| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
UVEDBA AVDIO/VIDEO KONFERENČNEGA SISTEMA V PODJETJU PRISTOP SKUPINA
Primož Peternelj, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo obravnavali možnosti za izbor najprimernejšega konferenčnega sistema v obravnavanem podjetju. Najprej smo definirali osnovne pojme, ki se dotikajo obravnavane tematike. Glede na možnosti, ki jih tehnologija danes ponuja, smo se odločili za uvedbo programskega produkta spletne konference. Izbrali, analizirali in primerjali smo vodilne programske produkte za spletne konference: (sedaj Microsoftov) Skype, Citrixov GoToMeeting, Googlov Google Hangouts, Ciscov WebEx in Microsoftov Skype for Bussines. Po podrobnejši analizi posameznega programskega produkta, smo produkte po izbranih kriterijih ocenili. Sledila je primerjava analiziranih in ocenjenih produktov ter izbor najprimernejšega. Zadnjo fazo diplomske naloge predstavlja implementacija izbrane rešitve v poslovanje obravnavanega podjetja. Le ta je sestavljena iz tehnične implementacije, ureditve sistema v sejni sobi in faze, povezane z usposabljanjem zaposlenih za uspešno uporabo implementirane rešitve. Diplomsko delo smo zaključili z izzivi za nadaljnje raziskovanje.
Ključne besede: avdio/video konferenčni sistem, spletna konferenca, primerjalna analiza, implementacija produkta
Objavljeno: 24.02.2016; Ogledov: 866; Prenosov: 74
.pdf Celotno besedilo (1,34 MB)

2.
PRIMERJAVA IZBRANIH REŠITEV ZA SPLETNE KONFERENCE
Matija Hojsak, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo izbrali, analizirali in primerjali rešitve za spletne konference. V prvem delu smo predstavili področje spletnih konferenc in njeno zgodovino. V drugem delu smo predstavili vse najdene rešitve za spletne konference. V tretjem delu smo izbrali kriterije za izbiro rešitev za spletne konference in se omejili na naslednje rešitve: CitrixGoToMeeting 5.5, TeamViewer 8, Skype Premium, ClickMeeting. Te rešitve smo analizirali in preko izbranih kriterijev tudi ocenili. Na koncu tretjegadela smo analizirane in ocenjene rešitve primerjali. Opisali smo rezultate primerjave. Na koncu smo preverili hipoteze, navedli omejitve, podali napotke za nadaljnje delo in podali sklep.
Ključne besede: spletna konferenca, e-komuniciranje, primerjalna analiza
Objavljeno: 20.09.2013; Ogledov: 950; Prenosov: 165
.pdf Celotno besedilo (2,54 MB)

3.
RAZVOJ SPLETNEGA MESTA S PROGRAMOM DRUPAL
Željko Stanojević, 2012, diplomsko delo

Opis: Spletno oglaševanje oz. spletni marketing je danes najbolj učinkovit način promocije podjetij, dejavnosti, storitev. Spletno oglaševanje je cenovno najugodnejše glede na vsa ostala, kot je recimo po radiju, televiziji ali tisku. Z vsakim dnem, ko smo brez spletne strani, izgubljamo potencialne stranke. Naša spletna stran mora postati ogledalo našega podjetja, podoba, ki jo vidi obiskovalec, ga mora prepričati, da smo ravno mi najboljša izbira za nakup izdelka ali storitve, ki jo išče. Spletna stran Blejske e-konference je na pogled zastarela in ni ustrezna glede na podobo, ki bi jo kot vodilna konferenca na temo e-poslovanja v svetovnem merilu morala predstavljati. V diplomski nalogi smo obravnavali problem prenove spletne strani Blejske e-konference. Naročnik naloge je Falkulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru. Problema smo se lotili tako, da smo najprej analizirali obstoječe stranje, preučili sorodne spletne strani ter naredili načrt novega spletnega mesta. Pri tem smo upoštevali zahteve, ki jih je postavil naročnik ter smernice sodobnega oblikovanja spletnih strani. Prenove smo se lotili s pomočjo odprtokodnega sistema za urejanje spletnih vsebin CMS Drupal. Rezultat naloge je predlog nove spletne strani, implementirane v sistemu za urejanje vsebin Drupal.
Ključne besede: spletno oblikovanje, spletna stran, sistem za upravljanje s spletno vsebino, drupal, blejska e-konferenca
Objavljeno: 02.10.2012; Ogledov: 1436; Prenosov: 126
.pdf Celotno besedilo (3,07 MB)

4.
PREGLED IN PRIMERJALNA ANALIZA REŠITEV ZA PODPORO SPLETNIM SEMINARJEM
Mitja Vunderl, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo pregledali in primerjali rešitve za podporo spletnim seminarjem. Prvi del se osredotoča na samo področje spletnih seminarjev, znotraj katerega smo opredelili ključne pojme, pregledali zgodovino, tehnološko zasnovo in predstavili deset najboljših praks. V drugem delu smo pregledali rešitve za podporo spletnim seminarjem, pametnim telefonom in tablicam. V tretjem delu smo analizirali rešitve za spletne seminarje; omejili smo se na naslednje rešitve: Citrix Online 5.0, Adobe Connect 8.0, Cisco WebEx 8.5 in na AnyMeeting. Znotraj tega dela smo predstavili kriterije za izbiro predstavnikov analize, metodo dela, podali osnovni opis izbranih rešitev, predstavili testni seminar, kriterije vrednotenja predstavnikov in rezultate. Pri rezultatih smo za vsako izbrano rešitev posebej primerjali njene izdelke, cene, pregledali funkcije in lastnosti, predstavili smo njihovo arhitekturo, komunikacijo (strežnik-odjemalec) in varnost ter preizkusili rešitve. Na koncu smo preverili hipoteze, navedli omejitve diplomskega dela, povzeli rezultate ter podali napotke za nadaljnje delo.
Ključne besede: spletni seminar, e-komuniciranje, spletna konferenca, primerjalna analiza, spletni dogodek
Objavljeno: 04.06.2012; Ogledov: 968; Prenosov: 112
.pdf Celotno besedilo (4,18 MB)

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici