJEKTA PGD (PROJEKT ZA PRIDOBITEV GRADBENEGA DOVOLJENJA) Z VSEMI POTREBNIMI SOGLASJI NA PROJEKT
Uroš Kos, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so prikazani postopki, ki so potrebni za izdelavo projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja in pridobitev vseh soglasij potrebnih za izdajo gradbenega dovoljenja. Predstavljena je izdelava projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja od idejne zasnove in pridobivanja projektnih pogojev do izdelave projekta in pripadajočih soglasij na projekt. Cilj diplomske naloge je bil prikazati potek zasnove vodovodnega omrežja, izbiro trase vodovoda, dimenzioniranje omrežja ter prikaz postopkov za pridobitev soglasij na projekt.
Ključne besede: vodovod, projekt za pridobitev gradbenega dovoljena, idejna zasnova vodovoda, trasa vodovoda, tehnično poročilo, statični izračun, projektantski predračun, soglasja
Objavljeno: 21.12.2009; Ogledov: 4119; Prenosov: 366
.pdf Celotno besedilo (31,83 MB)

5.
TRDNOSTNI PRERAČUN NOSILNEGA OKVIRJA MOTORNEGA KOLESA
Aleksander Kitek, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavan statični izračun nosilnega okvirja za motorno kolo tipa Chopper, ki ga izraža predvsem značilna oblika. V nalogi je prikazano oblikovanje in numerično modeliranje nosilnega okvirja. Celoten računski model vsebuje poleg nosilnega okvirja vse najpomembnejše elemente, s pomočjo katerih je definirana njihova masa za izračun. Na modelu nosilnega okvirja za preračun so ti elementi izraženi z obtežbami v določenih prijemališčih. Kombinacije teh obtežb, pa določajo robne pogoje za sam statični preračun. Trdnostni preračun je bil izveden po metodi MKE (metodi končnih elementov). Za konstrukcijo je prikazan dokaz nosilnosti in uporabnosti za nosilne prereze glede na podane obtežbe, ki se pojavijo pri različnih pogojih vožnje.
Ključne besede: motorno kolo, nosilni okvir, statični izračun, metoda končnih elementov
Objavljeno: 10.03.2010; Ogledov: 2965; Prenosov: 309
.pdf Celotno besedilo (6,96 MB)

6.
PROJEKTIRANJE AB KONTINUIRNEGA NOSILCA
Simon Balažič, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava projektiranje armirano betonskega kontinuirnega nosilca čez dve polji. Prikazan je celoten postopek dimenzioniranja po mejnem stanju nosilnosti in mejnem stanju uporabnosti. Uporabili smo različne metode izračuna, po katerih lahko dimenzioniramo armirano betonske konstrukcije in jih preverili s pomočjo programa za dimenzioniranje Tower 6. Upoštevali smo predpise, ki jih podaja slovenski standard SIST Evrokod.
Ključne besede: gradbeništvo, armirani beton, nosilec, statični izračun, dimenzioniranje, armaturni načrt
Objavljeno: 01.09.2011; Ogledov: 3741; Prenosov: 1028
.pdf Celotno besedilo (6,25 MB)

7.
Analiza statičnega izračuna za kontejnerski portalni žerjav 37 t x (19,4/40,0/20,3) m
Gregor Tumpej, 2016, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obsega analizo statičnega izračuna kontejnerskega portalnega žerjava nosilnosti 37 ton, ki služi za prekladanje kontejnerjev v železniškem logističnem terminalu. Glavni cilj dela je uskladiti določene segmente statičnega izračuna z novimi prevzetimi harmoniziranimi evropskimi standardi SIST EN, ki so bili sprejeti s strani CEN-a in Evrokodom. Zajeti so pregled področja žerjavogradnje in njenih trendov, standardov, analiza vhodnih podatkov statičnega izračuna, analiza pomembnejših konstrukcijskih detajlov, preračun izbranih vijačnih zvez, rešitve proti vibriranju okroglih cevnih profilov zaradi vetra s pomočjo numerične simulacije, stabilnost žerjava ter pregled varnostnih zahtev.
Ključne besede: kontejnerski portalni žerjav, statični izračun, standard SIST EN 13001, numerična simulacija
Objavljeno: 15.09.2016; Ogledov: 827; Prenosov: 177
.pdf Celotno besedilo (5,10 MB)

8.
Statični izračun in zasnova mostnega žerjava po standardu EN 13001
Toni Meklin, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava opis, zasnovo in opredelitev mostnih žerjavov, ki jih najdemo v industrijskih halah, po novem veljavnem evropskem standardu SIST EN 13001. V uvodnem poglavju so na kratko predstavljene vrste mostnih žerjavov ter glavne komponente, ki sestavljajo mostni žerjav. V nadaljevanju je pojasnjena zasnova glavnih komponent mostnega žerjava. Teoretičnemu delu sledi analitični preračun teh komponent za dvonosilčni mostni žerjav nosilnosti 60/10 ton.
Ključne besede: dvigalne naprave, mostni žerjav, standard SIST EN 13001, statični izračun, zasnova mostne konstrukcije
Objavljeno: 05.10.2016; Ogledov: 1254; Prenosov: 237
.pdf Celotno besedilo (5,63 MB)

9.
PROJEKTIRANJE IN GRADNJA DOZIDAVE STANOVANJSKE ZGRADBE
Rok Majer, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje projektiranje in izvedbo gradnje dozidave stanovanjske zgradbe, v okviru katere so izdelani potrebni načrti in dimenzioniranje posameznih elementov objekta. V diplomskem delu je predstavljena potrebna dokumentacija za izvedbo te gradnje. Opisana in narisana je zasnova dozidave objekta ter izvedeno dimenzioniranje po posameznih konstrukcijskih elementih. Opisan je tudi sam potek izgradnje tega objekta.
Ključne besede: projektna dokumentacija, zasnova enostanovanjske stavbe, analiza obtežb, varnostni faktorji, statični izračun, dimenzioniranje, izvedba gradnje, ...
Objavljeno: 17.10.2016; Ogledov: 774; Prenosov: 90
.pdf Celotno besedilo (7,41 MB)

Iskanje izvedeno v 0.22 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici