| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
SANACIJA PLAZU ZNOSNICE NA CESTI R1-207 ODSEK 1413 COL - AJDOVŠČINA OD KM 2,400 DO KM 2,750
Marko Sotler, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi bomo opisovali zemeljske plazove, katerih škoda v zadnjih desetletjih narašča tako doma kot po svetu. Proučili bomo ključne dejavnike povzročitve plazenja ter pristope in sanacije škode, ki je že povzročena ali bi morebiti še lahko nastala. Zaradi vse večje ogroženosti pred plazovi v Sloveniji bomo v nalogi opisali potrebne pristope k modeliranju plazovitosti in ogrožanju pred zemeljskimi plazovi. Prav tako bodo v diplomski nalogi predstavljeni zemeljski plazovi v drugih evropskih državah. V praktičnem primeru naloge pa se bomo osredotočili na izračun in rezultate izračuna računalniškega 2D modela, geološkega profila oziroma prereza P10a, sanacije plazu Znosnice na cesti R1-207, Odsek 1413 Col – Ajdovščina od km 2,400 do km 2,750, izračunanega s programom Plaxis 2D.
Ključne besede: zemeljski plazovi, plazenje, skalni podori, drobirski tokovi, modeliranje plazovitosti, sanacija plazov, numerična stabilnostna analiza
Objavljeno: 23.12.2011; Ogledov: 2461; Prenosov: 324
.pdf Celotno besedilo (9,58 MB)

4.
PRESOJA ZANESLJIVOSTI VISOKIH ZEMELJSKIH PREGRAD
Danijela Kodrič, 2012, diplomsko delo

Opis: V prvem delu diplomskega dela je podan splošni opis zemeljskih pregrad in opis njihove izvedbe. Osrednji del zajema opis akumulacijskega bazena črpalne hidroelektrarne Kozjak z opisom opravljenih raziskav in interpretacijo rezultatov. V zadnjem delu pa so podane zahteve geotehničnega projektiranja visokih zemeljskih pregrad in rezultati geomehanske presoje zanesljivosti akumulacijskega bazena ČHE Kozjak. Rezultati analiz kažejo, da bo akumulacijski bazen ČHE Kozjak tudi dejansko mogoče zgraditi ob upoštevanju zahtevnejših pravil projektiranja.
Ključne besede: zemeljske pregrade, črpalna hidroelektrarna Kozjak, geotehnično projektiranje, stabilnostna analiza
Objavljeno: 12.03.2012; Ogledov: 1450; Prenosov: 184
.pdf Celotno besedilo (4,58 MB)

5.
Geomehanska analiza opornega AB zidu
Izidor Bukovšek, 2015, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi je izvedena stabilnostna analiza opornega zidu OZ-03 na odseku Jagodje - Lucija. V nalogi so predstavljene opravljene terenske, ter laboratorijske raziskave hribine. Glede na rezultate je bila opravljena klasifikacija hribine. Na koncu je izvedena stabilnostna analiza krožnih porušnic po Bishopovi metodi. V primeru nestabilnosti, je predlagana ustrezna projektna rešitev.
Ključne besede: gradbeništvo, geomehanika, oporni zid, stabilnostna analiza
Objavljeno: 16.09.2015; Ogledov: 697; Prenosov: 180
.pdf Celotno besedilo (2,34 MB)

6.
VAROVANJE GRADBENE JAME ZA KANALIZACIJO
Jernej Remic, 2016, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi bomo prikazali načrt varovanja gradbene jame na realnem projektu za izvedbo meteorne kanalizacije v Termoelektrarni Šoštanj. V teoretičnem delu se bomo osredotočili na najpogostejše možne načine varovanja gradbenih jam ter na načine odvodnjavanja oziroma nižanja talne in meteorne vode. V praktičnem delu bomo prikazali stabilnostne ter statične analize, dimenzioniranja izbranih podpornih elementov, pretoke in dotoke talne vode, na koncu pa bomo podali predlog izvedbe s tehnologijo gradnje ter izdelali načrte. Za stabilnostne in statične analize bomo uporabili več računalniških programov (Slide, Phase2, Tower7) in analitičnih metod. Cilj naloge je, da na podlagi realnega primera prikažemo izdelavo načrta varovanja gradbene jame, v katerega so zajeti vsi potrebni elementi za zanesljivo in varno izvedbo.
Ključne besede: Geotehnika, gradbena jama, stabilnostna analiza, brizgani cementni beton, pasivna sidra
Objavljeno: 15.07.2016; Ogledov: 732; Prenosov: 129
.pdf Celotno besedilo (3,06 MB)

7.
SANACIJA ZEMELJSKEGA PLAZU NA GUBNEM
Primož Jazbinšek, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so obravnavani zemeljski plazovi, ki se v zadnjem času vse pogosteje sprožajo, predvsem zaradi obilnih in intenzivnih padavin. Padavine so namreč eden izmed najbolj pogostih povodov za zemeljske plazove. V teoretičnem delu so predstavljene vrste zemeljskih plazov, vzroki za njihov nastanek in ukrepi, s katerimi lahko plazove saniramo in s tem preprečimo nadaljnjo plazenje. Praktičen del obsega stabilnostno analizo pobočja, ki je bila opravljena na podlagi izvedenih terenskih raziskav. Podan je tudi predlog izvedbe sanacije zemeljskega plazu na Gubnem. Prav tako je izdelan popis gradbenih del in izračun stroškov predlagane sanacije.
Ključne besede: drenažna rebra, plazenje, sanacija, stabilnostna analiza, zemeljski plazovi
Objavljeno: 04.10.2016; Ogledov: 853; Prenosov: 105
.pdf Celotno besedilo (4,58 MB)

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici