| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 11
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Sodobno konstruiranje zlepnih spojev
Marjan Potočan, 2009, magistrsko delo

Opis: V nalogi je predstavljena tehnologija spajanja materialov s postopki lepljenja. Za samo tehnologijo lepljenja smo izdelali tudi analizo zunanjih vplivov, ki se pojavijo pri uporabi tehnologije lepljenja za spajanje materialov. Pri oblikovanju zlepnih spojev, smo upoštevali priporočila oziroma zahteve podjetij ter dodatno uporabljali tudi princip dobre laboratorijske prakse. Za vsak primer zlepnega spoja, smo pripravili določeno število vzorcev, realnih zlepnih spojev, ki smo jih kasneje tudi mehansko preizkusili. Z metodo mehanskih preizkusov, smo na osnovi dobljenih rezultatov ugotovili ustreznost izbranega lepila. Prav tako smo lahko ob pomoči izmerjenih rezultatov mehanskih preizkusov, določili najustreznejše parametre za oblikovan zlepni spoj. Rezultati, ki so bili izmerjeni v laboratorijih posameznih podjetij za katera so se izdelali praktični primeri lepljenja, so izpolnili vsa zahtevana merila glede trdnosti zlepnih spojev. Prav tako so zlepni spoji v času preizkušanja, delovali po pričakovanjih in predvidevanjih. Tudi kasnejši naključno odvzeti vzorci zlepnih spojev iz proizvodne linije, niso kazali bistvenih odstopanj pri rezultatih mehanskih preizkusov, v primerjavi z laboratorijsko pripravljenimi vzorci zlepnih spojev.
Ključne besede: Lepilo, lepljenje, zlepni spoj, adhezija, kohezija, tehnologija lepljenja, spajanje materialov, trdnostno preizkušanje lepil
Objavljeno: 19.05.2009; Ogledov: 2822; Prenosov: 382
.pdf Celotno besedilo (14,15 MB)

7.
NOVOGRADNJA VODOVODNEGA CEVOVODA V KOŠAKIH
Simon Šeneker, 2012, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je usvojiti dovolj znanja za vgradnjo vodovodnih cevi ter za izbiro vrste cevi in materialov. Novogradnja vodovodnega cevovoda je potrebna za razvoj in širjenje naselja Košaki. Vodovodni cevovod mora biti zgrajen pravilno in kakovostno, saj se v nasprotnem primeru lahko poškoduje, kar podaljša čas gradnje in poveča stroške. V praksi se glede na izmere in izračune uporabljajo večinoma litoželezne ali polietilenske (PE) cevi za oskrbo mest, naselij in podobno. Ključnega pomena pri gradnji cevovodov sta montaža in vgradnja cevovoda v gradbeno jamo. Po končani gradnji je treba izvesti še tlačni preizkus in izpirati vodo, ki je nato uporabna za gospodinjstvo.
Ključne besede: Vodovod in kanalizacije, Košaki, hidravlični izračun, popisi del, geološke razmere, cevi, elektrofuzijsko spajanje cevi
Objavljeno: 12.03.2012; Ogledov: 1788; Prenosov: 308
.pdf Celotno besedilo (4,70 MB)

8.
IZBOLJŠAVA RAZTRŽNIH VREDNOSTI STEKLENIH ARMATUR ZA OJAČANJE BRUSNIH IZDELKOV
Eva Krajnik, 2015, magistrsko delo

Opis: Namen magistrskega dela je bil določiti vpliv staranja steklenih filamentov na raztržne vrednosti, ter vpliv reagentov za spajanje (silanov) na steklene filamente. Želeli smo primerjati raztržne vrednosti surovih in impregniranih filamentov različnih proizvajalcev, ugotoviti ali raztržne vrednosti v določenem časovnem območju začnejo izgubljati svoje vrednosti in primerjati končne rezultate po proizvajalcih in med njimi. Zanimal nas je tudi vpliv reagentov za spajanje na impregnirane steklene diske. Primerjali smo različne tipe reagentov za spajanje na različnih tipih niti. Preverili smo, ali lahko z njimi izboljšamo raztržne vrednosti impregnirane tkanine za bolj zahtevne kupce in ali imajo kakršenkoli vpliv na ostale parametre v fazi impregnacije. Glede na dobljene raztržne vrednosti surovih in impregniranih filamentov smo ugotovili, da se pri večini proizvajalcev pojavi vpliv staranja. Analize raztržnih vrednosti filamentov so pokazale, da pri nekaterih proizvajalcih le-te s časom močno padejo. Prav tako so se pokazale razlike v raztržnih vrednostih istih tipov steklenih filamentov različnih proizvajalcev. Z dodajanjem reagentov za spajanje smo dosegli do 12 % izboljšave raztržnih vrednosti v primerjavi s standardom. Ugotovili smo, da različni tipi reagentov za spajanje na steklenih filamnetih različnih proizvajalcev delujejo različno. Ne vplivajo pa na zahtevane parametre v samem procesu impregnacije.
Ključne besede: stekleni filamenti, raztržne vrednosti, staranje, reagenti za spajanje, fenolformaldehidna smola
Objavljeno: 30.03.2015; Ogledov: 822; Prenosov: 47
.pdf Celotno besedilo (2,95 MB)

9.
Spajanje žanrov v televizijskih serijah na primeru dramedije
Petra Gyergyek, 2016, magistrsko delo

Opis: Namen magistrskega dela je raziskati temo žanrov in njihovo spajanje na primeru dramedije. Poskušali bomo opisati, kako se žanri med seboj spajajo in tvorijo nove spojine. Nato bomo raziskali osnovne značilnosti dramedije, ki jih bomo analizirali na primeru prve slovenske dramedije Mamin dan. Izvedli bomo vsebinsko, vizualno in primerjalno analizo dveh tujih dramedij z dramedijo Mamin dan in poskušali ugotoviti, ali je dramedija res nov žanr.
Ključne besede: žanri, spajanje, dramedija
Objavljeno: 19.07.2016; Ogledov: 608; Prenosov: 52
.pdf Celotno besedilo (1,63 MB)

10.
PREUČITEV IN OBLIKOVANJE PREDLOGA TEHNOLOGIJE SPAJANJA IN IZOLACIJE TEMPERATURNIH SOND
Iztok Reherman, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so raziskane ter optimalno izbrane tehnologije izdelave platinastih temperaturnih sond. Opisani so različni tipi platinastih senzorjev, materiali vodnikov in izolacijskih cevk ter tehnike spajanja, ki jih uporabljamo za izdelavo temperaturnih sond različnih temperaturnih odvisnosti. Proti koncu naloge so materiali in tehnike izbrani ter opredeljeni za izdelavo senzorjev manjših in večjih temperatur (vse do 800 °C).
Ključne besede: temperaturne sonde, spajanje, izolacija.
Objavljeno: 08.09.2016; Ogledov: 511; Prenosov: 44
.pdf Celotno besedilo (1,52 MB)

Iskanje izvedeno v 0.27 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici