| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
UPORABA IN STROŠKOVNA ANALIZA SISTEMA ZA UPRAVLJANJE SPLETNIH VSEBIN
Miran Šmid, 2009, diplomsko delo

Opis: Glavna prednost sistemov za upravljanje spletnih vsebin — WCMS (angl. Web Content Management System) je poenostavitev in pohitritev postopkov kreiranja oziroma izdelave novih spletnih strani ter bistveno zmanjšanje obsega vzdrževanja. V diplomskem delu sem predstavil vpliv vsebine spletnih aplikacij na uspešno predstavitev, prodajo ali servis izdelkov v podjetju, kako lahko sodelujejo posamezni uporabniki ter kako se podjetja povezujejo v globalne organizacije. Izbral in predstavil sem nekaj vodilnih CMS sistemov, jih med seboj primerjal ter izbral najprimernejšega za izdelavo portala Društva avtomatikov Slovenije (DAS). Podal sem tudi stroškovni vidik pri izdelavi, uporabi in vzdrževanju portala med lastno programiranim sistemom za upravljanje spletnih vsebin in izbranim odprtokodnim sistemom za upravljanje spletnih vsebin.
Ključne besede: spletne vsebine, stroškovna analiza, sistemi za upravljanje spletnih vsebin, portal, Društvo avtomatikov Slovenije
Objavljeno: 18.11.2009; Ogledov: 1843; Prenosov: 145
.pdf Celotno besedilo (4,51 MB)

3.
SISTEM PRETVORBE SPLETNIH AVDIOVIZUALNIH VSEBIN V DVB TRANSPORTNE TOKOVE V REALNEM ČASU
Klavdijo Repolusk, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi sta opisana realizacij in ovrednotenje prenosa slike in zvoka v živo s pomočjo sistema za pretvorbo spletnih avdiovizualnih vsebin v DVB transportne tokove. Opisan je prenos slike in zvoka v realnem času s pomočjo spletne kamere, katere avdiovizualna vsebina se zajema z multimedijskim predvajalnikom VideoLan. Le-ta v nadaljevanju pošilja zajeti zvok in sliko po internetnem protokolu na lokalni naslov računalnika znotraj lokalnega omrežja na predhodno definirana vrata. Na takšen način posredovano avdiovizualno vsebino se iz omrežja odvzema s pomočjo programa FFMPEG, ki sprejeto vsebino pretvarja v standardni MPEG-2 transportni tok. Novo ustvarjen transportni tok se z uporabo internetnega nepovezovalnega protokola ponovno posreduje v lokalno ali drugo omrežje na predhodno definiran internetni naslov in pripadajoča vrata. Izveden je bil nov program za sprejem transportnih tokov iz omrežja in za posredovanje le teh na oddajni pretvornik z USB vmesnikom in standardnim ASI izhodom. Da smo zagotovili celovitost preizkušanja prenosne poti, se omenjen signal sprejema z dodatnim ASI pretvornikom z USB vmesnikom, pri tem pa je možno spremljanje posredovane avdiovizualne vsebine s programom za digitalno televizijo. Prav tako je možno ustvarjen ASI signal posredovati na DVB oddajnik in ga spremljati s standardnim digitalnim televizijskim sprejemnikom.
Ključne besede: DVB standardi, tipi omrežij, MPEG kodiranje, transportni tok, programski tok, spletne vsebine
Objavljeno: 29.06.2010; Ogledov: 1981; Prenosov: 115
.pdf Celotno besedilo (1,16 MB)

4.
HTML5 IN DINAMIČNE SPLETNE VSEBINE
Jure Štern, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo se lotili preučevanja HTML5 specifikacije in izdelave praktične spletne strani v HTML5 jeziku s pomočjo sistema za upravljanje vsebin Joomla! 1.6. Pogledali smo pomembne spremembe nove specifikacije glede na prejšnjo HTML 4 specifikacijo. Zraven sprememb smo preučili še nove elemente, ki nam bodo olajšali delo z dinamičnimi spletnimi vsebinami. Slednjim smo namenili poseben poudarek, saj nam omogočajo bogatejše uporabniške izkušnje in se približujejo RIA aplikacijam. Ugotovitve, ki smo jih dobili tekom diplomskega dela, smo nato prenesli v praktičen del. Izdelali smo spletno stran, ki temelji na pravilih HTML5 specifikacije. Nato smo stran testirali v več brskalnikih in se prepričali o podpori in delovanju.
Ključne besede: HTML5, dinamične spletne vsebine, HTML5 specifikacija
Objavljeno: 17.05.2011; Ogledov: 10559; Prenosov: 401
.pdf Celotno besedilo (1,93 MB)

5.
ANDROID APLIKACIJA Z UPORABO RAZPOZNAVANJA SPLETNE VSEBINE
Aleksander Robnik, 2013, diplomsko delo

Opis: Velik napredek na področju razvoja mobilnih naprav je omogočil prenos aplikacij s klasičnih računalnikov na mobilne naprave. V diplomski nalogi smo prenesli spletno aplikacijo v mobilno aplikacijo, ki prikazuje podatke iz spletnega vira Maribor-Pohorje. Predstavili smo operacijski sistem Android, njegovo uporabo in razvojno okolje, v katerem smo zgradili aplikacijo. V praktičnem delu diplomskega dela smo podrobneje predstavili razpoznavalnik HtmlCleaner. Demonstrirali smo delovanje aplikacije, ki prikazuje podatke iz spletnega vira na mobilnih napravah Android. V sklepnem delu smo prikazali primerjavo med razpoznavalniki spletnih vsebin in generatorjem aplikacij iz spletnih strani.
Ključne besede: Android, razpoznavalnik, spletne vsebine, Java
Objavljeno: 19.09.2013; Ogledov: 1040; Prenosov: 78
.pdf Celotno besedilo (2,52 MB)

6.
RAZVOJ SPLETNE REŠITVE ZA ŠPORTNO DRUŠTVO ŠENTVID - LJUBLJANA
Marjan Šterk, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo vsebuje proces izdelave spletne rešitve za športno društvo, ki nudi športnim navdušencem igrišča za tenis, košarko, odbojko, badminton, in-line hokej ter vodeno vadbo za starejše. Spletna stran je bila izdelana z namenom rešitve nedelovanja obstoječe spletne strani ter s ciljem pridobivanja novih strank ter rednega obveščanja članov društva. V uvodnem delu predstavimo sistem za upravljanje spletnih strani WordPress ter programska orodja in spletne tehnologije za izdelavo spletne strani. V nadaljevanju diplomskega dela je prikazano načrtovanje ter izdelava same spletne rešitve. Prične se z namestitvijo sistema WordPress, nastavitvijo strežnika, izdelavo domače strani, modulov in vtičnikov ter nadaljuje z grafičnim in vsebinskim oblikovanjem. V zaključnem delu je najprej opisana prilagoditev strukturnega in grafičnega prikaza spletne strani naročniku nato pa sledi optimizacija in zagotovitev ustrezne varnosti naše spletne rešitve.
Ključne besede: WordPress, sistem za upravljanje vsebine (CMS), izdelava spletne rešitve, varnost
Objavljeno: 28.01.2015; Ogledov: 941; Prenosov: 84
.pdf Celotno besedilo (2,98 MB)

7.
Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici