| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 24
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Zbrano učno gradivo s praktičnimi primeri za predmet Razvoj spletnih sistemov
Boštjan Šumak, Maja Pušnik, 2021, drugo učno gradivo

Ključne besede: spletni sistemi, učno gradivo, praktični primeri
Objavljeno v DKUM: 19.10.2021; Ogledov: 1033; Prenosov: 145
.pdf Celotno besedilo (8,30 MB)

3.
Izdelava porazdeljenega večnitnega ter razširljivega spletnega pajka za iskanje datotek : diplomsko delo
Adam Veselič, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo izdelali spletnega pajka, ki je enostaven za uporabo, združuje funkcionalnosti odprtokodnih alternativ in deluje na vseh popularnih platformah. Uporabili smo tehnologijo .NET Core, ki nam je omogočila ustvarjanje le ene izvršilne datoteke za vsako platformo, ki je hkrati prenosljiva in deluje brez dodatnih sistemskih potreb. Da bi bila uporaba enostavna, smo implementirali spletni vmesnik za hitro konfiguracijo. Za funkcionalnost smo poskrbeli tako, da pajek deluje brezhibno na več nitih, v razširljivem porazdeljenem sistemu in podpira razširjanje s pomočjo uporabnikovih skript. Nazadnje smo tudi poskrbeli, da smo vključili vse funkcionalnosti, ki so značilne za spletne pajke.
Ključne besede: spletni pajek, porazdeljeni sistemi, spletni vmesnik, .NET Core
Objavljeno v DKUM: 22.11.2019; Ogledov: 970; Prenosov: 67
.pdf Celotno besedilo (934,26 KB)

4.
Odzivni spletni vmesnik za prikaz delovnih planov zaposlenih : diplomsko delo
Blagica Janeva, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen razvoj ter delovanje tako imenovanega odzivnega spletnega vmesnika za prikaz delovnih planov zaposlenih. Pri razvoju je implementirana odzivna struktura s pomočjo platforme Angular in knjižnice Bootstrap, hkrati pa so upoštevana nekatera načela programiranja iz pristopa mikro čelnih sistemov. Podan je tudi opis sistemskega ozadja, na katerem temelji ta vmesnik. Z izdelavo takšnega uporabniškega vmesnika je zaposlenim zagotovljeno okolje, preko katerega lahko kadarkoli in kjerkoli dostopajo do najnovejših, natančnih informacij o svojem delovnem planu.
Ključne besede: odzivni spletni vmesnik, delovni plani, Angular, mikro čelni sistemi
Objavljeno v DKUM: 11.11.2019; Ogledov: 978; Prenosov: 94
.pdf Celotno besedilo (1,27 MB)

5.
IZDELAVA SPLETNE STRANI S SPLETNIM SISTEMOM ZA UREJANJE VSEBIN WEEBLY
Urša Remškar, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: S tem diplomskim delom smo želeli spoznati zakonitosti delovanja spletnega sistema za urejanje spletnih vsebin Weebly in z njegovo pomočjo izdelati spletišče za podjetje Urko Fishing Adventures, ki še nima lastnih spletnih strani. Te so v prvi vrsti namenjene predstavitvi ponudbe in enostavnejši komunikaciji z domačimi, predvsem pa tujimi strankami, ki jih zanima športni ribolov na slovenskih rekah. Izdelava spletišča je zajemala več korakov od zasnove projekta, njegovega vodenja in organizacije do končne izvedbe, ko je spletišče "ugledalo luč sveta". V prvem poglavju diplomskega dela so predstavljeni problem, predpostavke in omejitve, metode dela in podjetje Urko Fishing Adventures. V teoretičnem delu diplomskega dela so s pomočjo deskriptivne metode predstavljeni pojmi kot so internet, splet, spletišče, spletna stran ter sistemi za urejanje spletnih vsebin. V praktičnem delu diplomskega dela je predstavljena izdelava spletišča z uporabo spletnega sistema za urejanje spletnih vsebin Weebly. V zaključku pa so podani nekateri že vidni učinki, ki jih prinaša objava spletišča na spletu, pomembnejši koraki ob uvedbi in možnosti nadaljnjega razvoja spletišča.
Ključne besede: Internet, Svetovni splet, Spletna stran, Spletni sistemi za urejanje vsebin, Weebly
Objavljeno v DKUM: 11.11.2016; Ogledov: 2406; Prenosov: 304
.pdf Celotno besedilo (1,72 MB)

6.
IZBOLJŠAVA SPLETNEGA GIS PREGLEDOVALNIKA OBČINE RAČE - FRAM
Gregor Ovnik, 2016, diplomsko delo

Opis: V prvem delu diplomskega dela so v splošnem predstavljeni geografski informacijski sistemi, principi, po katerih delujejo, zgodovina sistemov in njihova uporaba. V nadaljevanju je izvedena primerjava med predhodnim in trenutnim GIS sistemom občine Rače - Fram. Jedro diplomskega dela se osredotoča na spletni GIS pregledovalnik podjetja Geofoto d.o.o., ki je posebej razvit za potrebe občine Rače - Fram. Predstavljeno je obstoječe stanje spletnega GIS pregledovalnika z možnostmi izboljšave podatkovnih slojev kanalizacija in vodovod za večjo avtomatizacijo procesov občinske uprave občine Rače - Fram.
Ključne besede: Geografski informacijski sistemi, spletni pregledovalnik, podatkovni sloji, strežnik.
Objavljeno v DKUM: 05.10.2016; Ogledov: 1529; Prenosov: 92
.pdf Celotno besedilo (2,36 MB)

7.
IZDELAVA SPLETNEGA PAJKA ZA POTREBE DETEKCIJE PODOBNIH VSEBIN
Boštjan Ferlič, 2016, diplomsko delo

Opis: Spletni pajki so programi za prenos spletnih strani iz interneta, njihovo obdelavo in shranjevanje. V teoretičnem delu diplomske naloge je opisano splošno delovanje spletnih pajkov in problemi, s katerimi se srečujemo pri njihovi implementaciji. Opisano je tudi delovanje spletnih pajkov dveh najbolj razširjenih spletnih iskalnikov ter trije odprtokodni spletni pajki. V praktičnem delu diplomskega dela smo implementirali porazdeljen spletni pajek v dveh ločenih aplikacijah. Ena aplikacija je grafični vmesnik za urejanje vseh nastavitev, druga pa konzolna aplikacija, ki prenaša strani in jih shranjuje v podatkovno bazo.
Ključne besede: spletni pajki, porazdeljeni računalniški sistemi
Objavljeno v DKUM: 07.09.2016; Ogledov: 1866; Prenosov: 98
.pdf Celotno besedilo (1,76 MB)

8.
Razvoj preproste hibridne mobilne aplikacije za izvedbo izobraževalnega tečaja za operacijski sistem Android
Marko Merčnik, 2016, diplomsko delo

Opis: Mobilne aplikacije so nepogrešljivi del današnjih mobilnih naprav, saj razširijo uporabnost izvorno nameščenega mobilnega operacijskega sistema. Namenske mobilne aplikacije najdemo na področju izobraževanja, dela in zabave. Pri izdelavi mobilnih aplikacij imamo na voljo več pristopov in tehnologij, ki jih izberemo glede na kompleksnost in zahtevnost razvoja ter želeni doseg aplikacije. V diplomskem delu smo preučili možnost uporabe mobilnih aplikacij in mobilnih naprav za izobraževanje Izdelali smo hibridno mobilno aplikacijo za izvedbo izobraževalnega tečaja. Pri izdelavi smo uporabili uveljavljene spletne tehnologije in programska ogrodja. Cilj diplomskega dela je izdelati izobraževalno aplikacijo z odlično uporabniško izkušnjo. Končne ugotovitve potrjujejo, da so hibridne mobilne aplikacije primerne za uporabo na področju izobraževanja. Izdelava preprostih aplikacij je relativno preprosta, pri tem mora imeti razvijalec aplikacij dobro znanje spletnega programiranja. Izdelana aplikacija potrjuje, da je uporabniška izkušnja pri uporabi hibridne mobilne aplikacije zadovoljiva.
Ključne besede: mobilna aplikacija, JavaScript, mobilni operacijski sistemi, spletni brskalnik, uporabniška izkušnja, Ionic, Node.js, mobilne naprave, Android
Objavljeno v DKUM: 17.08.2016; Ogledov: 1665; Prenosov: 122
.pdf Celotno besedilo (959,36 KB)

9.
IZDELAVA SPLETNEGA KATALOGA V ORODJU TYPO3 CMS
Uroš Žunko, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu bomo predstavili razvoj spletnega kataloga na osnovi orodja za upravljanje vsebin TYPO3 CMS. Namen spletnega kataloga je izdelava novih vrst vsebinskih elementov na TYPO3 CMS. Za načrtovanje sheme je bilo uporabljeno domensko usmerjeno načrtovanje. Razvoj temelji na ogrodju Extbase in generatorju predlog Fluid, ki uporabljata arhitekturni vzorec MVC. Izdelan spletni katalog omogoča objavo spletnih vsebin s pomočjo izdelave novih vrst vsebinskih elementov. Z vtičnikom REST (REpresentational State Transfer) API (Aplication Programme Interface) je omogočeno enostavno upravljanje spletnih vsebin.
Ključne besede: spletni katalog, informacijski sistemi, razširitev, PHP, Extbase, Fluid, REST
Objavljeno v DKUM: 15.04.2016; Ogledov: 1273; Prenosov: 120
.pdf Celotno besedilo (3,39 MB)

10.
IZDELAVA PORTALA S POMOČJO SISTEMA ZA UPRAVLJANJE VSEBIN
Matic Sušnik, 2015, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je razjasniti, kaj je spletni portal, po čem se loči od navadne spletne strani in za kaj se uporablja. Preleteli bomo zgodovinski razvoj, namen in klasifikacijo portalov. V tej diplomski nalogi se bomo omejili na tri sisteme za upravljanje spletnih vsebin, to so: WordPress, Joomla in Drupal. Glavni namen diplomske naloge bo izdelava spletnega portala, ki bo služil kot demonstracija prikaza uporabnosti vtičnikov in fleksibilnost uporabniških funkcij ter možnosti, ki so na voljo. Spletni portal, katerega glavna tema bo potovanje, bo izdelan s pomočjo podrobneje opisanega izbranega sistema. Na spletnem portalu bodo na voljo tudi priročne informacije.
Ključne besede: spletni portal, sistemi za upravljanje spletnih vsebin, WordPress, Joomla, Drupal
Objavljeno v DKUM: 22.12.2015; Ogledov: 2190; Prenosov: 290
.pdf Celotno besedilo (2,49 MB)

Iskanje izvedeno v 1.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici