| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 184
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Izboljšava kakovosti spletne aplikacije z učinkovitim poročanjem o napakah : diplomsko delo
Alen Kahvedžić, 2023, diplomsko delo

Opis: V sklopu diplomskega dela smo načrtovali in izdelali spletno aplikacijo, ki služi prijavi hroščev oziroma napak s strani uporabnika, da ne bi prišlo do zamudnega in nepreglednega poročanja o hroščih prek telefonskih klicev, v živo ali po elektronski pošti. Natančneje smo opisali uporabljeno programsko opremo ter izgradnjo spletne aplikacije, ki hitro in kakovostno administraciji poroča o hroščih, prijavljenih s strani uporabnika.
Ključne besede: Spletna aplikacija, napaka, hrošč, podatkovna baza
Objavljeno v DKUM: 02.04.2024; Ogledov: 159; Prenosov: 41
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

2.
Razvoj in uporaba spletne aplikacije pri pouku v osnovni šoli : magistrsko delo
Matjaž Huter, 2024, magistrsko delo

Opis: V današnjem času je uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) v izobraževalnem procesu neizogibna. Poleg tradicionalnega načina poučevanja in učenja poznamo še razne sodobne pristope, ki aktivnost učnega procesa prenesejo na učenca. Pri teh pristopih je IKT aktivno vključen v učni proces in pripravo e-učnih gradiv. V delu smo želeli razviti enostavni model izdelovanja e-učnih gradiv, ki bi ga lahko uporabljal vsak učitelj za svoje specifične vsebine, in preveriti, ali je možno izdelati spletno aplikacijo v obliki e-učnega gradiva brez poznavanja programskih jezikov, sistemov za upravljanje vsebin, grafičnih orodij ter poznavanj spletnih strežnikov. V delu smo najprej preučili teoretična izhodišča glede učenja, uporabe e-gradiv, učnih pristopov in uporabnosti programskih orodij. Nato smo e-učno gradivo tudi izdelali. V našem primeru je to e-učno gradivo v obliki spletne aplikacije, ki smo jo oblikovali z uporabo le dveh za uporabnika prijaznih orodij; to sta Adobe Animate in Hot Potatoes. V delu smo potrdili in dokazali, da je izdelava spletne aplikacije možna. Za narejeno spletno aplikacijo smo nato razvili didaktične modele, da bi se lahko uporabljali v sodobnejših učnih pristopih. Prikazan je predlog uporabe pri obrnjenem učenju, mikroučenju in problemskem pouku.
Ključne besede: e-učno gradivo, spletna aplikacija, animacija, elektrotehnika, didaktika tehnike
Objavljeno v DKUM: 26.02.2024; Ogledov: 138; Prenosov: 9
.pdf Celotno besedilo (7,42 MB)

3.
Razvoj spletne izobraževalne platforme z integracijo 3d objektov - spletna učilnica 3.0 : magistrsko delo
Rok Urbanc, 2023, magistrsko delo

Opis: Ljudje se že od rojstva dalje učijo z opazovanjem in interakcijo. Vendar učni sistemi še vedno uporabljajo tradicionalne metode. Cilj magistrske naloge je raziskati trenutne metode učilnice VR in izdelati spletno učilnico 3.0, ki omogoča prikaz 3D učnih vsebin, izdelavo učnih ur in deljenje le teh. Glavna prednost take platforme je, da omogoča deljenje vsebin med učitelji in učenci. Tako bomo ustvarili bolj dostopen in prilagodljiv pristop k izobraževanju, ki bo učencem, omogočal razumevanje neznanih vsebin v 3D prostoru, hkrati pa jih bo pripravilo na izzive sodobnega časa. Prav tako bo platforma širila dobre prakse med učitelji, učenci in učitelji.
Ključne besede: Virtualna resničnost, obogatena resničnost, učilnica 3.0, spletna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 06.02.2024; Ogledov: 105; Prenosov: 24
.pdf Celotno besedilo (1,71 MB)

4.
Mobilna postaja za merjenje jakosti sončne obsevanosti in atmosferskih pogojev : diplomsko delo
Darija Avramović, 2023, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava izdelavo in analizo enotne mobilne postaje za merjenje sončne obsevanosti in vremenskih razmer. Glave komponente postaje so mikrokrmilnik, sončne celice ter senzor za merjenje temperature in vlažnosti zraka. Podatke o sončnem obsevanju smo pridobili z alternativno metodo merjenja, ki temelji na dejstvu, da sončna celica proizvaja napetost, ki je sorazmerna sončni obsevanosti, ki vpade nanjo. Za razliko od specializiranih meteoroloških naprav, naša merilna postaja zahteva minimalne investicijske stroške. Rezultat diplomskega dela je funkcionalna in delujoča mobilna postaja, katere delovanje lahko spreminjamo preko posebej izdelane WEB aplikacije. Aplikacija na enostaven način prikazuje merjene veličine v realnem času, v obliki tabel in grafov. Rezultate meritve smo ovrednotili s primerjavo z meritvami uradnih meteoroloških postaj.
Ključne besede: Eksperimentalna mobilna postaja, merjenje sončne obsevanosti, sončna celica, ESP32, Arduino, spletna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 18.01.2024; Ogledov: 200; Prenosov: 23
.pdf Celotno besedilo (2,19 MB)

5.
Spletna aplikacija za evidentiranje dela na terenu
Tilen Merše, 2023, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je razviti spletno aplikacijo za lažje delo terenskih in pisarniških delavcev. Aplikacija bo terenskim delavcem omogočala sprotno dokumentiranje opravljenega dela, v pisarni pa jim bo omogočala izvoz zapisanih podatkov v obliki, ki bo uporabna za obračun opravljenega dela. Spletna aplikacija bo napisana v HTML za strukturo, CSS in Bootstrap za videz, PHP za logiko aplikacije in integracijo aplikacije s podatkovno bazo ter MySQL za vzpostavitev in vzdrževanje podatkovne baze.
Ključne besede: Izolaterstvo, spletna aplikacija, HTML, PHP, MySQL
Objavljeno v DKUM: 20.12.2023; Ogledov: 333; Prenosov: 12
.pdf Celotno besedilo (3,32 MB)

6.
Optimizacija postopkov odobritve z uporabo aplikacije razvite v okolju Oracle APEX : diplomsko delo
Jakob Polegek, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili postopek razvoja aplikacije za upravljanje z inventarjem. Najprej smo predstavili okolje APEX in njegovo zgodovino, tehnologije in orodja, med katere spadajo PL/SQL, HTML, CSS, JavaScript, Quick SQL in diagrams.net. Nato je sledil razvoj podatkovne baze in vnos testnih podatkov, na koncu pa še razvoj spletne aplikacije v okolju APEX. V tej fazi smo velik poudarek dali predvsem na deljeno komponento za opredelitev nalog.
Ključne besede: razvojno okolje, APEX, spletna aplikacija, PL/SQL, odobritve
Objavljeno v DKUM: 12.10.2023; Ogledov: 483; Prenosov: 45
.pdf Celotno besedilo (4,52 MB)

7.
Primerjava knjižnice React z ogrodjem Vue : diplomsko delo
Gal Leitgeb, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu primerjamo knjižnico React in ogrodje Vue. Teoretični del vsebuje podroben opis tehnologij, kjer opišemo in primerjamo koncepte, funkcionalnosti in podporo skupnosti spletnih rešitev. V praktičnem delu implementiramo dve spletni aplikaciji za objavo receptov - eno, narejeno s knjižnico React, in drugo, narejeno z ogrodjem Vue. Uporabljena je bila tudi platforma Vite, ki ponuja zaledni sistem naše aplikacije. V diplomskem delu razložimo celoten razvoj obeh aplikacij in hkrati predstavimo podobnosti ter razlike obravnavanih tehnologij.
Ključne besede: spletna aplikacija, React, Vue, komponenta
Objavljeno v DKUM: 12.10.2023; Ogledov: 284; Prenosov: 31
.pdf Celotno besedilo (2,89 MB)

8.
Razvoj modula za vodenje plač s pomočjo odprtokodne ERP rešitve Odoo : diplomsko delo
Jan Vrtačnik, 2023, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga je namenjena predstavitvi modula za izračun plač v skladu z zakonodajo Republike Slovenije. Modul je bil razvit na osnovi sistema za nadzorovanje poslovanja podjetja Odoo. V nalogi sta poleg sistema Odoo predstavljena razvoj in delovanje modula za računanje plač v podjetju. Vključen je tudi modul za informativni spletni izračun plače, ki je na voljo vsem uporabnikom spletne aplikacije.
Ključne besede: Odoo, izračun plač, rešitve ERP, odprtokodno, spletna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 12.10.2023; Ogledov: 314; Prenosov: 12
.pdf Celotno besedilo (1,50 MB)

9.
Primerjava tehnologij za vrivanje odvisnosti pri zalednih aplikacijah MVC : diplomsko delo
Tamara Jevtić, 2023, diplomsko delo

Opis: Dostopnost svetovnega spleta je po vsem svetu doživela izjemno rast, saj ima do njega dostop že 64,6% svetovnega prebivalstva. Splošno širjenje spletne povezanosti spodbuja razvoj spletnih tehnologij. Danes so spletne strani nepogrešljiv element sodobne družbe, saj le-te predstavljajo ključno orodje za izmenjavo informacij, komunikacijo in izobraževanje. Povpraševanje po inovativnih in funkcijsko bogatih izkušnjah nikoli ni bilo višje. Zaželeno je, da se tehnologije spletnih strani tako za zaledje kot za ospredje nenehno razvijajo, da bi zadovoljile potrebe razvijalcev in uporabnikov. Potrebe uporabnikov se v veliki meri zadovoljujejo s pozitivno uporabniško izkušnjo, na kar vplivajo hitrost, moderna vizualizacija, enostavnost in širok razpon uporabe. Po drugi strani je spletnim razvijalcem pomembna varnost podatkov, vzdrževanje in možnost čim enostavnejšega nadgrajevanja že obstoječe kode. Takšne zahteve se rešujejo s kombinacijo različnih tehnologij, ki podajajo učinkovito rešitev. V diplomski nalogi se bomo primarno spoznali s tehnologijo vrivanja odvisnosti, ki omogoča upravljanje in organizacijo odvisnosti med komponentami. Z ločevanjem teh odvisnosti izboljšujemo modularnost in vzdrževanje kode, kar olajša izolacijo in preizkušanje posameznih komponent. Ta pristop spodbuja tudi prilagodljivejšo in razširljivo arhitekturo, kar omogoča lažje posodobitve, izboljšave in brezhibno zamenjavo komponent. Cilj diplomske naloge je praktična predstavitev implementacije in uporabe vrivanja odvisnosti s pomočjo knjižnic Autofac in Microsoft.Extensions.DependencyInjection. Delovanje aplikacije bomo demonstrirali na primeru spletne aplikacije "Seznam opravil", zasnovane s tehnologijo .NET Core MVC.
Ključne besede: Vrivanje odvisnosti, MVC, ASP.NET Core, Spletna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 05.10.2023; Ogledov: 153; Prenosov: 17
.pdf Celotno besedilo (1014,67 KB)

10.
Informacijska podpora prijavljanju na trening
Oskar Prosen, 2023, diplomsko delo

Opis: Naše diplomsko delo z naslovom Informacijska podpora prijavljanju na trening zajema izdelavo spletne aplikacije, ki trenerju omogoča dodajane treningov oz. dogodkov, na katere se bodo igralci moštva prijavljali že pred začetkom treninga. Trener moštva bo tako imel vpogled nad prisotnostjo. Poleg prototipa aplikacije diplomsko delo zajema tudi predstavitev pomembnosti vpeljevanja tehnologije v šport oz. v našem primeru v nogomet. V teoretičnem delu so opisani tudi izbrani programi in orodja, ki jih uporabljamo za izdelavo spletne aplikacije diplomskega dela. Z delujočo aplikacijo želimo trenerju oz. nekomu, ki pripravlja in vodi treninge, omogočiti lažje delo, saj bo že pred izvedbo treninga imel podatek, koliko igralcev se ga bo udeležilo. Pomembno pa je, da prav vsi igralci in trener redno uporabljajo aplikacijo, saj lahko le na ta način dosežemo cilje diplomskega dela.
Ključne besede: spletna aplikacija, SWOT, prisotnost, HTML, tehnologija
Objavljeno v DKUM: 05.10.2023; Ogledov: 254; Prenosov: 21
.pdf Celotno besedilo (1,05 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

Iskanje izvedeno v 1.3 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici