| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 27
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
SPLETNA REŠITEV ZA IZRAČUN MODELOV MNOŽIČNE STREŽBE
Miha Rekar, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava izdelavo spletne rešitve za izračun stohastičnih modelov množične strežbe. Gre za matematične modele, kjer imamo proces prihoda strank ter proces strežbe. Če strežba ni dovolj hitra, se tvorijo vrste. Pojavi se potreba po analizi sistema strežbe z namenom izboljšanja njegove učinkovitosti. Namen naše naloge je ponuditi enostaven ter hiter spletni vmesnik za izračun teh sistemov. Aplikacija je v prvi vrsti namenjena študentom Fakultete za organizacijske vede, ki se s temi modeli srečajo v tretjem letniku študija. Njim želimo olajšati računanje tako, da jim ponudimo enostaven način za preverjanje rezultatov. Prav tako je aplikacija namenjena lastnikom oziroma upravljavcem takšnih sistemov v realnosti. Njim želimo približati te teoretične osnove ter jim tako pomagati pri odločitvah, ki zadevajo delovanje njihovih sistemov. Spletna aplikacija je bila narejena v programskih jezikih HTML, CSS, PHP ter JavaScript, za upravljanje z bazo pa smo uporabili MySQL. Pri programiranju smo si pomagali s programskima orodjema Panic Coda in MacRabbit CSSEdit, za izdelavo grafičnih elementov aplikacije pa smo uporabili še Adobe Photoshop.
Ključne besede: Programska rešitev, Spletna aplikacija, Stohastični proces, Sistem množične strežbe
Objavljeno: 25.09.2009; Ogledov: 2639; Prenosov: 250
.pdf Celotno besedilo (2,83 MB)

2.
PRENOVA SISTEMA ZA POMOČ UPORABNIKOM INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE
Boštjan Podboršek, 2010, magistrsko delo

Opis: Raziskava obravnava analizo obstoječega stanja sistema za pomoč uporabnikom informacijske tehnologije, analizo obstoječih procesov v službi za IT (informacijske tehnologije), definiranje novih procesov, izdelavo kataloga storitev ter nadgradnjo spletne rešitve za vnos incidentov in naročilo storitev, ki jih nudi služba za IT uporabnikom v Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, Bosni, Črni Gori, Makedoniji ter Bolgariji. Celoten proces od analize obstoječega stanja do končne spletne rešitve, podprte s procesi, je trajal 28 mesecev. Spletna rešitev se uspešno uporablja na vseh trgih, kjer je prisotno podjetje. Spletna rešitev je bila najprej uporabljena samo v Sloveniji, ko pa je bila dobro preizkušena in dodelana, se je razširila tudi na druge trge.
Ključne besede: • Pomoč uporabnikom • Informacijske tehnologije • Spletna rešitev
Objavljeno: 19.08.2010; Ogledov: 1517; Prenosov: 139
.pdf Celotno besedilo (1,71 MB)

3.
SPLETNA REŠITEV ZA VODENJE KALIBRACIJ IN POPRAVIL V PODJETJU IMS
Andrej Bergant, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava razvoj spletne aplikacije za vodenje kalibracij in popravil v podjetju IMS d.o.o. Zaposlenim omogoča dodajanje, pregled ter urejanje kalibracij in popravil. S pomočjo aplikacije lahko zaposleni obveščajo stranke o poteku kalibracije ali popravila. Strankam aplikacija omogoča pregled preteklih ter tekočih kalibracij in popravil. V uvodnem delu diplome je predstavljeno podjetje IMS d.o.o., ki je slovenski zastopnik in partner danskega proizvajalca merilnih instrumentov za zvok in vibracije. Glavni problem diplomskega dela je izboljšanje trenutnega načina vodenja kalibracij in popravil. Uporabljena metoda dela za razvoj aplikacije je stopenjski razvoj. Osrednji del zajema teoretične osnove, pregled trenutnega stanja in prenovo. V teoretičnih osnovah so predstavljeni uporabljeni programski jeziki in opredelitev pojma kalibracije. Pregled trenutnega stanja obsega podroben posnetek obstoječih procesov in kritično oceno stanja. Prenova obravnava razvoj, predstavitev in vpeljavo aplikacije v poslovni sistem. V zaključku je podana evalvacija, v kateri je ocenjena tako celotna aplikacija, kot tudi sam razvoj aplikacije. Opisane so možne izboljšave, ki bi aplikaciji nudile še več funkcionalnosti.
Ključne besede: Programska rešitev, Spletna aplikacija, Kalibracija, Popravilo
Objavljeno: 02.12.2010; Ogledov: 1462; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (5,32 MB)

4.
UVAJANJE SPLETNE REŠITVE ePORTFOLIO ZA PODPORO IZOBRAŽEVALNEMU PROCESU
Maja Jurjevčič, 2011, diplomsko delo

Opis: Center RS za poklicno izobraževanje je za podporo pri svetovanju in delu s kandidati Nacionalnih poklicnih kvalifikacij, ob vključenosti partnerjev, razvil spletno rešitev ePortfolio. Projekt je odprl nove možnosti svetovanja in dela s kandidati, hkrati pa povečal kakovost in transparentnost portfolija. Kljub začetnemu načrtovanju je bilo kmalu po zagonu spletne rešitve ePortfolio jasno, da bi bilo za optimalno uporabo potrebno rešitev dopolniti in nadgraditi. Zato smo v diplomskem delu proučili obstoječo rešitev, s testnimi uporabniki smo ugotovili dodatne potrebe le-teh in analizirali podobne rešitve v svetu. Dobili smo spisek novih in dopolnjenih obstoječih funkcionalnosti ter na osnovi le-teh razvili prototipno rešitev. Podali smo tudi okviren terminski plan in stroškovno oceno za nadgradnje spletne rešitve ePortfolio.
Ključne besede: elektronsko poslovanje, elektronski portfolio, izobraževanje, spletna rešitev, hranjenje dokumentov
Objavljeno: 09.08.2011; Ogledov: 1508; Prenosov: 64
.pdf Celotno besedilo (1,96 MB)

5.
RAZVOJ SPLETNE REŠITVE ZA RAZPOREJANJE ČLOVEŠKIH VIROV V POHIŠTVENI INDUSTRIJI
Sonja Jerše, 2011, diplomsko delo

Opis: Majhna in srednje velika podjetja se po večini ukvarjajo z naročniško proizvodnjo. Hitra in kvalitetna izdelava produkta je bistvenega pomena za obdržanje sedanjih strank ter pridobitev novih in posledično za dobro poslovanje podjetja. Da bi lahko to dosegli, moramo narediti optimalen razpored proizvodnje. Hitrost in kvaliteto proizvodnje lahko še povečamo, če pri izdelavi razporeda upoštevamo dejstvo, da so nekateri delavci pri opravljanju določenih delovnih nalog bolj spretni kot drugi. V tem diplomskem delu je predstavljen razvoj modularne spletne rešitve, ki poskrbi za čim boljšo razporeditev delavcev glede na dani razpored delovnih nalog. Pri iskanju najboljšega razporeda smo si pomagali z informacijsko tehnologijo, podprto z bazo podatkov, ter genetskimi algoritmi. Izdelana spletna rešitev izdela kvaliteten razpored v približno desetih minutah, kar je odvisno od izbire parametrov.
Ključne besede: razporejanje človeških virov, genetski algoritmi, modularna spletna rešitev, majhna in srednje velika podjetja (MSP), sistem za podporo odločanju
Objavljeno: 11.07.2011; Ogledov: 1487; Prenosov: 48
.pdf Celotno besedilo (1,44 MB)

6.
ANALIZA IN IZBOLJŠAVE INFORMACIJSKO-KOMUNIKACIJSKEGA VIDIKA REŠITEV OBČINE LENDAVA
Boštjan Orban, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo analizirali trenutno spletno rešitev občine Lendava, komunikacijo med zaposlenimi in komunikacijo občinske uprave ter občanom občine Lendava preko občinske spletne strani. Potek komunikacije smo predstavili s modeli sporazumevanja, ki so del notacije BPMN 2.0. To grafično notacijo uporabljamo za modeliranje poslovnih procesov, kot tudi delovnih tokov. Na podlagi pridobljenih podatkov in informacij smo skušali najti primerne rešitve in izboljšave na področju komunikacij ter pripraviti ustrezno spletno rešitev. Za izdelavo rešitve smo uporabili WordPress, ki je sistem za upravljanjem s spletnimi vsebinami ter njegovimi vtičniki, ki jih WordPress ponuja. Spletno rešitev pa smo predstavili tudi občanom in občankam občine Lendava, ki so rešitev ovrednotili s pomočjo ankete.
Ključne besede: komunikacija, e-komuniciranje, modeli sporazumevanja, BPMN 2.0, občina Lendava, IK vidik, spletna rešitev, CMS, sodobni načini komuniciranja
Objavljeno: 13.09.2011; Ogledov: 1632; Prenosov: 134
.pdf Celotno besedilo (2,45 MB)

7.
FUNKCIONALNE SPECIFIKACIJE SPLETNEGA ZAVAROVALNEGA POSREDNIKA
Emil Kos, 2011, diplomsko delo

Opis: Hitro, natančno in učinkovito delo zavarovalnih posrednikov je eden ključnih dejavnikov za uspeh v zavarovalnem posredništvu. V želji po optimizaciji svojega poslovanja zavarovalni posredniki iščejo rešitve, ki bi zagotovile učinkovito podporo procesom zavarovanja. Z njimi bi lažje sledili željam svojih strank, obenem pa zmanjšali količino napak, storjenih v procesih. Ustrezna elektronska rešitev bi omogočila tudi preprost in hiter pregled trenutnih stanj. Razpoložljive rešitve so okorne za uporabo, saj jih je težko povsem prilagoditi potrebam njihovega uporabnika, pogosto pa so tudi stroškovno zahtevne tako v procesu vpeljave kot vzdrževanja. Kadar vpeljujemo rešitev, je ključno, da z njo izpolnimo vsa svoja pričakovanja ter v največji meri izkoristimo njen potencial. Pričujoče diplomsko delo na primeru procesa zavarovanja kopenskih vozil nazorno prikaže, kako naj bo izdelana funkcionalna specifikacija, potrebna za razvoj samostojne informacijske rešitve, s poudarkom na funkcionalnostih in primerih uporabe. Ob spoznavanju postopka zavarovanja vozil smo definirali ključne zahteve naročnika, ki bo rešitev uporabljal. Omenjene procese smo popisali s tehniko IDEF0. Ključne zahteve smo opisali, nato pa postopke izvedbe posamezne zahteve razčlenili v obliki primerov uporabe, opisanih z metodologijo FURPS+. V sklepnem poglavju delo nakaže mogoče nadaljnje korake, ki jih je priporočljivo opraviti, da bi dobili celovito zasnovo rešitve. Diplomsko delo obsega popis primerov uporabe modula za nadzor uporabnikov in modula zavarovanja kopenskih vozil ter njuno umestitev v celovito informacijsko rešitev. Zbrani primeri uporabe so opis le dveh modulov sistema, kot smo si ga zamislili. S popisom preostalih modulov in nadaljnjo raziskavo bi dobili popoln načrt elektronske aplikacije, ti koraki pa ostajajo odprti za prihodnje raziskave.
Ključne besede: zavarovanje kopenskih vozil, primer uporabe, pozitivni scenarij, spletna rešitev, zavarovalni posrednik
Objavljeno: 17.08.2011; Ogledov: 2011; Prenosov: 211
.pdf Celotno besedilo (420,35 KB)

8.
PREPREČEVANJE RANLJIVOSTI V SPLETNIH REŠITVAH
Dominik Petrovič, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo izvedli raziskavo in predstavitev metod za izvajanje vdorov, ki jih napadalci uporabljajo za pridobitev nepooblaščenega dostopa do oddaljenega sistema oz. za motnjo storitev, ki jih le-ta ponuja. Na podlagi analize le-teh smo pripravili načrt izvedbe spletne rešitve, ki uvaja zaščitne mehanizme v aplikacijskem sloju, katerih namen je čim učinkoviteje preprečiti varnostne grožnje, ki ji pretijo. Ustrezno smo prilagodili tudi varnostne nastavitve ostalih slojev, na katerih rešitev deluje, da bi s tem preprečili vdor na drugih nivojih spletne rešitve. Na koncu smo spletno rešitev tudi uvedli in testirali učinkovitost naših zaščitnih metod.
Ključne besede: PHP, MySQL, Apache, varnost, spletna rešitev
Objavljeno: 15.11.2012; Ogledov: 859; Prenosov: 75
.pdf Celotno besedilo (1,90 MB)

9.
10.
RAZVOJ SISTEMA ZA 3D VIZUALIZACIJO EVAKUACIJSKEGA NAČRTA V GOOGLE EARTH
Matic Luznar, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu obravnavamo možnost predstavitve lastnih 3D-objektov v okolju Google Earth, ki je hitro rastoča in razvijajoča se programska oprema, dostopna širokemu krogu uporabnikov in je le-tem omogočeno dodajanje lastnih vsebin. V okviru diplomskega dela smo poustvarili model realnega okolja v 3D, ki služi kot prototip okolja, kjer bi se zaradi krizne situacije lahko izvajala evakuacija. V povezavi z označevalnim jezikom KML lahko v Google Earthu dodajamo objekte in na različne načine označujemo ter opisujemo lokacije. Zaradi zamudnosti ročnega opisovanja objektov s KML-jem smo raziskali možnost uvoza že generiranih tridimenzionalnih objektov v Google Earthu. Za potrebe evakuacije smo določili evakuacijsko pot v izbranem okolju. Ustvarjen je bil vmesnik, ki omogoča kreiranje oziroma uvoz koordinat evakuacijske poti in vizualizacijo gibanja po tej poti.
Ključne besede: spletna rešitev, objekti, evakuacijske poti, Google Earth, KML
Objavljeno: 09.10.2012; Ogledov: 1245; Prenosov: 96
.pdf Celotno besedilo (2,11 MB)

Iskanje izvedeno v 0.25 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici