| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
PRESOJA POSLOVNE USPEŠNOSTI IN UČINKOVITOSTI V JAVNEM SOCIALNOVARSTVENEM ZAVODU
Janja Zemljič, 2016, diplomsko delo

Opis: Na področju socialnega varstva in v socialnovarstvenih zavodih so se bistveno kasneje začeli ukvarjati z uspešnostjo in učinkovitostjo kot ostale družbe in podjetja. Razloge za to lahko pripišemo dejstvu, da celotno področje socialnega dela deluje v nekonkurenčnem okolju in v miselnosti, da bo tako tudi ostalo. Resolucija o nacionalnem programu socialnega varstva za obdobje 2006-2010 (Uradni list RS, št. 39/2006) in Nova resolucija o nacionalnem programu socialnega varstva za obdobje 2013-2020 (Uradni list RS, št. 39/2013) postavlja formalne zahteve po uvajanju modelov ocenjevanja kakovosti (odličnosti) in sprotnega ocenjevanja izvajalcev, vrednotenju njihovega dela po merilih modela odličnosti ter večjo učinkovitost javnih zavodov. Temeljni problem v zvezi z merjenjem uspešnosti in učinkovitosti v socialnovarstvenih zavodih je izbira primernega ogrodja, ki bo vključevalo vse dejavnike, ki vplivajo na proces poslovanja socialnovarstvenih zavodov, ki izvajajo oblike institucionalnega varstva. Vse to izhaja že iz njihovega poslanstva, ki je v čim večji meri zadovoljiti želje, potrebe in pričakovanja uporabnikov, ki so velikokrat tudi plačniki dolgotrajne in kompleksne storitve institucionalnega varstva. Obstoječi standardi in drugi standardizirani modeli kakovosti ne uresničujejo pričakovanj in želja uporabnikov in niso prilagojeni za merjenje uspešnosti in učinkovitosti poslovanja socialnovarstvenih zavodov. Z uvedbo uravnoteženega sistema kazalnikov (angl. Balanced Scorecard – BSC) bi bilo možno v opredelitev in merjenje uspešnosti vključiti vse dejavnike, ki lahko vplivajo na proces poslovanja socialnovarstvenih zavodov, hkrati pa bi sistem zagotavljal objektivnejše in kompleksnejše spremljanje njihove uspešnosti. Mehanizem uravnoteženega sistema kazalnikov lahko zagotavlja osredotočenje dejavnosti socialnovarstvenih zavodov na ključne dejavnike uspeha in prispeva k uresničevanju strateških ciljev. V osrednjem delu diplomskega dela je predstavljen model uravnoteženega sistema kazalnikov za socialnovarstveni zavod, ki na vrh sistema kazalnikov postavlja vidik poslovanja s strankami, sledijo pa mu vidik učenja in rasti, notranjih poslovnih procesov in finančni vidik. V zadnjem delu diplomskega dela so predstavljeni izidi ankete o zadovoljstvu stanovalcev, svojcev in delavcev socialnovarstvenega zavoda.
Ključne besede: socialnovarstveni zavodi, uspešnost, učinkovitost, uravnoteženi sistem kazalnikov.
Objavljeno: 05.10.2016; Ogledov: 799; Prenosov: 89
.pdf Celotno besedilo (1,80 MB)

2.
VPLIV DELOVNIH IN ORGANIZACIJSKIH DEJAVNIKOV NA NASTANEK SINDROMA IZGOREVANJA V SOCIALNOVARSTVENIH ZAVODIH V REPUBLIKI SLOVENIJI
Ljiljana Leskovic, 2014, doktorska disertacija

Opis: V nalogi smo raziskali vpliv delovnih in organizacijskih spremenljivk na izgorevanje pri zaposlenih v zdravstveni negi in oskrbi v socialnovarstvenih zavodih Slovenije. Za zbiranje primarnih podatkov smo oblikovali dva modificirana anketna vprašalnika: modificiran vprašalnik MBI obravnava izgorelost pri delu, modificiran vprašalnik JDI pa obravnava zadovoljstvo pri delu. Kontrolna lista psihosomatskih motenj temelji na mednarodni klasifikaciji psihosomatskih motenj. Z anketiranci smo opravili tudi strukturiran intervju, ki obsega vprašanja o doživljanju delovne situacije, medosebnih odnosov z oskrbovanci in njihovimi svojci ter doživljanju starosti kot posebnega življenjskega obdobja. Raziskava je zajela deset socialnovarstvenih zavodov, vprašalnik je izpolnilo 228 zaposlenih.
Ključne besede: Izgorevanje na delovnem mestu, delovni pogoji, organizacijske spremenljivke, socialnovarstveni zavodi
Objavljeno: 18.09.2014; Ogledov: 2018; Prenosov: 418
.pdf Celotno besedilo (5,38 MB)

Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici